Šta je novo?

Sigurnost na netu

bansek

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
619
1. Na sajtu www.auditmypc.com, koji testira bezbednost PC-ja na netu, uspeva da procita moju internu IP adresu i kaze da to nije dobro.
Zasto se vidi (da li je to zbog kablovske SBB)? Kako da ga sakrijem?

2. Na testu firewall-a, uspeva da mi ubaci trojance i da mi otvori DVD!!!! Preporucuje mi da odem na sajt koji proverava da li imam sve patch-eve i koji nije instaliran. Medjutim, tamo mi kaze da imam instalirane sve patcheve (a i stvarno, dosta peceva i zakrpa sam instalirao). Imam instaliran KAV 5, Zone Alarm Pro, AdAware SE, SpyDoctor, Search&Destroy,... Kako se zastititi?

3. KAV 5 ne uspeva da dezinfikuje viruse/trojance. U 90% slucajeva predlaze brisanje fajla. Kakva je situacija kod vas?

bansek je napisao(la):
1. Na sajtu www.auditmypc.com, koji testira bezbednost PC-ja na netu, uspeva da procita moju internu IP adresu i kaze da to nije dobro.
Zasto se vidi (da li je to zbog kablovske SBB)? Kako da ga sakrijem?

2. Na testu firewall-a, uspeva da mi ubaci trojance i da mi otvori DVD!!!! Preporucuje mi da odem na sajt koji proverava da li imam sve patch-eve i koji nije instaliran. Medjutim, tamo mi kaze da imam instalirane sve patcheve (a i stvarno, dosta peceva i zakrpa sam instalirao). Imam instaliran KAV 5, Zone Alarm Pro, AdAware SE, SpyDoctor, Search&Destroy,... Kako se zastititi?

3. KAV 5 ne uspeva da dezinfikuje viruse/trojance. U 90% slucajeva predlaze brisanje fajla. Kakva je situacija kod vas?

Za prvo i drugo pitanje,fino sjedi i pogledaj sva podeshavanja firewall-a,jer ZA po difoltu ima veoma labava,pa zategni koliko ti treba,ukljucujuci i skrivanje ip adrese.
Za trece pitanje-nijedan AV ne moze da te zastiti 100%,a taj koji imash ce te zastitit najbolje sto je moguce,jer od njega necesh naci kvalitetnije.
I da znash,to sto imash od programa za zastitu,ukoliko redovno radish upgrade-sasvim je dovoljno da se opustish i uzivash:) Naravno,warez i xxx sajtovi ti mnogostruko povecavaju mogucnost zaraze,posebno ukoliko si neoprezan i nemash iskustva sa racunarima.Pozdrav

Interesantan sajt. :)
Ali se neshto ne slazhe sa firefoxom... Necu tako da se igram.

Nazad
Vrh Dno