Šta je novo?

Siemens S35 i Card Error

Robytron

Čuven
Učlanjen(a)
15.07.2002
Poena
604
Pre godinu dana kupio sam S35, polovnog. Maska je bila u ocajnom stanju, otisao sam do jednog lokalnog mobil servisa da mi zamene. Stavili su neku original 'kinesku' masku FX Od tada mi se javlja 2-3 puta na dan card error. Nista, narucih ja stvarno originalnu masku - 30E :( , ponovo mi zamene, ALI card error-i se isto tako cesto javljaju, sta moze da bude problem ?

Thx.

Moze se desiti da su ti zeznuli konektor negde oko kartice kada su ti zamenili maskicu. Pokusaj mozda ovo. Izvadi karticu i pogledaj sa strane da nisu zaostali mali zubci kod skidanja Sim kartice iz veceg lezista (onda kada je kupljena kartica) i pokusaj da poravnas stranice nekom manjom turpijom.

Na zalost nije do SIM kartice, probao sam sa 3 razlicite, i ist, menjao sam taj crveni drzac kartice, uzeo sam iz drugog siemensa, nista, i dalje card error. Stavio sam firmware 12 pa 21 i na kraju 24, nista, nije do softwera. Dodje mi da uzmem cekic i da ga popravim :D

I pojavljivace se sve dok se ne promeni PMB cip.

To je cip koji je najcesce uzrok card error poruke, mada mogu da budu i drugi uzroci, pa cak i banalni tipa prljavih kontakata na ploci. Ovako se ne moze tacno znati sve dok se telefon ne otvori i ispita, a to ne mozes sam i najbolje je da odes u neki servi ili mi se javi na mail.

Evo, odneo sam juce u servis, i kazu da su podigli kontakte na drzacu SIM kartice. Malo sam ga testirao za sada OK , rekli su mi da ako bude i dalje card error zamenice ceo drzac kartice (za 8 eura) unutar telefona (NE tu malu crvenu plastiku u koju se stavlja SIM kartica, to sam ja vec nekoliko puta zamenio).;)

To je cest problem sa Siemens telefonima. Skoro svi ljudi za koje znam da poseduju Siemens telefone (M35, S45) imali su slican problem. Ja imam M35 i cesto mi prijavljuje famozni "card error". Cini mi se da je uzrok toga padanje telefona, meni je ispao nekoliko puta pre nego sto su poceli da se pojavljuju ti problemi.

Da cest je problem onima koji ispuste telefon. Kao sto rekoh obicno se desava zato sto vise kartica ne naleze kako treba, pa prvo sto treba pokusati pricvrstiti je.

Nazad
Vrh Dno