Šta je novo?

shut down problem

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
Imam problem sa sestrinim kompjuterom:

Microstar MS-6337LE5
celeron 1.2GHz
256 sdram
40gb hard
gf2 mx400 64 ram
itd

ima instaliran windows XP i Mandrake linux 8.2
ne znam sta je cackala ali nikako ne mogu da popravim sledeci problem
kad god se ide na shutdown komp se restartuje tj samo ga divljacki mogu iskljuciti .... probao sam i u win i u biosu da cackam al ne vredi ...
ima li neko neki predlog.... meni smrdi da je nesto u biosu....

je......

ni kad sam pogledao gore navadene linkove nisam uspeo.... stvar nije u windowsu jer i kad iz linuxa idem na shut down desava se isto tj resetuje se umesto iskljucenja.....

E onda je stvarno gadno.
Nisam siguran da falicno napajanje (al` mislim da je moguce) moze da izazove slicne efekte. Mozda noviji bios? Nesto odavno nisam gledao, al microstar obicno cesto osvezava biose za svoje ploce, pa mozda da se pogleda dal` neka novija revizija mozda opisuje ovakvo desavanje.

identican problem imam sa jednom konf. koju sam sklopio za kolegu,msi k7t266a-pro,mx440,xp1600, i desava se isto,prvo sam mislio da je do 98-ice,ali kada sam intalirao xp nastavio se problem,sumnjam na napajanje jer mi pokazuje neke divljacke vrednosti,npr. za +12v pokazuje 12.44,za +5v +5.38 itd. Kuciste je NEO (uzeh po preporuci bench-a),svaka ideja je dobrodosla......

DS9 je napisao(la):
E onda je stvarno gadno.
Nisam siguran da falicno napajanje (al` mislim da je moguce) moze da izazove slicne efekte. Mozda noviji bios? Nesto odavno nisam gledao, al microstar obicno cesto osvezava biose za svoje ploce, pa mozda da se pogleda dal` neka novija revizija mozda opisuje ovakvo desavanje.

SINOC SAM NAJZAD USPEO DA SREDIM PROBLEM.... PAZI TRIP.... SETIO SAM SE JA BIO I BIOSA PA SAM GA FLASHOVAO I SVE I SVASTA ISPROBAVAO I NISTA .... NA SKRAJU SLUCAJNO JOS JEDNOM (PO 100 PUT) PREGLEDAM BIOS I ZAPADNE MI ZA OKO DA MSI AUTOMATSKI POSTAVLJA PARAMETRE WAKE BY LAN I MODEM ENABLED .... I ONDA MI SINE... PLOCA ZBOG NASIH NIKAKVIH SIGNALA NA CENTRALAMA NATRIPUJE DA JE SLOBODAN SIGNAL POZIVNI I AUTOMATSKI U TRENUTKU KAD TI ISKLJUCIS KOMP ON GA PONOVO POKREKNE

raindog je napisao(la):
SINOC SAM NAJZAD USPEO DA SREDIM PROBLEM.... PAZI TRIP.... SETIO SAM SE JA BIO I BIOSA PA SAM GA FLASHOVAO I SVE I SVASTA ISPROBAVAO I NISTA .... NA SKRAJU SLUCAJNO JOS JEDNOM (PO 100 PUT) PREGLEDAM BIOS I ZAPADNE MI ZA OKO DA MSI AUTOMATSKI POSTAVLJA PARAMETRE WAKE BY LAN I MODEM ENABLED .... I ONDA MI SINE... PLOCA ZBOG NASIH NIKAKVIH SIGNALA NA CENTRALAMA NATRIPUJE DA JE SLOBODAN SIGNAL POZIVNI I AUTOMATSKI U TRENUTKU KAD TI ISKLJUCIS KOMP ON GA PONOVO POKREKNE

je*iga,meni nije pomoglo,thx anyway.......

raindog je napisao(la):

Strava, totalno sumanuta kombinacija.

bios

probaj da update-ujes bios mozda pomogne ili proveri one microsoft site-ove koje su meni ponudili kao resenje....

Imao sam ja jos jedan slucaj... stvaim kompjuter na shut down i on nece da se iskljuci...moja fora je bila ono u BIOSU 4 sek. drzis power button i sam se iskljuci [nisam siguran da li to svi biosi imaju]. Verovatno ima boljih resenja ali eto...ovo radi, i windows prilikom ponovnog ukljuchivanja ne primecuje nikakve greske [ne radi scandisk]

Pitanje: da li je pametno iskljuchivati iz struje [imam prekidac...ne vuchem gajtan] ili ostavljati na onom prakticno stand by mode-u [ukljuchena mi opcija wake up on lan or modem... jer je ja koristim kada mi treba nesto sa mog racunara]?

re

pa ne znam koliko je preporucljivo tako iskljucivati ali ako ne moze drugacije onda sta da se radi.... i sestra je tako iskljucivala svoj komp jendno dve nedelje i nije mu bilo nista... sad ostaje pitanje da li ima nekih dugorocnih efekata ????

Nazad
Vrh Dno