Šta je novo?

Siemens MT50 & Java

Smith

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2002
Poena
619
Nadavno sam pribavio gornje pomenuti i veoma sam zadovoljan. Siemens je Siemens. Sad interesuje ova java. Na stranim forumima pise da se igrice i aplikacije iskljucivo skidaju preko WAP-a jer je prebacivanje preko kabla zakljucano. Al ja nadjoh programce koje otkljucava tel. za java aplikacije preko kabla. Takodje sam skinuo brdo igrica i aplikacija medju kojima su i Prince of Persia, Mobile Office, neki excell itd. Nazalost stvar jos nisam probao jer nemam kabl.
Jel petljao neko sa ovim? Cini mi se da bi kabl sa prethodnih simensa (c/m/s 35 i c/me/s 45) radio, al nisam siguran. Jel zna neko de ima da se nabavi kabl po razumnoj ceni? Trebalo bi da ne bude original siemens

Evo telefona nekog tipa sa sezam oglasa koji prodaje kablove za sve telefone, izmedju ostalog i za simensa. Cena je 12 evra.
063/70-29-29

Cena se krece tako kao sto velja kaze.

Ja sam probao ortaku da prebacim javu i ostalo (kabl sam pozajmio) ali nisam uspeo, doduse nisam nasao taj program o kome pricas.
Jesi li siguran da su te igre bas za MT50 (M50) jer ako su za npr SL45 onda ti nece raditi...
Evo ti jedna igra za MT50, naravno ako uspes da je prebacis. Ne znam tacno sta je, to mi je dao taj ortak sa zadatkom da mu iskopiram na fon (sto naravno nisam uspeo).

Ja sam probao ortaku da prebacim javu i ostalo (kabl sam pozajmio) ali nisam uspeo, doduse nisam nasao taj program o kome pricas.

Bas me interesuje sta si i kako radio. Koji si softwer korisitio i koji kabl?
Noviji simensi su zakljucani po pitanju prebacivanja java aplikacija preko kabla jer se forsira upotreba WAP-a i GPRS-a. A isto tako po forumuma pise da ne bi trebalo da se koristi simensov kabl.
Ove igre su vecinom za M(T)50 , ali ima ih i za sl45. Na ovom sajtu sa kog sam ih skinuo se kaze da rade na mt50 (sajt je upravo za mt50). Mislim da ne bi trebalo da bude prepreka jer je to samo java aplikacija koja se izvrsava nevezano za funkcije i opremu telefona. Mislim da sajt vise ne radi:(

Koristio sam obican siemens data kabl kao i za moj SL45 (uzeo sam ga jer sam se istripovao da necu uspeti da flashujem SL45 sa kablom koji ide uz njega, a u stvari je isti kabl samo drugi konektor). Ortaku sam uspeo da prebacim samo slike i melodije, i to ne u memoriju, nego samo kao trenutnu sliku ili zvono. Koristio sam vissie, probavao sam i druge programe, uglavnom bezuspesno.

Neces moci da koristis igre za SL45, iz prostog razloga sto je adresiranje drugacije, a npr ni ekran nije iste rezolucije...

U pravu si... moja greska. Neke od igrica i programa nisu kompatibilni sa mt50. Njih oko 20-ak (od 216). Uglavnom zbog rezolucije ekrana. Ovo mi je promaklo jer je sajt na italijanskom. Sad sam ga izvadio iz cache-a i malo se pomucio oko prevoda

Smith je napisao(la):
Nadavno sam pribavio gornje pomenuti i veoma sam zadovoljan. Siemens je Siemens. Sad interesuje ova java. Na stranim forumima pise da se igrice i aplikacije iskljucivo skidaju preko WAP-a jer je prebacivanje preko kabla zakljucano. Al ja nadjoh programce koje otkljucava tel. za java aplikacije preko kabla. Takodje sam skinuo brdo igrica i aplikacija medju kojima su i Prince of Persia, Mobile Office, neki excell itd. Nazalost stvar jos nisam probao jer nemam kabl.
Jel petljao neko sa ovim? Cini mi se da bi kabl sa prethodnih simensa (c/m/s 35 i c/me/s 45) radio, al nisam siguran. Jel zna neko de ima da se nabavi kabl po razumnoj ceni? Trebalo bi da ne bude original siemens

Obavezno ostavi link, gde si skinuo program za aktiviranje Jave i gde si skinuo sve te igrice i programe, pogotovo programe.
Hvala.

