Šta je novo?

Siemens SL65 - slajder problem

trajkovic

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
645
Da li neko zna u cemu je problem? Naime kad otvaram Siemens SL65 (slajder), telefon se ugasi kad dodje negde otprilike na polovini otvaranja. Kada to isto uradim brzo, ekran samo "trepne" i telefon radi normalno. Moje misljenje je da nema dobar kontakt izmedju pokretnog i nepokretnog dela. Sta vi mislite?

P.S. Ima li ko detaljan opis kako se otvara Siemens SL65, ili neki link... Smatram da kvar nije veliki, pa bih pokusao sam

Evo ti savet, ukoliko slajder ima vidljive kontakte, kao recimo 7110, moguće je očistiti ih bez rasturanja telefona, recimo na štapić prsni WD-40 ili još bolje neki kvalitetan kontakt sprej.

E, sad, činjenica je da SL65 verovatno unutra ima flat kabl, koji, nadam se, nije crkao, inače ti se loše piše. 7110 je imala na slajderu samo kontakte za mikrofon i detekciju otvaranja telefona, tako da je to kod nje bilo puno jednostavnije.

Od sličnih telefona, otvarao sam samo 7650, kome sam odradio jednu poštenu generalku i vratio ga u život. Flat kablić unutra spaja dva pokretna dela telefona, i nije ga problem zameniti - ukoliko uspeš negde da ga nađeš po normalnoj ceni. Ja se najviše bojim da ti je on u prekidu, i da je negde na polovini prelomljen, pa ili izgubi napajanje baterije, koja svakako mora da napaja jednu polovinu telefona (konkretno kod 7650 je u tastaturi bila baterija, a kroz flat kabl je išla dalje veza za napajanje ostatka telefona).

Nazad
Vrh Dno