Šta je novo?

Side band adressing and fast writes da ili ne

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Treba li u biosu kartice da budu ukljucene ili ne ove stavke i cemu sluze i ako se ukljuce hoce li pasti performance?

Performanse ce da porastu ali malo a sa druge strane mozez da imas problema sa stabilnoscu racunara. Ako ti radi OK ostavi ukljuceno.

MA ne , ne decko, imam iskljucen, a pitanje je da li da ukljucim?

borab je napisao(la):
MA ne , ne decko, imam iskljucen, a pitanje je da li da ukljucim?
Nebojsa je hteo da kaze da ako ukljucis doticne opcije mozes da ocekujes minimalno ubrzanje koje za posledicu moze da ima nestabilnost racunara, pa ako se ista ne javi da ih ostavis ukljucene, a ako krene da brlja da ih iskljucis, tj. da vratis na staro.
Da si malo bolje procitao... :)

Side band adressing je tehničko rešenje za brže adresiranje, korišćenjem dodatnih linija veze i ulazi u AGP specifikaciju od verzije 2.0, ako se ne varam.

Fast writes je već nešto drugo. Ova opcija mora biti podržana od strane samog čipseta kao i grafičke karte. Ne znam kava je sad' situacija, al' VIA čipsetovi ovo nisu podržavali ( npr KT133 ). Što se tiče ubrzanja koje donosi... veoma dikutabilno, prvi izdanci ove tehnike ( i8xx + GF ) su pokazivali ozbiljne nedostatke te su u pojedinim testovima umeli da daju i nešto slabije performanse. Kada je stabilnost u pitanju, Nebojšina opaska se verovatno većinski odnosila na ovu opciju.

Zaključak: SBA bi trebalo da je O.K., FW izbegavaj ukoliko nisi siguran da ga podržavaju i čipset i grafička karta, a najbolje bi bilo prošvrljati netom i potražiti iskustva vlasnika konkretne ploče i grafičke karte. Tako se svašta može saznati i izbeđi brojna neprijatna iskustva.

Vrh Dno