Šta je novo?

SIEMENS S45 vs. ERICSSON T-39

Dragoljub

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2002
Poena
609
Pozdrav ljudi
ajde ako moze jos malo pomoci
koji je po vasem miseljenju bolji i sta pazariti
oba su tu negde sa cenom oko 500 dem
Pozdrav Brkactp;

Siemens S45 definitivno!

Ja vec koristim vishe od dva meseca, i prezadovoljan sam.

Nikako S45 jer ima gresku u softveru tipa izgubi ti se inbox ili neka druga stavka u meniju. Nije pravilo, ali postoji realna mogucnost da ti se to desi. Za sada ne moze da se resi ali ce moci uskoro cim se pojavi fles fajl.

Ma, Simens ima skroz lose menije... Toliko se vuce, spor je i lose resen.. .. Ericsson rula! A kada bi Nokia imala sve mogucnosti jednog T39 (citao sam da 7210 ima!), i kada bi toliko kostala, ja ne znam - pa prodao bih i GF3 da je kupim...

byMaX je napisao(la):
Ma, Simens ima skroz lose menije... Toliko se vuce, spor je i lose resen.. .. Ericsson rula! A kada bi Nokia imala sve mogucnosti jednog T39 (citao sam da 7210 ima!), i kada bi toliko kostala, ja ne znam - pa prodao bih i GF3 da je kupim...

A sta to bitno T39 ima sto Nokia nema? Trazim zamenu za Siemens C35 a rekao sam da nista sem Nokije ne uzimam... da li da cekam da 8310/7210 malo pojeftine ili se isplati preci na Ericsson?

Velja je napisao(la):
Nikako S45 jer ima gresku u softveru tipa izgubi ti se inbox ili neka druga stavka u meniju. Nije pravilo, ali postoji realna mogucnost da ti se to desi. Za sada ne moze da se resi ali ce moci uskoro cim se pojavi fles fajl.

Ja koristim ME45 vec tri meseca i nista od takvih pojava... Telefon kada je stigao firmware mu je bio v10, zatim sam ga upgradeovao na v14 i konacno sada na v21. Firmware sada mozes skinuti sa Siemens sajta i preneti ga u telefon preko original kabela. Ako nekog interesuje ima i verzija sa srpskim jezikom (Lang Pack 6)

Da uze mi rec iz usta (nehigijenski :)). Jedna stvar koja je dobra je da nema spor meni. Ima jedan od najbrzih baratanja meni -em. Da nisi ByMax malo pomesao Ericsson i Siemens. Pa svi se zale na spor Ericsson -ov meni.
I jos da dodam na ovo sto je Alexandar rekao. Novi software v21, koji se moze legalno skinuti sa www.my-siemens.com, resava dosta stvari i pretvara S/ME45 u potpuno nov telefon sa dodatnim mogucnostima.
Moj savet je S45 ili ME45. Ako imas prilike uzmi ga u ruke, sigurno ces se prijatno iznenaditi. Jedna stvar protiv T39 je antena i preklapanje, mada ima onih koji to vole.
Pozdrav!!!

Zaboravio sam jos da dodam za najnovije informacije o S45 ici, bagovima, poboljsanjima na v21 software -u:
www.s45info.com

Pazi, to vazi za stare Ericsone - T39 i T68 su brzi!!! A ako smo kod toga - mogu ti reci i da je 6210 spor (ali samo kod otvaranja Messages foldera koji su prepunjeni -staje do 150 poruka).

mikis, nemoj da mesas 8310 sa 7210... Prvi je samo mala verzija 6210 sa FM radiom i fancy izgledom... (decijim, rekao bih). 7210 je sa kolor ekranom, Bluetoothom i gomilom novosti (Cak i nisu sve objavili) ali znajuci da je to naslednik odlicnog 7110 -- zna se da ce razbijati)

Drugo- sada se osamdestrojka moze naci za oko 700DM, nova, a 7210 jos nema, i bice oko 600EURA kada stigne... :(

Dakle... ?

byMaX je napisao(la):
mikis, nemoj da mesas 8310 sa 7210... Prvi je samo mala verzija 6210 sa FM radiom i fancy izgledom... (decijim, rekao bih). 7210 je sa kolor ekranom, Bluetoothom i gomilom novosti (Cak i nisu sve objavili) ali znajuci da je to naslednik odlicnog 7110 -- zna se da ce razbijati)

Drugo- sada se osamdestrojka moze naci za oko 700DM, nova, a 7210 jos nema, i bice oko 600EURA kada stigne... :(

Dakle... ?

Ma da, tek posle sam video da 72-jka ima kolor ekran :( Licno bih bio zadovoljan i sa 8310, ima sve sto mi je bitno, a i najbitnije - Nokia je :) Samo da mu jos malo cena padne :(

Inace gledao sam juce review-ove T39 i T65, i najvece zamerke su im i dalje spori meniji i spor odziv pri ukucavanju poruka. Jos jedna stvar koja je lose resena je sto sve pozive (dolazne, odlazne, propustene) trpa u isti kos, a koliko sam razumeo ako je propusten poziv stariji od 24h prikazuje samo datum a ne i vreme poziva? Ovo sam procitao u uputstvu, voleo bih da mi potvrdi/demantuje neko od vlasnika pomenutih telefona. I najzad, sto rece moja sestra, za te pare su mogli da ubace malo bolje melodije :( :mad:

E i jos jedno pitanje: postoji li za pomenute Ericssone neki Logo Manager kao kod Nokije?

Nazad
Vrh Dno