Šta je novo?

Silent Hill: Homecoming

Pa u cemu je fora onda "survival horora"?

Zamisli foru da moras da protcavas kroz hodnike, sa iskljucenom baterijskom lampom da ne privlacis monstere. Imas svega nekoliko heltova, malo municije i gomilu nezgrapnog naoruzanja koje se lomi pri upotrebi. Cak i ako uspes da ubijes nekog monstera, nije sigurno da nece da se pojavi ponovo.

Veruj mi da je Homecoming laksi za dva koplja od Originsa. U Homecomingu sam sa nozem bio sve protivnike bez da me udare. Ovde ne mozes. Protivnici su monstrumi u pravom smislu reci. Cak i medicinske sestre umeju da te srede ako ne pazis, specijalno sto se "ganguju" protiv tebe.

Opet Homecomig je dobar zbog kontrola i dobre kamere, Origins je zbog strasne atmosfere. Definitivno vredan deo Silent Hill-a.

донекле се слажем, али ипак стојим при мишљењу да је непотребно да у silent hill игри монструми буду убитачно јаки. резидент је исто прошао тај пут, од хорора (колико је тамо мање противника било), до акционе игре из трећег лица.
опет се понављам али морбидна атмосфера креирана из најмрачнијих умова јапанских мозгова је оно што је чинило silent :)

опет се понављам али морбидна атмосфера креирана из најмрачнијих умова јапанских мозгова је оно што је чинило silent :)

Apsolutno se slazem!!! Zato su meni prva 4 dela bila najbolja. Prvi je definitivno neprevazidjen, drugi ima dobru pricu, treci lepu grafiku dok je cetvrti odlican zbog price i dobre atmosfere. Mada moras ad priznas da su te nervirali oni duhovi sto im ne mozes nista. Pa jos kad ti stan zaposednu zle sile pa palis svece da ih oteras. Sve vreme mozes da viris kod komsinice u sobu i da gledas sta ona radi, nesvesna stvari koje se desavaju preko zida. Da bi se i ona na kraju nasla sa "one" strane.

Japanci su pravili prave horore. Vise takvih igara nece biti. :(

Poslednja izmena:
Da se dopunim. Ako mozes da odigras (trebace ti PS2), obavezno da igras Fatal Frame ( ima tri dela), kao i Haunting Grounds. Odlicni japanski horori.

духове никако нисам волео, зато што су били напорни, и нису могли да изгину. за fatal frame сам чуо али немам конзолу :(

"neko" izbrisao vredanje...:d

Inace,imacu igru sutra-prekosutra,zavisi od internet zajednice deljenja informacija...:d

Igrao sam od sh1 pa do sh4 i origins za PSP, i ovo videcemo kakvo je..:)

Bilo bi cool da bis se SH igrice sa PSP- nekao se pojave na PC

Nowa Shattered Memories izgleda dobro...ali je samo na PSP!

донекле се слажем, али ипак стојим при мишљењу да је непотребно да у silent hill игри монструми буду убитачно јаки.
Naravno da srz SH-a cine prica i atmosfera i da je zbog toga jedna od najstrasnijih igara. Ali tome ne doprinosi cinjenica da ipak znas da mozes da pobijes sve sto se pojavi ispred tebe (osim u par slucajeva). U Originsu treba dvaput da razmislis da li ces uleteti u tucu ili ne.

Jedino sto su se malo zaneli u celoj prici, pa su apsolutno sva oruzja lomljiva, sto je ok u slucaju drvenih letvi, pa i nozeva, ali je smesno u slucaju metalnih sipki i katani.

Poceo sam da igram Homecoming, i za sada mi je mnogo dobra igra ali imam jedan problem, koji nije toliko nezgodan al mozda moze da se resi. S vremena na vreme igra oce da se zamrzne, i tako stoji nekih 10-15 sekundi i nastavi normalno. Nekad se desi dok se krece lik, jedanput se desilo u toku borbe. Jel to neki bag u igri, ili nesto drugo?

Vrh Dno