Šta je novo?

siemens s55

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Planiram da uzmem telefon, i dvoumim se oko ovoga simensa i se 610. Zanima me vase misljenje zbog ranijih komentara na forumu, a visoka cena SE t610 verovatnio ce me odvratiti od kupovine.

kako shvatam, postoje ovlascene siemens radnje kod kojih se moze kupiti original, neraspakovan telefon(potvrdili su mi iz siemens predstavnistva za nasu zemlju), pa je i to razlog sto razmisljam oko ovog siemensa.

Prilikom ove kupovine bih hteo da sumiram komentare i utiske vlasnika, mane i vrline ovog telefona:

Kakav je ekran, u poredjenju sa SE t300/t230?
Koliko drzi baterija? Kvalitet izrade? Da li se softver zaglavljuje?
i sl..

Na sajtu www.mobile-review.com postoji uporedna analiza telefona simens S55 i matorog SE T68i u kojoj autor u zakljucku izrazava sumnju da se radi o istom hardveru, buduci da su neverovatno slicni. A razlika izmedju ova dva i T610 nije u klasi nego u dve klase. Svrni do ovog sajta pa proveri pre no sto pazaris.

Pozdrav!

Koko Bil je napisao(la):
Na sajtu www.mobile-review.com postoji uporedna analiza telefona simens S55 i matorog SE T68i u kojoj autor u zakljucku izrazava sumnju da se radi o istom hardveru, buduci da su neverovatno slicni. A razlika izmedju ova dva i T610 nije u klasi nego u dve klase. Svrni do ovog sajta pa proveri pre no sto pazaris.

Pozdrav!

Nemoj mnogo da slusas likove sa tog sajta. Jedina slicnost ta 2 modela je u rasporedu ikonica u glavnom meniju 3x3. Sve ostalo je razlicito, pa i ukljucujuci i hardware koji je napravio Siemens. Nesto imaju protiv Siemens -a, pa ces cuti mnogo negativnih review -ova od njih.

Ovlasceni prodavac Siemensa je www.roaming.co.yu
Kod njih je s55 bezobrazno skup.

Ja sam moj kupio u radnji Handy u Prizrenskoj za 165€, sada je 160€, original Siemes, made in China (mnogo bolja varijanta nego made by Siemens)
http://www.mobilnisvet.com/firma/6/Handy

Koristim ga iskljucivo za internet preko GPRS i Bluetooth i radi sjajno.

jaksa je napisao(la):
Ovlasceni prodavac Siemensa je www.roaming.co.yu
Kod njih je s55 bezobrazno skup.

Ja sam moj kupio u radnji Handy u Prizrenskoj za 165€, sada je 160€, original Siemes, made in China (mnogo bolja varijanta nego made by Siemens)
http://www.mobilnisvet.com/firma/6/Handy

Koristim ga iskljucivo za internet preko GPRS i Bluetooth i radi sjajno.

Kako znas da je original? Koja je razlika izmedju made by Siemens i nekog made by neka zemlja? Interesuje me na sta treba da obratim paznju pri kupovini ovog telefona? Da li je bolje uzeti M55?

Hmm, zasto je bolja varijanta kinez a ne made by siemens?

U romingu kazu da je telefon u original pakovanju, sa kutijom. Znaci nije dekodiran, sto su mi potvrdili ljudi iz siemens predstavnistva za nasu zemlju(nezavisno od rominga) Plus, u kutiji se dobija:

S55 handset, Li-Ion battery 700 mAh, user guide, standard charger, Mini CD-ROM (incl."Siemens Data Suite" PC software package), data cable

sto sam video na http://www.my-siemens.com/MySiemens/CDA/Index/1,1652,HQ_en_0_product%253AMW%252FHD%252FHD%252FS55%252Ftech%252F,00.html

jakso, da li si ti dobio data cable uz svoj tel? Ako nisi, onda razlika od 30 evra u romingu i nije velika, jer kabl kosta 20€, zar ne? Koliku si garanciju dobio, i kakvi su ti utisci u vezi ekrana, sw...

I kolika je cena SE t610, tj da li se moze naci u gradu za manje od 15000 din?

