Šta je novo?

Siemens st55

NCC-74656

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2002
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Bilo bi lepo ako bi neko, ko je imao priliku da se igra sa ovim telefonom ili ga ima napise svoja iskustva.

Telefon ne izgleda lose, ima ok kameru (VGA 640x480 pix.), nema javu, BT, IR, ali ima dooobar ekran (120x160 pix.).
Ono sto me interesuje je trajanje baterije, jer sam dobio razlicite informacije o tome.

Kao sto sam vec rekao vasi utisci su dobrodosli.

Telefon odlicno lezi u ruci(ima ga moj ortak pa sam ga probao) ali je neoprostivo da nema gore navedene stvari s obizrom kolika mu je cena.Slobodno ga zaobidji...

Ja imam Siemens-a ST55 i mogu reci da je to najlepsi telefon koji mi je dopao saka. Istina je da nema IR i BT ali sve sto mozes uraditi preko njih (osim naravno bezicnog umrezavanja pomocu BT-a), mozes uraditi i pomocu data kabla. Mislim da telefon podrzava javu ali nisam siguran posto nisam probao da upload-ujem nikakve aplikacije. Ekran telefona je stvarno perfektan sa svojih 65k boja i bolji je nego na SE T610 telefonu. Na zalost imam verziju sa T1 sofverom koja ne izgleda nesto narociti dobro a koliko vidim ne moze se menjati. Melodije su fantasticne 40-glasovne. Istina je da ovaj telefon nije pravio Siemens vec ga je kupio od neke japanske firme. Ono sto je po meni najveca mana ovog telefona je to sto se sa interneta ne mogu snimati fajlovi na telefon (melodije,slike) ili ja nisam otkrio kako se to radi. Da napomenem da telefon kosta nekih 270 evra sto je stvarno dosta ali ne bi se ni trenutka dvoumio da li da uzmem njega ili SE T610 iz jednog jedinog razloga a to je sto mi je t610 neopisivo ruzan (doduse to je stvar ukusa). Kamera je odlicna i ima par efekata koji se mogu ubaciti prilikom slikanja, i poseduje digitalni zum (cini mi se 4x).

Hvala lepo na odgovorima.
SnakeEyes, rekao si da sve mozes da radis putem kabela; da li je isti prikljucak kao na seriji 55, ili je poseban. Imam kablove za seriju 45 i za seriju 55, pa zato pitam.
Sto se jave tice, po stranim forumima navode da je st55 nema, ali da se ocekuje verzija st55i, sa javom.
Koliko vidim na stranim forumima, trebalo da mogu da se usnime fajlovi sa neta, ali dobra stvar je sto iste te fajlove mozes snimiti u svoj racunar, pa ih e-mailom poslati u telefon kao attachment. Isto tako, samo obrnuto moguce je prebacivati slike slikane kamerom u svoj racunar.
Tako?!
I jos jedna, za mene bitna stvar SnakeEyes:
Koliko ti traje baterija?!

Da slike sa kamere je moguce slati preko fon-a e-mailom ali ja nikako nisam uspeo nista da primim na fon. Ne znam moguce je da nesto nije u redu oko podesavanja posto koristim neki free e-mail (softhome.net) ali kad stavim da mi proveri mail samo ispise connecting to server, poveze se i nista kao da nemam mail-ova. A kabl koliko vidim jos je jako tesko naci a cak i ako ga nadjes jos ne postoji softver koji bi ti omogucio ubacivanje melodija i slika u fon. (jedino imenik i kalendar). A baterija mi traje 3 dana uz umereno koriscenje GPRS-a i ako ti neko kaze da traje duze laze.

