Šta je novo?

Siemens battery tool !!! (probajte)

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Prvo program. Na adresi:
http://www.siemens-club.ru/files/SiemensTools.rar
Iz ovog rar -a koristite program sensorstool.exe.

Mala objasnjenja kako se koristi mozete videti na (pogotovu na prvom link -u):

http://www.gsmforum.host-boxcracker.net/vbb/showthread.php?s=&threadid=49149
http://www.gsmforum.host-boxcracker.net/vbb/showthread.php?threadid=10488

Dobro ih proucite pa probajte ako hocete. Na ovaj nacin, uz pomoc malo podesavanja moja na Siemens -u C35i koji je star vec oko godinu dana baterija traje u stand-by -u vec 5,5 dana bez gasenja. Pokusao sam da uopste ne pricam, ne saljem poruke i ne tipkam nista po njemu da bi video koliko ce da traje baterija. U ovih 5,5 dana sam (morao) 2 puta pricao ukupno 2 min. , poslao 1 poruku i jedno 40 -ak puta ulazio u Service Menu da proverim koliko je napon na bateriji. Po mojoj proceni trebalo bi da izdrzi i sesti dan, tj. punih 144 sata sto je veoma dobar rezultat s obzirom da po specifikaciji ta baterija drzi od 50-180 sati zavisno od uslova mreze.
Voleo bih da cujem vasa iskustva. I da, obavezno snimite pomocu ovog programa pre pocetka rada default vrednosti u poseban *.blk file da ako nesto krene naopako mozete da te vrednosti vratite.
Nemoje da vas zbuni sto se u novoj verziji programa koriste dekadne vrednosti, a u staroj hex vrednosti, posto je u nekim post -ovima opisan program pomocu hex vrednosti.
I napominjem ne menjajte ni jedno drugo polje osim 0000 i 0004.

p.s. Trebalo bi da radi i na ostalim modelima Siemens telefona.

Ajde neka neko proba to na m35 pa ako uspe 'ocu i ja!
Samo,moracu nekom da platim za taj "zahvat"

Zahvat radi i na ME45, jedino mu treba kabel za 25/35 serije jer sa originalnim kabelom ne radi!

Meni ne radi na C35 sa kablom od S45.
To je verovatno to.

Pozdrav!

Kako ulazis u 'Service Menu' da proveris napon baterije, gde se to nalazi ?

Najvise me zanima koje su vam default vrednosti, i to u prvom redu posto ostala 2 su za kalibraciju senzora temperature baterije? Ja ta 2 reda nisam dirao, a i ne preporucujem ostalima.

Meni je default bio:
6779 4203 2743 1004

Te default vrednosti zavise od eeprom-a u telefonu tako da i za isti telefon nisu u svim modelima iste.

Alexandar je napisao(la):
Te default vrednosti zavise od eeprom-a u telefonu tako da i za isti telefon nisu u svim modelima iste.

Jer ima neko da je postavio na svoj sajt ovaj program posto ja nikako ne mogu da ga skinem, ne radi im sajt ili ko zna sta...

Jel ima neko ko je to uradio na m35 pa da i ja dodjem kod njega?

sinke je napisao(la):
Jer ima neko da je postavio na svoj sajt ovaj program posto ja nikako ne mogu da ga skinem, ne radi im sajt ili ko zna sta...

Ostavi mejl pa cu ti ga poslati.

Da znam za to. Zato ti podaci i mogu da s menjaju. Mene samo zanima kolike su vrednosti drugim ljudima da bih video koliku toleranciju medju komponentama Siemens dozvoljava. Pogotovu koje su vrednosti u novim tzv. Millenium telefonima.

Radi i na S35 fw 21 lg1

Eto zeznuh' se ja malopre otvorio sam new thread, pa ipak sam NewBie hihihi ...

Evo radi i na S35 firmware 21 lg1 (2101) samo bi bilo dobro saznati neke detaljnije informacije o parametrima SpgY03V ... itd ... kao i neke optimalne vrednosti (?). Nasao sam jedan ruski site na

http://forum.siemens-club.ru/viewtopic.php?TopicID=7453

ali ne znam ruski

Inace imao sam firmware 16 i primetio sam da posle flash-ovanja na fw 21 baterija mi drzi manje !!!

Inace ima neko mozda fw 2401 za S35 (2403) sam uspeo naci, ali to je language group 3

Re: Radi i na S35 fw 21 lg1

Robytron je napisao(la):
Eto zeznuh' se ja malopre otvorio sam new thread, pa ipak sam NewBie hihihi ...

Evo radi i na S35 firmware 21 lg1 (2101) samo bi bilo dobro saznati neke detaljnije informacije o parametrima SpgY03V ... itd ... kao i neke optimalne vrednosti (?). Nasao sam jedan ruski site na

Znaci mogu ti doneti bratov telefon s obzirom da imas kabl sutra na posao pa ces mi srediti ? :)

LJUDI!!!!
Hoce li ko taj Battery tool probati u Beogradu na m35 pa da dodjem i da platim taj "zahvat"?

Ostavi mejl pa cu ti ga poslati.

Alexandre,
Imam problem sa startovanjem programa (izbacujene neke erore).
Probao sam da ga skinem sa vise lokacija, ali uvek isto.
Da li bi mi ga mogao poslati na moj mail:

[email protected]

Unapred HVALA!

Kakav kabel imas za mobilni?

E pa sa tim kabelom nece raditi, treba ti kabel za x25 i x35 serije.

za JOBAH-a:
Moze sa svim Siemensima poteklim iz njihove fabrike (ne radi za Bosch modele)

E pa sa tim kabelom nece raditi, treba ti kabel za x25 i x35 serije.

za JOBAH-a:
Moze sa svim Siemensima poteklim iz njihove fabrike (ne radi za Bosch modele)

Ok, nabavicu kabel, to nije problem, NEGO:
Meni ipak treba program, jer moj uopste ni ne mogu da startujem (kao sto sam rekao, prijavljuje neki eror na samo startu programa)!

Telefon mora biti ugasen da bi program radio. Kad se program startuje pritisni kratko crveno dugme (ako treba nekoliko puta) dok progra ne procita parametre.

Da li mozete da mi posaljete na mail [email protected] SiemensTools.rar odnosno sensor tool... Takodje, da li je neko aktivirao NetMonitor tj skriveni meni na SL45 i ukapirao meni Baterry Care?

Artz je napisao(la):
Telefon mora biti ugasen da bi program radio. Kad se program startuje pritisni kratko crveno dugme (ako treba nekoliko puta) dok progra ne procita parametre.

JA UOPSTE NE MOGU NI DA STARTUJEM PROGRAM NA SVOM RACUNARU, A KAMOLI BILO STA DRUGO DA URADIM, PA VAS MOLIM DA MI GA POSALJETE NA MOJ MAIL [email protected]

To se i meni cinilo, ali da bi program proradio mora da ti telefon bude prikljucen na komp putem kabla... elem, evo sta meni prikaze... Sve mi izgleda malo sumnjivo... sta bi trebalo dalje raditi?

Nazad
Vrh Dno