Šta je novo?

Siluro 4200 sa memorijom od 3.6ns

Lukija

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 9950X + Arctic Cooling Liquid Freezer ii 360 A-RGB
Matična ploča
Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi
RAM
G.SKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5N 2x16GB, 6000MHz@30-38-38-96, 1.35V
GPU
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER
Storage
Kingston FURY Renegade SFYRS/1000G, Kingston FURY Renegade SFYRD/2000G, 2 x WD4003FZEX (RAID1)
Zvuk
Realtek ALC4080, Altec Lansing 621
PSU
FSP Hydro Ti PRO 1000W
Kućište
be quiet! Silent Base 802, 4 x SILENT WINGS 4 140mm high speed
Monitor
Acer Predator XB273U NV
Miš & tastatura
HyperX Alloy Origins PBT - Aqua Tactile, Logitech G903 Hero
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
Realme GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ima li neko iskustva koliko se klokuje? Nisam se mnogo zanimao ali mi se cini da core zeza, meni je na 275 brljavio a memorija je isla bez problema na 610.

Probao sam ja, to je u stvari nova revizija ti4200 silura (2.0) i PCB je promenjen i sama karta je veća(duža). Ali nažalost, očigledno da je promena bila na gore(verovatno da abit pojeftini izadu karte, ne vidim drugi razlog). Core je išao nešto jadno za jednog Abita, a priča o 3.6ns memoriji koja ‚‚ide bez problema na 610‚‚ pada u vodu kada se uzme da sam pre toga imao silura koji je sa lošijom memorijom išao na 620(bez i jedne greškice) a završavao 3d mark sa 630 pa i više. A na kraju, kao šlag na tortnu, najveće razočaranje, očajan 2d, očajan naravno kada se poredi sa predhodnim silurom. Sve u svemu, taj novi siluro(u odnosu na onaj prvi) je po meni ili bar po onom primerku što je meni uleteo ŠKART...

Pih, ispade da sam bacio 150E . Za 2D ne znam, nemam neki monitor (15" star 5 godina) pa da kazem da valja.

Pojavila se ta "losija" serija Silura pred sam dolazak ovih sa AGP 8x.Prvenstveno je malo pao kvalitet 2D a performanse svih ovih novijih su na nekom slicnom nivou.
Kod Silura Ti4200 8x ,2D je opet izvanredan,vracena je memorija 4ns,svi idu makar 300/600 ali nema vecih oscilacija,tj. nece puno preko(310/618):( .

Izgleda da prizvodjaci grafickih karti imaju drugu logiku u odnosu na proizvodjace CPU.Novije revizije su losije od onih predhodnih.

Sto ce reci - za*ebao sam se :( Probao sam memoriju, ide na 610 OK a na 615 pravi artefakte u 3dmarku ali core je katastrofa, na 275 vec pocinje da brlja. Moguce je da mu je lose naneta pasta posto je kartica jako topla sa zadnje strane.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Sto ce reci - za*ebao sam se :( Probao sam memoriju, ide na 610 OK a na 615 pravi artefakte u 3dmarku ali core je katastrofa, na 275 vec pocinje da brlja. Moguce je da mu je lose naneta pasta posto je kartica jako topla sa zadnje strane.

Nista ti pasta ne znaci, mozes mozda da nategnes jos 5MHz-a sa boljom pastom i tu je kraj, jednostavno je samo jezgro lose i tu nema mnogo pomoci. :(

Predpostavljama mada sam imao prilike da vidim na sajtovima graficke bez coolera sa jako fusherski nanetom pastom. Ili ne daj Boze ona lepljiva, da kazem, traka, ja sam to odmah odlepio na starom GF256 i stavio pastu.

Nazad
Vrh Dno