Šta je novo?

shut down problem

ugly_si

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
304
imam plocu ASUS P5WD2 Premium, Chieftec napajanje 550w, i problem je sto kada racunar ide na "shut down" ugasi se a nakon 2-3 sekunde ponovo se ukljuci.
Prvo sto sam uradio sam flesnuo BIOS cim se pojavio noviji, pa sam u registry provjerio kljuc za power state after shut down i sve je to ok, ali on se i dalje ponasa povampireno dize se iz mrtvih :d , OS je winXP proff, i tu sam ga nasao da zeza kada sam nabacio win 2000 sve je bilo ok znaci XP pravi sran je, ali nemam ideju gde vise da ga koljem, molim ideje sta ciniti:whip:

Mozda ovaj savet deluje kao glup ali da li si proverio da, mozda, negde ne spaja prekidac.

Vrlo je verovatno, pogotovo ako imas neko NO NAME kuciste!

Poslednja izmena:
DTK kuciste e sad nije tako naivno kad je ploca kakva jeste a i napajanje chieftec pa da bude NO NAME kuciste, a da prekidac pravi spoj ili prekid ili bi se povremeno sam gasio ili palio, ovo se desava samo po gasenju iz windowsa, kada ga ukljucim na prekidacu napajanja ne pali se dok ne pritisnem prekidac na kucistu, a pisao sam gore da je sve ok sa win2000 tako da otpada mehanicki kvar ?

Poslednja izmena:
Prvo proveri u BIOS-u koji sve uređaji mogu da probude komp (miš, tastatura, modem, USB uređaj...) pa postepeno disejbluj da vidiš da tu negde nije problem. Sasvim je moguće da je u WinXP nešto drukčije konfigurisano za neki od tih uređaja.

nista: LAN, modem, mouse, keyboard... i dalje lud:wall:
nije problem ali me nervira kad gledam film i ugasim ga daljinskim moram opet ustajati :crash:

Probaj sa drugim napajanjem. Meni je Chieftec napajanje, koje sam dobio uz Chieftec BX, samo palilo komp, narocito kada prekinem dovod struje dok je komp ugasen (obicno kada nisam kuci), pa kada ga sledeci put ponovo prikljucim na 220V ono samo pali komp. Cesto se desavalo da i kada hocu da ga ugasim obicno neide iz prve, vec prvo jedan Restart odradi umesto Turn Off-a, pa tek drugi put uradi Turn Off. Ovaj problem uspeo sam resiti tako sto sam promenio napajanje, od tada radi sve kako treba.

Nazad
Vrh Dno