Hvala ti lepo na informacijama.
Narocito me je interesovala baterija, zato sto sam dobio informacije da jedva izdrzava dan, a max dan i po.
Sto se softvera i kablova tice, proveravajuci strane forume, a pre svega forum na www.club-siemens.com saznao sam da je kabel nekih 20€ u evropi, da softvera nema jos uvek, ali da se ocekuje svagog dana, kao i to da je u pripremi novi st55i (negde se spominje da ce nositi oznaku st60) koji ce imati javu, i mogucnost snimanja video klipova (jedino se nezna koliki ce biti broj frejmova u sekundi).
Logicno bi tada bilo da cena st55 padne, jer ima dosta korisnika kojima ni java ni video klipovi, a ni BT ili IR nisu potrebni.
Prvo polazim od sebe, koji imam m55, i koristim telefon za razgovor, za sms, za mms, ali je pitanje kolika ce biti cena mms-a, slike slikane kamericom prebacijem u komp putem kabela, jedino ako mi hitno treba slika, koristim mobtelov e-mail, pa saljem na komp na poslao, tako da mi zaista netrebaju ni BT ni IR.
Znaci st55 ce mi sasvim odraditi posao, samo mi je bila potrebna informacija o trajanju baterije, jer sve ostalo manje-vise znam.
Trenutno ga mogu nabaviti po ceni od 240€, ali cu ipak sacekati da prodje nova godina, eventualno da se pojavi st55i (a trebao se vec pojaviti) pa da st55 jos malo padne cena.
Jos jednom hvala puno SnakeEyes, i, ako ti nije tesko da mi napises neke, eventualne bagove ili stvari koje ti se nesvidjaju, ili sa kojima nisi zadovoljan, jer ce mi koristiti, a verujem i mnogima pored mene, jer kako mu bude padala cena sve vise i vise njih ce hteti da ga ima.
Pozdrav!!!

Pazi ako se bas jako potrudis moze baterija da ti traje samo jedan dan. Meni je kad sam ga prvi put napunio baterija izdrzala od ujutru do uvece, ali tada nisam ispustao telefon iz ruku i maximalno sam ga izrabljivao. Eto jos jedna mana mu je sto su tasteri preblizu jedan drugom i jako su sitni tako da ti se moze javiti problem pri kucanju poruka.Takodje kod pisanja poruka imam problem kad treba da stavim bilo koji znak osim tacke jel se mora drzati 1 ili 0 da bi se dobila lista svih specijalnih karaktera i onda u tom meniju izabralo sta treba. Vidim ljudi po Siemens forumu se nadaju da ce biti moci snimiti novi f/w softvera i da ce time biti moguce prepraviti telefon na ST55i mada ja licno mislim da su to prazne price. Da i veliki problem je sto se sve poruke cuvaju na SIM kartici (doduse moguce ih je prebaciti u SMS archive pa se onda snime na telefon ali nije to to, ja sam navikao na SE pa mi je ovo malo cudno). Po meni mana je i Wap 2.0 browser koji mali broj sajtova podrzava, a kod ovih koji ga ne podrzavaju mozes zaboraviti na d/l fajlova. Takodje uzasno me nervira sto imam T-mobile verziju softvera pa je nemoguce levom tasteru dodeliti neku funkciju posto je to taster za konektovanje na t-mobile wap.

Sto je najzanimljivije od svega upravo sam nasao fajl koji je navodno update softvera koji ispravlja par bagova na telefonu i dodaje JAVA podrsku ?! Nisam pokusao da ga instaliram posto jos nisam kupio data kabl ali navodno je to sve sto je potrebno da bi se update-ovao.

SnakeEyes je napisao(la):
Sto je najzanimljivije od svega upravo sam nasao fajl koji je navodno update softvera koji ispravlja par bagova na telefonu i dodaje JAVA podrsku ?! Nisam pokusao da ga instaliram posto jos nisam kupio data kabl ali navodno je to sve sto je potrebno da bi se update-ovao.

ima u madjarskoj kod t-mobile-a kabel. orginal kosta oko 25e a ima i neka no name verzija ta kosta oko 12e da li si uspeo da nadjes softver za rad sa ovim telefonom... ja nameravam ove nedelje da uzmem st60 pa me jako interesuje da li mogu da ubijem Tmobile softver ili moram da zivim sa njim

da li znas nekog ko koristi ovaj tel da bi preko GPRS-a isao na internet na pc-u

Poslednja izmena:
U danasnje vreme kupiti telefon bez BT i/ili IR je totalni promasaj!
@raindog ja koristim svakodnevno gprs ali moj telefon ima IR preko koga sve to ide, ili preko BT koji redje koristim...ne znam kako to mislis sa ovim telefonom kad nema ni jednu wireless konekciju...

Broz je napisao(la):
U danasnje vreme kupiti telefon bez BT i/ili IR je totalni promasaj!
@raindog ja koristim svakodnevno gprs ali moj telefon ima IR preko koga sve to ide, ili preko BT koji redje koristim...ne znam kako to mislis sa ovim telefonom kad nema ni jednu wireless konekciju...

pa ne mora wireless vazno samo da tel ima modem a ovaj ima pa uzmem samo data cable i to je to

data cable?:) pa zasto bi to sebi radio?:) za te pare imas daleko korisnije telefone... ali odluka je samo tvoja:)

PS svaka cast za signature:)

Vrh Dno