Šta je novo?

Siemens C60 ima GPRS modem i radi samo pod Win98SE

Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
601
E pa ovako...

Pre svega treba da odete u Roaming Centar (ponesi te Garantni list ako ste uzeli iz telekomove extra ponude) i kabal koji ste dobili zamenice vam za kabal koji RADI!!! Ako imate drugi kabal ili USB onda i ne morate da idete kod njih. Dalje...

Pratite instalaciju sa telekomovog sajta(064) i jedina caka je da treba ukljuciti u modem settings-u. Softver control (XON/XOFF), a ne Hardver.
Moguce je da par puta opet kaze da nece ali verujte `oce...Probajte i da iskljucite i ukljucite telefon i radi ce sigurno. KOD MENE RADI!!!

Jedino je problem sto radi samo na Windows-u 98. Moj je Second Edition!

Na XP-u ce, bar tako kazu Roaming Centru, uskoro dobiti driver. Adresa Roaming Centra je Milana Rakica br.8 na Zvezdari.

Cao,
Bole.

Jeste u pravu si , radi sam pod 98 SE i mora da se stavi na telefonu kod opcije APN gprsinternet umesto gprswap, useh i ja posle dve nedelje drkanja i probavanja :mrgreen:

Pozdrav

Videćemo posle objave cena GPRS-a, da li će i tada takav pristup Internetu biti zanimljiv, ja čekam cene.

Intereseju me koji to kabal"RADI"?Dobio sam kabal kada sam kupio telefon-kabal je o tel.C55.Prikljucio sam na komp.pod XP,instalirao softver sa njihovog sajta;XP ga je prepoznao i mogu da ubacujem slike,midi.
Da li si ti mogao da sa kablom koji si prvo dobio ovo da radis ili nisi pa si zato rekao"KABAL KOJI RADI"?
Da li je moj kabal uredu ili moram da trazim neki dr.da bi mi radio modem?

Kabl ti je u redu, svi smo dobili te kablove za C55, jedina ti je fora sto ti surfovanje ne radi iz XP-a, to moze samo iz 98 SE i po setovanjima koji su dali ovi iz telekoma

Pozdrav

Koji je drugi tip kabla - serial (jedan je usb)? Kojom brzinom se skidaju fajlovi i da li se koriste samo uputstva sa sajta(jedino ova jedna izmena)?
Kad budu uveli cenovnik za gprs bide samo za surf, ne i za download, ali bar ces da placas tacno koliko si skinuo.

Imas serial i USB, stim sto ti USB kosta 3200 din u roamingu, preko serijskog kada skidas transfer ti je negde oko 1.5 do 2 plafon, mada ja mislim da je to sada sto je jako optereceno

Pozdrav

Instalirao sam 98SE.Instalirao modem,napravio konekciju...I sada mi se javlja problem:prilikom uspostavljanja veze izvrise se provera user i passworda i odmah nakon toga se diskonektuje i prijavi gresku 629.Isto mi se javlja i kada otkacim mobilni.
Pri dijagnostici modema u kontrol panelu se je OK osim zadnje stavke-AT+FCLASS=? ERROR
MODEM SAM INSTALIRAO KAO Standard 19200.
Sta je u pitanju?

Treba da instaliras standard 56000 bps V90 modem, u extra settings treba da stavis at+cgdcont=1,"IP","gprsinternet" zatim use flow control treba da ti je na software (Xon/OFF), com port treba da ti bude 15200 (mada mislim da to nije bitno) i to ti je vec to, a tvoj problem je mozda sto GPRS nije bas dobro radio ovih dana pa ni meni nije hteo da se konektuje.
Nadam se da ce ti proraditi ;)

ma mali krsh od telefona radi i na windows-u XP,
samo uz malu "operaciju" na kablu,
daklemmm, odstrani se pin1 na delu kabla koji se kaci na racunar i instalira se drajver za standard modem 56k ali koji naravno ne dolazi uz XP nego braca rusi izbacise neki...

inace i posle ovoga sve funkcionise normalno,za sta su i dali kabl ovi tamo neki... o)
i nemojte samo da idete u roaming, postave tamo tetu koja zna samo da prica NE MOZE...

ma radi i u xp savrseno......baci pogled ovde, imas detaljno uputstvo u pdf prikaceno.... http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=45632

Nazad
Vrh Dno