Skoro sam siguran,a sutra cu proveriti, da se u pakovanju u Roamingu NE dobija Data kabl, koji inace kosta oko 4000 din kod njih, original Siemensov.
Ja ga nisam kupio, ali sam zato uzeo MSI Bluetooth Dongle za 20-ak €.
O sw ne mogu nista reci, to me uopste ne interesuje jer meni telefon sluzi samo za net over gprs via bluettoth, a zenin je inace, i njoj se dopada.
Garanciju sam dobio od 12 meseci, inace nikad ni ne bih kupio nesto sa zakonski nelegalnom garancijom od 6 meseci.
Kada sam ja kupovao, u Roamingu je kostao oko 240€ cini mi se, a moj, kao sto rekoh, 165 i kamerica jos 35. U Roamingu je kamerica bila oko 6000 dinara.
Za to da je Made in China bolje od Made by Siemens sam cuo, tako da ne znam zasigurno da je tako, ali vise volim stvari na kojima pise zemlja porekla a ne tako nedefinisano kao npr made in Europe i sl.

jaksa je napisao(la):
Skoro sam siguran,a sutra cu proveriti, da se u pakovanju u Roamingu NE dobija Data kabl, koji inace kosta oko 4000 din kod njih, original Siemensov.

Ako oni ne daju data kabl u pakovanju, onda taj telefon nije original simens vec je dekodiran/skidan sa mreze...hmm, ako se ispostavi da ne daju kabl, onda je to dosta lose.

Artz je napisao(la):
Nemoj mnogo da slusas likove sa tog sajta... Nesto imaju protiv Siemens -a, pa ces cuti mnogo negativnih review -ova od njih.

Mozda i imaju, ali cinjenice ipak govore same za sebe. Na istom sajtu je i ocena simensa C62 koja pored eriksonovog cipa otkriva neke velike slicnosti ovog modela sa SET610/630. Neka resenja su identicna. Koincidencija ili ima nesto izmedju simensa i SE?

Pogledajte sami:

http://www.mobile-review.com/review/siemens-c62-en.shtml

Pozdrav!

Taj model (C62) hardware -ski nije izradjivao Siemens, nego samo software. Isto je i sa ST55/60. Firma koja je radila hardware radi isto to i za Sony-Ericsson kao i za nekoliko drugih kompanija. Otuda slicnosti u bateriji i nekim drugim stvarima. To nije nista lose.
Kompanija je Taiwan -ska. Ne znam tacno kako se zove. Ako bas vas zanima pronaci cu.

Artz je napisao(la):
Firma koja je radila hardware radi isto to i za Sony-Ericsson kao i za nekoliko drugih kompanija... To nije nista lose

Ne kazem da je TO lose. Lose to sto je kad se S55 pojavio bio je 100 - 120 evra skuplji od T68i - telefon istih karakteristika! Danas su sa cenama tu negde kao sto i treba da bude, a to nesto znaci. Moja je poenta bila da bi svako ko se odlucuje na kupovinu necega trebalo da razmotri i alternative.

Naravno, ako se S55 moze dobiti ganc nov, u originalnom pakovanju, sa softverskim cdom i data kablom, onda tu nema puno mudrovanja - to je najbolji izbor :happy:

Pozdrav!

ok, nije ni vazno ko saradjuje sa kim, otvorite panasonic video rikorder, i svasta cete naci unutra, a da nije Panasonic ;)

meni treba dobar ekran, sto se za ovaj simens ne moze bas reci.
Gledao sam samsung x100- ima 65k boja 9mb memorije, 40-tonske polifone...tako da cu verovatno ovaj uzeti s obzirom na okolnosti koje vladaju u romingu kao zvanicnoj prodavnici siemens.
(ukratko, tip mi je rekao da oini otvaraju originalne kutije semens telefona na granici, da bi proverili serijski broj...a ljudi iz predstavnistva u knezu kazu da to NE sme da se radi!!)

Pozdrav!!

Da li je moguce pronaci kabl za povezivanje Samsunga x100 sa racunarom, i konektovanje na internet preko njega?

Samo me zanima da li ima taj gprs modem, jer na netu ima svasta o tom samsungu ali nema podatka o ovoj mogucnosti.

Hvala!!

Nazad
Vrh Dno