M55 imam nekih mesec i po dana, i mogu reci da sam zadovoljan telefonom.
Displej je definitivno bolji od displeja na s55, ujedno i na SE t68i, t300, prikazuje 4096 boja, u rezoluciji 101x80 piksela.
Interna memorija je 1.87 MB, sto u praksi znaci da, kada se odbiju aplikacije i ostale stvari koje dolaze u telefonu ostaje nekih 0.7 do 0.9 MB slobodne memorije.
U paketu sa telefonom sam dobio kamericu i data kabel, tako da sam odmah bekapovao telefon, i ocistio ga od, po sebi nepotrebnih stvari, tako da sam u startu dobio oko 1,2 MB slobodne memorije.
Telefon je moguce u potpunosti personalizovati po svom ukusu, pocev od anamacija i tonova prilikom paljenja uredjaja, preko pozadina, screen savera, animacija i tonova prilikom gasenja.
Simpaticna stvar su diode sa strane koje mogu biti podesena da rade u nekih 7, 8 stilova, tako da, s obzirom da mi je u stend baj rezimu aktivan energy saving mode screen savera, nemam potrebe da gledam na ekran da li je bilo poruka ili propustenih poziva, nego vec po stilu u kom rade diode znam stanje telefona.
Vibracija je jaca nego na modelu me45, koji sam imao pre m55, tastatura, iako izgleda malo nezgodna za koriscenje je dosta dobra, reljefna, tako da je, bez problema moguce pisati bez poglada u ekran.
Sto se tice rada sa porukama, to je klasican Siemens, lagan u radu kako sa sms-om, tako i sa mms-om i e-mailom. Inace, imam 063 karticu, tako da koristim gprs, mms i e-mail, i zaista radi jako lepo.
Od losih stana telefona mogu navesti sporo pisanje poruka, doduse cuo sam da je verzija softvera 10 to ispravila (imam SW 7), i skinuo sam je sa siemensovog sajta, ali je jos nisam ubacio. Druga stvar koja mi malo smeta je trajanje baterije, ciji radni vek pri nekom mom normalnom koriscenju je oko 2 dana (telefon, naravno negasim nocu).
Caka za bateriju je smanjenje intenziteta osvetljenja ekrana, koji na 100% radi bukvalno kao baterijska lampa, tako da sam ga smanjio na 30%, sto mi je sasvim dovoljno za neki noramalan rad nocu, a i nezamara oci. Moram napomenuti da sam za prvih mesec dana imao 6 sati razgovora, uz koriscenje gprs po 3 do 4 sata dnevno, 10-tak mms poruka dnevno i 15 sms-ova.
Mane su mu, sigurno nedostatak IR i BT, no, s obzirom da imam kabel, to mi ne predstavlja problem.
Kamerica radi lepo, u max. rezoluciji od 640x480 piksela slike su ok za izradu u formatu 9x13, pa i 10x15 cm, za prikaz na ekranu racunara su takodje ok. Blic radi lepo, ali maximalno do daljine od 3 metra, posle toga je manje-vise beskoristan, dok su fotografije na dnevnom svetlu isto ok.
Trenutna cena bez kamerice mu je oko 180-190 €, sto nije lose. Ja sam ga pre mesec i po dana dobio za 250 € u full paketu, to je bila nabavna cena, a prodavan je bio za oko 300-330 €, ili oko 270 € sam aparat.
Evo vam i jedan sajt sa domacim polifonim melodijama, ako se odlucite da uzmete telefon: http://www.geocities.com/acinosanduce
Nadam se da sma vam pomogao, ako vas nesto konkretno interesuje, slobodno me pitajte.