Šta je novo?

Siemens M55 & GPRS

SilentDEX

Čuven
Učlanjen(a)
01.09.2003
Poena
620
Imam M55, data cable (za com port), Siemens data suite program za povezivanje telefona sa kompom. Instalirao sam GPRS via COM, ali nikako ne mogu da nateram fon da se zakaci na net.

Sistem je Win XP + SP1, mms je aktiviran kod telekoma (radi na telefonu). Moze li mi neko pomoci? Pozdrav.

Jesi li nabavio drajver za modem u tvom tel-u(u control panelu ces videti svoj tel u listi modema)...kad nabavis drajver sa Siemens-ovog sajta raspitaj se u Telekomu koji broj u dial-up treba da pozivas(znaci kreiras dial-up konekciju sa odgovarajucim brojem,userom,shifrom...izvini ako si ovo vec znao)

nasao sam drajver za s45, posto nema za m55 (bar ga ja nisam nasao). Videcu to sa telekomom, to nisam znao. Hvala. (D)

Da ti jos malo pojednostavim...Cini me se da imas pravi drajver(tj. negde sam procitao da ti drajveri odgovaraju)...Znaci,bukvalno kreiras novu dial-up konekciju gde ces izabrati modem za koji kreiras konekciju tj. svoj mobilni. Nazalost,nemam iskustva sa Telekomom ali izgleda da za razlicite mobilne postoje odredjeni brojevi koji se pozivaju.Na 063 tih problema nema,postoji samo jedan broj.
Dalje, za AT komandu takodje pronadji odgovarajucu a probaj sa sledecim br. koji pozivas: *99***2#...proveri ipak sve na 789

Evo ovo provereno radi a nasao sam negde na net-u(za 064):

Modem:
General>
Maximum speed................115200
Connection>
Data bits.........................8
Parity.............................None
Stop bits.........................1
Wait for dial tone before dialing je cekirano.
Port settings....................sve do kraja
Advanced>
Use flow control...............Software (Xon/Xof)
Extra Settings..................+cgdcont=1,"IP","gprsinternet"

Konekcija>
General>
broj................................*99***1#
Use area code and dialing properties NIJE cekirano
Server Types>
cekirano je:
Enable software compression
I od protokola sve (NetBEUI, IPX/SPX Compatible, TCP/IP)
U TCP/IP settings sve po default-u, nista ne dirati
(Cekirano: Server assigned IP address, Server assigned name server addresess, Use IP header compresion i Use default gateway on remote network)

Podesavanja samog com. porta (U device manager-u)
Bits per second................115200
Data bits.........................8
Parity.............................None
Stop bits.........................1
Flow control.....................Xon/Xof
U advanced setovanju je sve do kraja.

Hvala na detaljnom uputstvu, ali nece da radi. Izbacije gresku:

Error 692: Hardware failure in the modem....

inace ni sa ovim drajverima od siemens-a s45 nece da radi. Negde sam procitao da hoce da radi samo u windows-u 98???

1. Da li ti radi uopste data kabl?Jesi li probao da saljes podatke sa telefona na komp i obrnuto?
2. I meni kad-tad izbaci istu poruku sto uspesno resava gasenje telefona i ponovno ukljucivanje
3. Probaj sa win98
4. Probaj kod nekog drugara
5. Da li imas pravi kabl?Postoje 2 vrste kabl-a!!!
6. Imas li IRDA ili BT na telefonu?Kabl uvek pravi probleme

1. Kabl radi, preko njega sam uradio update softvera. (nadam se da znaci da radi).
2. ok
3. joj, gde mi bese taj disk??? :confused:
4. ok
5. znam za to ima servisni i onaj koji nije (koliko sam skontao, da bi izvrsio update softvera moras imati servisni)
6. nema ni jedno ni drugo (siemens m55) :(
cheers

Vrh Dno