Šta je novo?

Sigurna graficka za sliku na Tv-u, koja?

\Milos\

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2004
Poena
604
Elem, treba uskoro da uznem dvd rezac medjutim kako mi se ne gledaju filmovi na mom 15" monitoru gledam kako da najjeftinije prodjem u toj situaciji. Ne uzima mi se posebni dvd player koje nisam video manje od 8000 (a da ono pustaju I nas titl, mp3, jpeg, divx I to) pa me zanima koju najjeftiniju graficku znate a da sigurno radi prenosenje slike na tv. Inace tv mi je stariji Samsung CK – 5320 T, ali imam onaj zuti s-video ulaz I mislim da nema problema.

btw sta mu ga tacno dodje ovo: PC/DVD to TV cable kit 5m, with s-video (SVHS)/stereo audio cabl. Samo kablevi?

pa od jeftinih grafika koje imaju dobar tv out ja bi izabrao gf4mx440. ali bas mx model, ne jaci titanium.

taj cable kit verovatno ne odgovara tvom samsungu, ni sada velika vecina tv aparata nema svhs a da ne pricamo za pre, jos samsung.:) cini mi se da si kabl video u imtelovom cenovniku, ako je to slucaj onda si promasio za par redova, 99% ce ti trebati ovaj kabl:
Kabl video chinch (RCA), kompozitni, m/m, 5m

svhs je bolja stvar i za svaki slucaj proveri kakav tacno prikljucak imas na tv-u.

Poslednja izmena:
GF4 MX440 i TV-out :D - radi to,ali ATI kartice imaju mnogo bolji TV-out od nVidia GF kartica.

Preporuka - ATI Radeon

Kabl ces lako naci - zavisi koju karticu kupis.
Nemoj da te obeshrabri ako prvi put dobijes crno-belu sliku.I za to postoje efikasna resenja.

u klasi do 20€ gf4mx je bolji od svake ati kartice sto se tice kvaliteta slike na tv-u.

objasnjenje: svaki gf4mx440 ima kolo za tv out integrisano u samom gpu kartice. ostale nvidia kartice ima zaseban philips koji dosta losije rezultate daje. zato i naglasavam bas taj model kartice.

E kada je mama od mog kuma, par minuta nakon zamene GFMX440 sa Ati 7500, usla u sobu i rekla "uh ala je nesto dobra slika na TV-u" onda tu vise nema dileme.

Samo ATI za TVout + dobar kabel (jer sa losim kabelom dzaba sve ostali) i dobri konektori/adapteri. Mada, ne znam koliko si planirao da odvojis, ali samostalni plejer bi po meni najbolje resio problem.

@BigBoy
Potpuno si u pravu. Kabl je presudan posebno ako je veza između kompa i TV-a duža od 3m, a verovatno jeste.

Idi lepo u neku od specijalizovanih prodavnica i neka ti naprave S-Video kabl od kabla koji je bar 5EUR/m i tek tada ćeš videti osetnu razliku na TV-u.

Obrni okreni mozes ti da uzmes sta oces ali ako ti je rastojanje komp-TV vece od 5 metara imaces prilicne gubitke. Naravno da zavisi i od kabla, ali nema tu neke pomoci....imaces gubitak.
A samostalni DVD/Divx koji cita sve to sto tebi treba ima i za <5000 dinara. Plus ti je komp slobodan :)

Kolko znam jedino je Matrox imao pristojan TV out, sve ostalo je.... :smash:

Magick je radio neke testove ATI/nVidia/Matrox ovde na forumu mozes to pronaci.. e sadmozda su novi i jaci modeli (ATI/nVidia) unapredili TV out ali njihova cena daaaaaleko prelazi DVD plejer......... :eyebrows:

...

igor2 je napisao(la):
Obrni okreni mozes ti da uzmes sta oces ali ako ti je rastojanje komp-TV vece od 5 metara imaces prilicne gubitke. Naravno da zavisi i od kabla, ali nema tu neke pomoci....imaces gubitak.
A samostalni DVD/Divx koji cita sve to sto tebi treba ima i za <5000 dinara. Plus ti je komp slobodan :)

Imam GF4Ti 4200 i sa običnim kablom slika na TV-u mi je bila katastrofa. Prilično mutna i sa stalnom svetlom štraftom koja je skrolovala preko ekrana. Kada sam kupljeni kabl (no-name) dužine 6m od cca 500 din zamenio pravljenim za koji sam pre godinu dana odvojio oko 2000 din, stanje se drastično popravilo, tako da sada bez problema na TV-u čitam font 8 u rezoluciji 1024x768. Od tada TV postao nezamenljiv, pa sada pored gledanja filmova služi i za igranje. Igre koje se mogu igrati na pad-u više uopšte ne igram na monitoru. Što se DVD-a tiče, kvalitet slike je približan onome koji dobijam sa Pioneer DVD plejera.

ufa, pa da racunam 20e za kabli, evo sta mi je izbacio na pcberzi

Inno3D GF4 MX440-8X 64Mb TV 31.00
Gigabyte ATI 9250, AGP8, 128 MB DDR, TV-out 39.53

pa me sad zanima koliko je zaista dobra/losa slika u odnosu na regularan tv, i onda
"A samostalni DVD/Divx koji cita sve to sto tebi treba ima i za <5000 dinara." koliko je ova (ko je uopste proizvodjac) kombinacija dobra jer da se ne zezam za par stotina dinara tamo vamo, a igre bas i ne pikam u poslednje vreme tako da ne gubim puno.

fala vi svima i za do sada i unapred

Ja imam obican chinch kabl od 8m i Fuego 51cm (beda od televizora ali poklon od kuma). Sa MSI 6800 karticom slika je bila mutnjikava i tamna a boje bledunjave, medjutim kada sam presao na asus 9600XT stanje se poprilicno popravilo boje su daleko zivlje i slika ostrija.... Obe kartice imaju integrisani TV encoder ali je Ati ipak Ati (nazalost 9600 ima mutniju sliku u rezolucijama vecim od 1280x1024 na monitoru)... U s vakom slucaju toplo preporucujem Ati 9550 imas polovnog za ne mnogo para oko 50E a moci ces da potreas gotovo sve igre u nizim rezulucijama kada overklokujes karticu

Ja sam imao ATI-ja 7500 i TV-out mu je bio ODLIČAN. Toplo ti ga preporučujem ako ti treba samo za gledanje TV-a a u nekim radnjama imaš da kupiš ATI 7000 ili 7500 i drže ih baš za ljude koji ih kupuju zbog slike na TV-u a ne zbog igara. Polovnu ima da nađeš za 15-20 e. Ja sam moju prodao za 15. Ako želiš bolju sliku preko TV-outa probaj sa povezivanjem preko video rekordera! Ne znam da li je to pravilo ali je slika, bar kod mene, tako DRASTIČNO bolja!

Nazad
Vrh Dno