Šta je novo?

Silent komp???

stereo

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
630
Posto mi je komp u spavacoj sobi i cesto biva ukljucen nocu i vec pocinje da me izludjuje buka, probao bih da napravim neku vrastu silent kompa pa mi treba vas savet, znaci ne mora da bude komplet silent ali bar priblizno...

Citao sam sijaset review-ova o razno raznim kulerima pa resih da na kraju postavim i ovde pitanje. Treba mi kuler za moj Phenom 9500, koji bi mi kuler preporucili a da je sto tisi (moze li neka fanless varijanta da se stavi ili ne). Eventualno cu probati da oc-nem proc ali to nije primarno jer koliko vidim i nisu neki dobitci sa tim. Eventualno neki od ovih kulera mozda: Tuniq Tower, Thermalright Ultra 120 Extreme, Thermalright IFX 14, Zalman 9700 LED ili da sacekam da vidim sta ce doneti prolece sad od novih varijanti?

Ah da trebao bi mi i za graficku karticu neki fanless kuler ako mozete neki da preporucite za asus 3870 ddr4 karticu.

U slucaju da postoje i da li ako ugradim fanless cpu i vga hladnjake u tom slucaju moram da stavim neke ventilatore na kuciste da bi bilo nekog strujanja vazduha ili ne i sta ce biti sa tim fanless sistemom leti kad su napolju temp preko 30???

Fanless, uf tesko na tu kartu i procesor..
Moze ustvari na kartu AC Accelero S1, on je fanlass.
Jedino, prvo ako imas problem sa bukom, je si li siguran da je karta ili procesor..ili boje krivac ?
Napajanje, kuler ? kuleri na kucistu ?
Mozes da smanjis RPM fana na karti i procesoru ?

Nije to neznam kakva buka, ali se cuje. Na procu mi je njegov box cooler a na gafi isto. Hteo bih da zamenim to sa nekim silent resenjem ako je moguce. Za grafu cu definitivno da vidim ovo sto si mi preporucio al neznam sta cu sa procom. A jel bi trebalo neki fan da ostavim na kucistu ako bude silent i proc???

Inace sad trenutno imam 3 dvanestice ventilatora u kucistu pored proca i graficke od kojih su 2 na 1200 a jedan na 800 rpm. to sam namontirao jos kad sam budzio ceo komp al sad oni idu napolje.

Sto se tice napajanja ono je malte ne silent (LC Power sa 14cm hladnjakom mislilm da se necuje uopste)

Poslednja izmena:
Za hladjenje cpu-a možda Gemini II sa jednom tihom 12-kom (recimo CM silent na 800 o/min). Nije jako skupa kombinacija, a da li ce ohladiti Phenom ....??? Na benchu ga mnogi imaju (Gemni) ili su ga probali, pa neka oni daju svoje mišljenje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno