Šta je novo?

Siemens M55 par pitanja

Leka

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2001
Poena
619
Kakva su vam iskustva sa Siemens-ovm M55? Razmisljam da ga uzmem pa cisto da vidim da li je neko imao neka ruzna iskustva. Koliko sam video imam buil-in modem i svasta ponesto. Kolika mu je sada cena? Zanima me i da li je onako plastican kao A55 i ostali, mislim da sav krcka kada ga uzmes u ruku ili je malo cvrsci?
E da i jos jedno pitanje, za koliko bih mogao da uvaljam moj M35 sa dve baterije, punjacem i handsfree-om?

CU

Leka

Leka je napisao(la):
za koliko bih mogao da uvaljam moj M35 sa dve baterije, punjacem i handsfree-om?

Za vrlo malo - ostavi ga u rezervi, to je moj savet.

M55 nisam mnogo prevrtao po rukama, sacekacemo ZoNija :wave;

ja sam se odluciovao izmedju set310 i siemens m55
prevagnulo je na t310 zbog lakoce koriscena i ic
puno sam i gledao po netu za njega i tel je odlican cheers

telefon sam ja uzeo. nema ic ni bluetooth, ali u ostalim stvarima rula. svidja mi se ona fora sa 4led svetla sa strane koja mozes programirati kako zelis...

polifone melodije, kolor ekran, gprs, velika memorija, java, sinhronizacija sa outlookom.... itd, nisam vise ni gledao :)

Miroslav je napisao(la):
telefon sam ja uzeo. nema ic ni bluetooth, ali u ostalim stvarima rula. svidja mi se ona fora sa 4led svetla sa strane koja mozes programirati kako zelis...

polifone melodije, kolor ekran, gprs, velika memorija, java, sinhronizacija sa outlookom.... itd, nisam vise ni gledao :)

Mene su baš ta svetla smorila, hteo sam da vratim telefon dok sam izlazio iz prodavnice kad sam video kako šljašti.. :( No, može da se ugasi vrlo lako pa je sve ok :). Telefon je inače sasvim ok za te pare (sada već oko 130e, koliko kapiram).

kolika je mem m55 znam da je s55 oko 900kb ;)

Ima 1.6MB memorije, i našao sam ga za 130€. Videću da ga uzmem samo da još malo uštekam lovu.
Znate li pošto je kabl za njega (za povezivanje sa PC-em)?

Leka

gde ima servisnih kablova? data kablova ima svuda, al hocu da fleshujem telefon

Ja sam kabal za taj model nasao na Terazijama (kod terazijske cesme radnja na uglu). Kabal je tamo kostao 1000 din.

Imam kabl sa kojim moze da se flesuje Siemens M55(ja sam moj 04 flesnuo na v10),meni vise ne treba prodajem ga za onoliko koliko sam ga kupio 15evra.Inace obavezno flesujte na verziju 10 telefon je dosta brzi sa njom,imate na Simensovom sajtu tezak je oko 3MB

Calibra 4WD je napisao(la):
Imam kabl sa kojim moze da se flesuje Siemens M55(ja sam moj 04 flesnuo na v10),meni vise ne treba prodajem ga za onoliko koliko sam ga kupio 15evra.Inace obavezno flesujte na verziju 10 telefon je dosta brzi sa njom,imate na Simensovom sajtu tezak je oko 3MB

aaaaaaa pa zaaaaaaaato ja ne uspevam da fleshujem M55 :(
Ocigleno sam kupio data a ne "service" kabl! btw: koja je razlika izmedju njih???
elem kupio ja doticni kabl za C/S/M 55 i skinuo sa my-siemens sajta Siemens Data Suite. Lepo bocnem modem u COM2 (na COM1 mi je ext. modem). On ga lepo prepozna kaze "telephone recognised" pa onda ispise lepo "Siemens M55" i tako ja se igram preko programa ono slicice melodije back-up adresara ...bla bla. Kasnije sam zanemario prog jer se mob nakon instalacije vidi i kao folder "mobile" pa lepo sad direktno preko windows explorer-a sutiram sve u njega... (naravno preko doticnog kabla).
E sad... ne lezi vraze... nasao sam na siemensovoms sajtu taj firmware za M55 skinem (srpski 7,xMB a enlg 3,xMB). Bocnem telefon na kabl pa na COM2 pustim onaj .exe i...... CVRC! ne moze telefon da prepozna (napominjem jos jednom da M55 sa tim kablom radi lepo sa "Siemens data suite"). Ok pregrim ja to pomirim se sa cinjenicom da nece da se flesuje utrpiujem da je XP kriv.
Ali sta se dalje desava... nece ni "GPRS via COM" da mi radi.. Imam i 063 i 064 i na obe kartice su mi aktivirani GPRS+MMS preko moba sve lepo ide saljem-primam MMS idem na wap i ostalo. Ali kada mob bocnem da sluzi kao GPRS modem... mucak! Iskonfugurisan je pravilno sve uz mobtelovo uputstvo (ono user: mobtel pass:gprs dial:*99***1# itd.) ali kad god probam connect on prijavi neki "hardware error" pod brojem 692. :( :zid:

rezime (konacno :D)
Ok sto se tice fleshovanja na ver.10 skontao sam da mi treba servisni kabl jel ocigleno imam data kabl.
Ali "GPRS via COM" nikako da proradi... moooooooooooooooooooooooooolim vas za pomoc... pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz! :boom:

HA!
problem br 2 resen!
===kome zatreba neka proba i sam ovo===
Skinuo sam sa my-siemens modem drajvere za S45 (jel za M55 ne postoje na sajtu) i zamenio postojece GPRS via COM njima i sad veza pici 57.6K!!! jupiiiii :happy:
--- naravucenije... vredi ponekada lupati glavom o zid (slikovito prikazano u predhodom postu) :D

btw: Kad smo vec kod toga obzirom da za 063 imam i to radi savrseno... zna li neko GPRS user, pass i dial br za 064???

iiiiiiiiiiiiiii problem br 1 resen!!!!
zahvaljujem se ortaku koji je procitao ovo, pozvao me na fon i doneo mi servisni kabl da zavrsim to..... samo da znate da postoje obicni prijatelji i NAJBOLJI PRIJATELJI!!! hvala jos jednom momcino pomogao si mi svaka cast!

Kupio sam mobilni, povezao ga sa kompom isprebacivao sam melodije (mid) i natrpao ga slicicama, ali nikako ne mogu da ubacim wav. Video sam da treba IMA ADPCM 16KHz, 4bit, mono, probao sve to samo 11KHz i 22KHz i nece da pusta. Sound Forge ne moze da snimi u 16Khz. Videcu nekim drugim programcicem da sredim. Da li je nekom uspelo, i kako?
I druga stvar, ne mogu da namestim modem za mob na kompu, stalno mi prijavljuje da ne moze da komunicira. Stavio sam drajver za S45, i nece. Ideje?

Leka

Bane-Nis je napisao(la):
HA!
problem br 2 resen!
===kome zatreba neka proba i sam ovo===
Skinuo sam sa my-siemens modem drajvere za S45 (jel za M55 ne postoje na sajtu) i zamenio postojece GPRS via COM njima i sad veza pici 57.6K!!! jupiiiii :happy:
--- naravucenije... vredi ponekada lupati glavom o zid (slikovito prikazano u predhodom postu) :D

Koji Windows koristis? Na XP nikako nece da mi prepozna M55 kao modem, ni sa GPRS ni sa S45 drajverima. Da li ti radi opcija query modem u modem properties? Jesi li mozda jos nesto uradio da bi ga oterao da radi?

Inace, Simenens Data Suite radi bez problema...

Treba ti originalni, ne servisni kabl da bi windows prepoznao telefon kao modem.

Izgleda da ja imam servisni, a ne originalni kabl. Kako da prepoznam taj originalni? Inace, stavio sam novi software (v.10) i uspeo da ubacim wav. Za one kojima treba, fajl teba da bude: IMA ADPCM, 8 KHz, 4bit,mono.

Leka

E imam i ja taj "originalni" kabl. Ubacio sam novi softver, ali me interesuje uz pomoc kog programa si kompresovao u IMA ADPCM, 8 KHz, 4bit,mono format. Probao sam pomocu SoundForge, ali nisam uspeo. Mozda moze sa sound recorderom da se nesto izvede? aj pomazi.. Pozdrav.

Naravno da je dovoljan sound recorder. Moze i nero wave editor. I mene je iznenadio sounde forge (neprijatno). Pretpostavljam da moze i njim to da se uradi, ali ja nikako nisam uspeo.

SilentDEX je napisao(la):
E imam i ja taj "originalni" kabl. Ubacio sam novi softver, ali me interesuje uz pomoc kog programa si kompresovao u IMA ADPCM, 8 KHz, 4bit,mono format. Probao sam pomocu SoundForge, ali nisam uspeo. Mozda moze sa sound recorderom da se nesto izvede? aj pomazi.. Pozdrav.

Probao sam i ja Sound Forge-om, i to i 6 i 7-micom, ali nece, pojma nemam zasto. Upalilo je sa WinAmp-om, ubacis mp3,wav, zatim odes u preferences pa u output, pa izaberes umesto direct suond ili waveout, Nullsoft Disk Writer pa tu izaberi convert to format (IMA ADPCM 8,000 kHz; 4 Bit; Mono), save to disk, zatim play u winampu. Voila, to je to. Probaj.

Leka

cheers Radi, hvala... cheers

e a sada zna li neko kako da namestim modem na telefonu kako bih mogao da preko kompa "surfujem". Dakle potrebni su mi parametri (za 064). I da li je moguce da recimo preko telefona citam postu na ptt-u??? Kada imam 063 karticu onda mogu bez problema da vidim postu, ali kada probam to isto sa 064 karticom nema sanse da procitam ili posaljem e-mail. Zasto?

Nazad
Vrh Dno