SUCCESS!!!!!
Danas sam nabavio kabl i otkljucao MT50 za transfer igrica. Sve je proslo bez ikakvih problema :D Cela procedura traje 3 sek.
I naravno prvu igricu koju sam stavio je Prince of Persia. Mogu samo da kazem da sam odusevljen. LUDILO!!

Pošto i ja imam Siemens MT50, interesuje me da li se mogu samo igrice ubacivati, ili možda još neka čudesa, u fazonu da umesto da mi piše MTS 064, piše npr. Cineman???

Hvala unapred...

Naravno da moze!
Moze da se stavi logo (bmp fajl od 100x46 pixela) koji ti stoji na stand-by ekranu a moze i screen saver (bmp 100x64). A sta ce ti tu da napises ili nacrtas, zavisi samo od tebe!
Pored igrica (kojih stvarno ima raznoraznih) moze da se stavi kalkulator ( sa sin i cos..), nesto tipa excel, mail client, programce za crtanje slicica (kao kod nokie 5210) itd, itd....

Nisi ostavio linkove gde si skinuo program za otkljucavanje, igrice i programe i gde si video uputstvo za otkljucavanje.

Smith je napisao(la):
Naravno da moze!
Moze da se stavi logo (bmp fajl od 100x46 pixela) koji ti stoji na stand-by ekranu a moze i screen saver (bmp 100x64). A sta ce ti tu da napises ili nacrtas, zavisi samo od tebe!
Pored igrica (kojih stvarno ima raznoraznih) moze da se stavi kalkulator ( sa sin i cos..), nesto tipa excel, mail client, programce za crtanje slicica (kao kod nokie 5210) itd, itd....

da li si voljan i za kakvu nadoknadu da odradis tako nesto i drugima!?

Smith, 'de si kupio kabl i dal znas jel radi na svim simensima?

Kabl sam kupio u Tošinom Bunaru, u SM (ili MS) servisu ( sa strane gde je kiler jedno 15 metara od njega kad se ide prema zemunu). Cijena prava sitnica (750 dindži). Sa ću da idem tamo da im tražim pare za reklamu. Kabl je za sve simense, jer svi imaju isti pin raspored i isti priključak. Mislim da novi C55 ima različit, ali to je neprovereno.
Kabl nije Simens original, što je meni i trebalo jer se navodno sa originalnim kablom nemože baš sve uraditi (bogotovo unlocking itd.)
Proverio sam i sa C/M35 telefonom i radi. By the way, što se tice ovih telefona naso sam programce koje menja one njegove glupe melodije (svih 22), ali ga jos nisam isprobao, jer je uputstvo na češkom.

Naravno da sam spreman da podelim radost igranja igrica na MT50 sa drugima (uz na...) ali neka to ide preko maila...

LINKOVE, ljudi dajte linkove za PC i fon aplikacije.

Evo linkova!

Prvi je ruski forum gde su ljudi opisivali svoja iskustva.
Jeste da je na ruskom jeziku, ali se da razumeti.

http://forum.siemens-club.ru/viewtopic.php?TopicID=9391

Drugi je italijanski sajt (ali ima i engleskog teksta) gde cete naci sve potrebne programe i uputstva. Takodje, na ovom sajtu ima gomila Java programa i igara, logoa, melodija itd.

http://digilander.libero.it/m_50/

Inace, ovo otkljucavanje Jave je glavni razlog zbog koga sam se odlucio da nabavim M50.

Moram samo da napomenem da ja jos nisam probao otkljucavanje telefona.

A jel' mogu te igrice na 3410 ili 7210(i wish) tj. na druge java telefone?

Site sa koga sam ja skidao software vise ne radi ali je to isto ovo sa italijanskog sajta koji je postovao Aragorn.

Ovih dana (cim nabavim kabl) cu da otkljucam svoj M50.

Reci mi samo, molim te, koji softver koristis za prebacivanje aplikacija na telefon?

Da li je to Data Exchange Software 2.67 sa Siemensovog sajta?

Da, da, bas taj!
Igrice prebacujes u Mobile\java\jam folder

hm koliko znam igre ne mogu da se uploaduju na simens sl 45
a na 45i mogu jel to istina ili?

Azda' je napisao(la):
hm koliko znam igre ne mogu da se uploaduju na simens sl 45
a na 45i mogu jel to istina ili?

SL45 ne podrzava javu, prema tome igrice nece raditi na njemu, dok SL45i podrzava.

Da, ali možeš unaprediti softver od sl45 u sl45i, tako da ćeš imati javu.

to znam. jel to radi iko u ovoj zemlji :)
treba mi adresa za ortaka

Nazad
Vrh Dno