Šta je novo?

Siemens SL42 SL45 SL45i

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Koja je razlika izmedju ovih modela? Kakva su iskustva? Koje su orjentacione cene u BG? Da li je jedina razlika u formware-u i da li je moguce flesovanjem promeniti model telefona?

E ovako SL42 i SL45 pripadaju jednoj generaciji telefona, SL42 je nesto jeftiniji, uz njega ide MMC od 16Mb a uz SL45 32Mb, jos pride uz njega ne dobijas slusalice i docking station. Flashovanjem SL42 je moguce ubaciti software od SL45i i time dobiti i podrsku za javu.

S45 i ME45 pripadaju drugoj generaciji telefona, medjusobno su kompatibilni i razlikuju se samo u kucistima. Nemaju javu i MMC, ali imaju bateriju koja zna da potraje i do 8 dana, software se neznatno razlikuje od SL serije, neke stvari su novije itd. Telefoni podrzavaju GPRS standard, tzv 2.5G mreze, odnosno prenos podataka moze ici i do 57.6Kbs (Class 8) preko njih a naplacuje se preneseni podaci, a ne vreme provedeno na internetu. Nazalost ni jedna od nasih mreza ne podrzava jos ovu opciju.

Za cene pogledaj, imao si slican thread skoro na bench-u.

Testove ovih telefona imas na www.telfon.net

Ajd'

Hvala na informacijama... Samo mi jos uvek nije jasno koja je razlika izmedju SL45 i SL45i osim sto "i" verzija podrzava javu... Koje se baterije standardno isporucuju uz sve ove telefone? Da li uz neki mozda ide Li Polimer? Posto sam izgubio stari 7110, sad se dvoumim izmedju SL45 i 6310i... Ako ih neko prodaje moze slobodno da mi se javi...

Upravo to SL45i podrzava javu, a postoji firmware za obican SL45 kojim isto dobijas javu. Hardware je isti razlikuju se u software-ima. Baterija je Li-Jon i verovatno jedina losa strana ovog telefona s obzirom da traje 2-3 dana. Uvrsti ipak u izbor s45 jer ne vidim po cemu bi 6310 bio bolji telefon...

Pa za sada vidim da je 6310i bolji jedino zbog Bluetooth-a i LiPolimer baterije od 1000mAh, ali je zato tezi i veci... ali je i Nokia :)

Ma ta Nokia je strasan tel. Jedina mu je mana demenzije...Steta sto je toliki...ALi je fantastican, imao sam prilike da se malo igram sa njim. I baterija u je brate prava, a ne kod onog SL45, Sl45i i slicno. Kakvi su to poslovni telefoni kada po putu moras traziti steker da bi ga napunio. Ako ti ne smeta slabasna baterija, slobodno kupi SL45 ili SL45i jer su inace odlicni. Jos nesto, ne znam da li si imao prilike razgovarati na Sl45, ali sam cuo da mu je jako slaba slusalica (zvucnik) sto moze biti problem na ulici. Raspitaj se i proveri!
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno