Šta je novo?

Shta posle Canon-a A400?

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Trenutno imam Canon A400 kupljen pre tri go dine koji je placen 190 € i kartica od 128 MB koja je placena 20 € :) i doshlo je vreme ( za mesec - dva ) da ga menjam. Uslikah sa njim skoro 10.000 slika :)
Najvece mane zbog kojih ga i menjam su mu to shto ima display od samo 1.5" i shto mu je video mod 640x480 @ 10 FPS max 30 sec ili 320x240 @ 15 FPS max 3 min...

E sad netreba mi nishta posebno ali da je bolje od ovog mog prethodnog Canon-a. 99% slika sa Canon-om je slikano na Auto i to su obichno slike sa mora, rodjendana, zurka... Shta mi je bitno: Display od 2.5" sa dobrom rezolucijom ( video sam kod druga na 1.5" rezoluciju od 67.000 PX i izgleda odvratno - u pitanju je SONY DSC-P73 ) i video sa zvukom u 640x480 i 30 FPS bez vremenskog ogranichenja snimanja. Voljan sam da dam do 160 €. I po mogucnosti hteo bih da se zadrzim na Canon-u :)

Takodje sam gledao CANON PowerShot A720IS i odlichan je ali stvarno mi se nedaje opet 200 € za fotoaparat kad necu iskoristiti 90 % njegovih mogucnosti.

:wave:

Uzmi A570IS ili A590IS mada meni licno je A570 nekako ne znam pouzdaniji mada se ni novi model nije lose pokazao...

Novi jeftini A Canoni su dosta brzi i imaju solidne slike za klasu, ali su glomazni i nemaju neke posebne ekrane.

http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15876 na testu mi se dopao Olympus FE320. Ima ekran bolji nego što i očekuješ, težine je 100 grama, a najbolje od svega je što sam ga video i za 12ak hiljada dinara. Svideće ti se ideja da ti je aparat u džepu manji nego mobilni telefon. Jedina zamerka je što se malo teže drži u rukama jer je baš mali. Stvar je u tome što Canon ne radi ovakve aparate van Ixus klase, a to znači van 200-300e.

Pošto sam kažeš da ne koristiš manuelne opcije i da, ako sam lepo razumeo, nisi opterećen perfektnim kvalitetom fotki, onda treba da potražiš aparat koji je mali i dopadljiv. Makar ja tako rezonujem. Još jedan je problem što je možda teško preći sa CF kartice (tad su još bile CF u Canonu?) na xD. Šteta što Olympus ne nudi i mesto za SD kao što je Fuji počeo na svojim aparatima.

http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15876 na testu mi se dopao Olympus FE320. Ima ekran bolji nego što i očekuješ, težine je 100 grama, a najbolje od svega je što sam ga video i za 12ak hiljada dinara. Svideće ti se ideja da ti je aparat u džepu manji nego mobilni telefon. Jedina zamerka je što se malo teže drži u rukama jer je baš mali.

640 x 480 / 30 fps Dužina snimanja: 10 s - nije ono shto sam trazio. Mislim 10 sec pa to je prekratko. Jeste da je mali ali ipak...

(tad su još bile CF u Canonu?) na xD. Šteta što Olympus ne nudi i mesto za SD kao što je Fuji počeo na svojim aparatima.

Ne bile su SD kartice.

Nazad
Vrh Dno