Šta je novo?

Silent kuciste

TheGhost

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2002
Poena
619
Pozdrav svima,

mislim da neko vreme nije otvarana prica oko aktuelnog silent kucista, odnosno, koliko-toliko silent. Mozete li da mi preporucite neke modele.

Uslovi:
1. da je shto izolovanije, da ispushta shto manje zvukova, da ima mogucnost (integrisanu ili da ja modujem) zashtite od prashine
2. da je midi, big ne dolaze u obzir zbog gabarita.
3. izgledi stranica nisu bitni, ionako mi se vidi samo prednja maska koja bi bilo dobro da se ne otvara, ali ako je bolje ako se otvara, mozhe i to. dakle dizajn je periferna stvar
4. cena - voleo bih da izbegnem ovo, neka bude oko 100eur, ali nije presudno, ako ima neshto za 30-40-50eur da je znatno bolje, dolazi u obzir, tako da je ovo najmanje bitno jer ne planiram da ga menjam u naredne 3,4 godine sigurno.

Mislim da je jasno otprilike, mozhe i vishe modela sa nekim argumentima.

btw. uzeo bih i corsair hx 620 uz njega, da li je on dovoljno tih za ovo shto planiram? znam da je mega kvalitetno napajanje, ali eto, mozhe i to neka usputna stavka da bude ako se neko ne slazhe samnom.

Hvala svima !

Poslednja izmena:
Vecheras, najkasnije sutra cu da postavim temu, u Modding verovatno sa ovim novim Lian Li kucishtem, oblozhenim bitumenom. Kupio sam bitumen, medjutim, nikako da ga namestimo jer sam imao neki nenormalno glup problem, zvucna kartica je nekako pravila smetnje i nije dala da mi se upali komp. Resio sam problem stavljanjem parcheta gume izmedju lima od zvuchne i kucishta. 5h smo ortak i ja izgubili juche na deshifrovanju problema tako da nismo stigli da stavimo ploche.

Za sad ukratko, bez nameshtanja bitumena sam solidno zadovoljan. Stavio sam noctuu na cooler od procesora (8cm), 12icu noctuu na napajanje. 14ica prednja od Lian Li-a PC-7FN je spushtena na nekih 600-700 obrtaja tako da je OK, nije kao shto bi noctua bila, ali za sada je dobro (nova noctua 2250din). a zadnji cooler sam isto redukovao, medjutim, i dalje se neshto chuje tako da sam ga privremeno ugasio.

Vec vidim da ce mi najveci problem biti rupa od 14ice napred, jer ce tu da 'curi' zvuk, ali ja stvarno ne vidim kako da reshim taj problem sem da potpuno izbacim tu 14icu i da prekrijem plutom, ali ne znam na shta ce temperature da liche, s obzirom da imam i pasivnu graficku bez coolera koja je sad na 72c, ranije je bila na 85c.

Ako neko ima predlog, neka se ne ustruchava :)

Poslednja izmena:
Postavljanje ventilatora na bočne stranice je loša ideja jer će da tandrče verovatno :) tako da jedino ostaje da napraviš rupu za 120 mm ventilator na dnu kućišta (ili možda dve), a rupu za 14icu da zapušiš.

Hmmm, je l radio to neko? Postoje postolja velichine jedno 2cm tako da je to izvodljivo.

I josh jedno pitanje, da li da izolujem dno ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno