Šta je novo?

Shta uzeti?

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
E sada sam u velikoj dilemi a iskustvo mi tezi nuli :)
Radi se o sledecem:
Preselio sam se pre mesec dana u bgd - trenutno sam na Konjarniku!
Poshto mi je veza veoma spora (uvek 31,2) malo sam se smorio i sada planiram da uvedem neshto bolje! Razmishljam o 2 solucije:
Jedna je KABL a druga je ISDN!
Interesuje me shta je bolje od ova dva.
Kada kazem bolje mislim shta je isplativije u odnosu cena/brzina/ogranichenja...Koliko sam saznao treba sada zajedno sa kablovskom da stigne i net ali chuo sam da postoje neka ogranichenja? Znate li neshto o tome? Kakva je procedura za ISDN? Znam da je ovo dosadna i prezvakana tema li bih voleo da mi eko kazze konkretno za ovaj primer!

pa isdn,jer u tvom kraju nema ptt kds-a
ako uzimas sbb,znaj da su preskupi..

mozda njemu nisu preskupi?
http://www.sbb.co.yu/internet2.php

A kakav je postupak sa uvodjenjem ISDN-a?
Izvinjavam se na glupim pitanjima ali do skoro sam bio ogranichen samo ne telefon pa sam "malo" neupucen po ovom ptanju :(

Bahati [SiD] je napisao(la):
mozda njemu nisu preskupi?
http://www.sbb.co.yu/internet2.php
ja sam se pogresno izrazio,mislio sam da su preskupi u odnosu na ptt kds,moja greska..

Shta ces, bre, na Konjarniku...?

salim se, salim se... cheers

Genghis Khan je napisao(la):
A kakav je postupak sa uvodjenjem ISDN-a?
Izvinjavam se na glupim pitanjima ali do skoro sam bio ogranichen samo ne telefon pa sam "malo" neupucen po ovom ptanju :(

Imas na telekomovom sajtu o ISDN-u. Evo ti brojevi telefona pa ih zovi i pitaj sta te zanima.

BEOGRAD: Sime Miloševića 37, 011/2341-642; Kralja Aleksandra broj 84 ; Pohorska 2, 011/3194-022, 3194-124; Banovo Brdo – Šumadijski trg 2, 011/3549-262, 3549-564

Uzmi od VeratNeta internet 3000 dinara 128 kb flet (imaju svoju distributivnu mrezu na konjarniku).

Kako ti zvuci 768kbit stalna veza za oko 1000din mesecno?

Potrebno ti je: satelitska antena (preporucujem i motor), pretplata na Europe Online i SBB kablovska konekcija. Time dobijas stalni 128kb uplink i satelitski 100KB/s downlink sa ogranicenjem 1GB mesecno download ALI racunaj da u tu cenu ulazi i pristizanje svih najnovijih igara, filmova, softvera...tako da tih 1GB koristim samo za surf.
Cena: EON izadje oko 10€ mesecno (1GB download+1GB porucivanje koje ces pokloniti grupi koja dovlaci softver) a SBB je 700 din za 200MB koji traju max dva meseca. Doticnu kombinaciju koristim od septembra i tih 200MB za uplink mi stvarno traju cela dva meseca.

Takodje dobijas i mogucnost da pomocu satelitske kartice koju dobijes uz pretplatu gledas kodirane sat kanale (istina, broj im se smanjuje zbog uvodjenja novih sistema zastite ali ih i dalje ima dovoljno (Hispasat)).

Kada ispucas tih 1GB na EON-u mozes i dalje da surfujes besplatno preko njih ali to ide jako sporo (2KB/s).
Jedan od problema koji imam su amateri u SBB-u koji ne umeju da podese mrezu kako treba pa tu i tamo naplate vise protoka nego sto treba; samo ih pozovem i to isprave ali ide na nerve.

I naravno, na online igranje preko ovakvog setup-a zaboravi, osim ako neces da placas oko 70din/h igranje preko SBB-a.

Zato sam uzeo i ISDN, tek da se nadje :)

kolika je cena opreme za sat. internet i gde kod nas moze da se uzme(ako ima u NS)?

bluestar je napisao(la):
Uzmi od VeratNeta internet 3000 dinara 128 kb flet (imaju svoju distributivnu mrezu na konjarniku).

Nisam sa Konjarnika, ali me interesuje sta je ovo?
Zar nije kod njih 64k za 3k dinara u bilo kom obliku da preuzimas tih 64k?

zverkons je napisao(la):
kolika je cena opreme za sat. internet i gde kod nas moze da se uzme(ako ima u NS)?

Satelitski modem/tuner se dobija uz pretplatu (SkyStar 2); inace kosta oko 40€.

Cene antena i motora ne znam, ali onako odokativno, recimo da je antena sa LNB-om oko 100-120€ i motor oko 70€.

Nazad
Vrh Dno