Šta je novo?

Sideband Adressing???

• Začetnik teme Začetnik teme neogeo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Zna li ko cemu ovo sluzi i kako da aktiviram ovu opciju???
Na tweak opcijama za graficku Radeon 9600pro pise da je sideband adressing- supported a status je off, isto tako pise da je agp fast write supported ali je status on! Kako ukljuciti SIDEBAND ADRESSING???

u BIOS-u ili pomocu nekog tweak programa (pod uslovom da ploca ima tu podrsku, tj. da je moguce to ukljuciti)...

Zastarela opcija koja je bila aktuelna na kartama sa manje od 64MB graficke memorije, omogucuje skladistenje tekstura u sistemsku memoriju.

Danas se vise ne preporucuje ukljucivanje sideband adressing-a, pretpostavljam zato sto se moze desiti da nesto bude prebacivano u sistemsku memoriju koja ima mnogo visu latenciju iako mesta u grafickoj memoriji jos ima.

Mnoge nove ploce vise ni nemaju tu opciju.

Uglavnom sa tweak-erima iz Win-a jer nove ploce vrlo tvrdoglavo gase SB-addressing bez obzira koliko se trudio da ga pustis.

A i inace je diskutabilno dal nesto dobijas njime.

Ja sam testirao u Quake3, 3dMark 2001 i 2003 i zakljucio da nema bas nikakve razlike... ista fora kao sa AGP 2x-8x...

I mene je dugo bunilo u cemu je fora sa sideband adressing, i zasto se ne moze ukljuciti. A, sada mi je sve jasno.

Hvala na postu. type;

cheers

Sideband addressing je jedna mogućnost AGP interfejsa, koja može ali i ne mora da se koristi. Radi se o posebnom adresnom kanalu širine 8 bita, koji postoji pored osnovnih 32 bita, a služi za efikasnije iskorišćenje propusnog opsega magistrale. Jasno je da je mnogo brže i efikasnije primati preko 32-bitne magistrale podatke, a „naručivati” ih preko posebne adresne magistrale.

Ipak, u praksi to donosi svega par fps-a, a sa druge strane često može da ugrozi stabilnost sistema jer ova tehnika nije baš najbolje razrađena u pojedinim čipsetovima, drajverima i aplikacijama.

Savet: dati još šansu, a ako je sistem često nestabilan isključiti.

@drapin

Ti si verovatno to pobrkao sa GART-om i DIME režimom.

Nazad
Vrh Dno