Šta je novo?

siemens 45i i GPRS 064 prepaid ?

levibek

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2002
Poena
619
Imam 064 prepaid broj i telefon siemens 45i. Prijavio sam na
789 da mi ukljuce podrsku za mms kako bih mogao da koristim
GPRS. Znam za podesavanja APN, loginname i password, tj. GPRS
settings, ali me buni CSD settings. Nije mi jasno sta tu treba
da stoji. Kada pokusam da surfujem uvek mi prijavi incorect
CSD profile. Da li neko zna kako se podesava GPRS na ovom
telefonu ili bar sta je to CSD i kako se on podesava.
P.S.
U podesavanjima za wap browser imam samo settings za GPRS i
CSD.

Samo treba da podesi da koristis GPRS za WAP a ne CSD, tako da podesavanja za CSD uopste nisu ni bitna.

E sad, posto ti nemas mms na telefonu, mislim da je potrebno da svoju karticu ubacis u neki drugi telefon da bi poslao mms i da ce ti tek tad biti aktiviran GPRS. Posle prve poruke tel treba da izbaci gresku i onda ce ti stici poruka: Dobrodosli u svet ...
Meni je tek tako proradilo (samsung c100), mada mi nije stigla ta poruka.

Evo i treda sa slicnom problematikom. http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?sid=346250889fd0c432a7871d70db68ec84&p=324919#324919

Prilikom podesavanja za wap ne mogu da izaberem GPRS ili CSD jer mi ne nudi izbor, vec u tom meniju postoje oba i nijedan se ne moze deaktivirati.
Da li postoji neko drugo podesavanje gde moze da se iskljuci CSD, i sta je to CSD? Da li sluzi za povezivanje na GPRS preko modema integrisanog u telefon?
Procesljao sam ceo forum i svako ko je postavio pitanje o slicnom problemu ili je odustao ili je napisao da mu GPRS sad radi, bezikakvog objsnjenja kako!
Glupi sajt www.mts064.telekom.yu kao za inat danas nije dostupan.

CSD sluzi za povezivanje na WAP preko dialup-a (nesto slicno kao kada od kuci se kacis preko modema- zoves provajdera.

Znaci podesi kao sto je sve napisaono za GPRS a podesavanja za CSD ostavi prazna. I kada hoces na WAP ukljuci GPRS (treba da stoji ikonica GPRS izmedju mreze i baterije).
menu->Setup->Connectivity->GPRS (stikliraj)

I to je to (D)

E pa bas sam tako sve vreme i radio i uvek ima CSD greska.

Ipak su podesavanja bila u redu. Sada sve radi super.

Vrh Dno