Šta je novo?

shta moz' za 200-220 EUR

• Začetnik teme marky
  • Datum pokretanja
M

marky

Guest
shta moze da se kupi za 200-220 eura od video karta kod nas .. kupio bi za firmu samim tim zanimaju me cene BEZ poreza .. hvla puno ..

E, ajde da sad ne preterujem, da ne bi neko opet prigovorio da agitujem za ATi, mogao bi da sacekas neki Gf4 Ti4200

Nemas sta da cekas...
Obrati se clanu foruma, studentu...
GF4 Ti 4200 oko 220 evra...

Ja bih se ipak još malo strpeo i sačekao novu generaciju grafičkih procesora. DX9 će da bude veliki pomak, u svakom slučaju veći nego 7 na 8, tako da vredi čekati ako nije baš neka frka, a sa takvim stvarima nikada nije. Prištedi ti te parice i sačekaj novu generaciju, koja će drastično oboriti cenu današnjim kartama. Mislim da ti tih nekoliko meseci neće mnogo značiti, a dobićeš više. ;)

Bolje da se ne strpi kao ti Magick, pa da ostane sa G400 u masini! :)

Elem, Ti4200 je odlicna kupovina, DX9 akceleratori ce oko Bozica kostati 300-400 eura... Pazi kako preporucujes cheers

Ma bre... bolje je sacekati DX9 graficke, ali sa nekim GF3Ti200. :) Sluzice super sigurno do proleca sledece godine...

Pozdrav!:

byMaX je napisao(la):
Bolje da se ne strpi kao ti Magick, pa da ostane sa G400 u masini! :)
Što? Meni moj G400DH sasvim dobro obavlja posao i pravo da ti kažem ne znam ni jednu drugu karticu koja bi mogla da ga zameni, a ti? :)
Elem, Ti4200 je odlicna kupovina, DX9 akceleratori ce oko Bozica kostati 300-400 eura... Pazi kako preporucujes cheers
U svakom slučaju ne treba žuriti. Da sam igrač ja bi' se zadovoljio nekim GF2 ili GF3 MX rešenjem do daljnjeg, a kintu bi prištedeo za neki veći apgrejd. Sa GF4 ne dobija ništa spektakularno, samo veći frejmrejt, a nova generacija GPU-a je već nešto drugo.

Mislim da je nestrpljenje, u trenutku kada se nalazimo na ulasku u novo grafičko doba, jako loša i po budžet pogubna osobina.

Bio sam u replay-u kada je omnik postovao, pa tek sada videh njegov post. To i ja mislim. (D)

MAD_MUzzY je napisao(la):
Magick ... how about Doom3, UT2? :)
Da, verovatno će mu život otići nizbrdo zato što ne može među prvima da igra te igre u 1600x1200x32 sa 100fps-a. Šta fali 800x600x16 i 45fps-a?

Možda možeš svoje matorce, ali mene nikada nećeš ubediti da ti je neophodna grafička karta od 250€. :)

marky je napisao(la):
shta moze da se kupi za 200-220 eura od video karta kod nas .. kupio bi za firmu samim tim zanimaju me cene BEZ poreza .. hvla puno ..

Samo ne kontam sta ce ti za firmu GF4 TIXXXX!??! Da li se bavis 3D modeliranjem , ili pak zelis da se igras za vreme pauze?!

ma ne pitaj .... nemoz' da zamislish koje su to sve kombinacije i shta bi trebalo sve da se radi na tom kompu .. pochinjem da razmishljam o Matrox-om novom chedu .. neka koshta nema veze .. =))

josh samo da navatam to studenta ... pretpostavljam da cu ga naci u memebrs odeljku foruma

omnik je napisao(la):
Ma bre... bolje je sacekati DX9 graficke, ali sa nekim GF3Ti200. :) Sluzice super sigurno do proleca sledece godine...

Pozdrav!:

Kakvim crnim GF3 Ti200 kad za iste pare clanovi ovog foruma mogu dobaviti GF4 Ti 4200 ???
Ajd da ne postoji mogucnost dobavke pa ajde ali mislim da kad vec na forumu imamo ljude koji mogu da omoguce vrlo povoljne kupovine na njih i treba upucivati neobavestene kako ne bi bezveze placali mnooogo vise...
Gospodine magick...prvo kakav to GF3MX navodite ?:D I potpuno pogresno postavljate problem. Vi kazete : "Da, verovatno će mu život otići nizbrdo zato što ne može među prvima da igra te igre u 1600x1200x32 sa 100fps-a. Šta fali 800x600x16 i 45fps-a? "
sto je potpuno neosnovano jer toliki broj frejmova stare kartice mogu da ostvare samo u Q3 i igrama toga doba...na danasnjim igrama (GTA3, Dungeon Siege i sl.) GTS (moj) jedva izvlaci igrivi broj frejmova (oko 23-25) u 800*600*32...
i kao poslednje dok ne dodje Doom3 izaci ce desetine odlicnih igara koje ce na kartama prethodne generacije (sve pre GF3, pa i GF3Ti200) biti neigrive...a na kartama ove GF4 generacije ce i te kako biti igrive i DX9 igre...
Pozdrav

omnik je napisao(la):

Pozdrav!:

Ziva istina!
A kada vec to docekas onda uzmes i Hammer masinu, i DDR II memoriju, i bice ono.........DA ME VIDI MILA MOJA MAJKA!!!

Mister No je napisao(la):
Kakvim crnim GF3 Ti200 kad za iste pare clanovi ovog foruma mogu dobaviti GF4 Ti 4200 ???
Pozdrav

Ne lupaj!
Ajde nadji mi GF4 TI4200 za ispod 180E (kod nas :D) i ja ti kupim jedan...

E ljudi verujte mi... kada je igra toliko detaljna... Doom III , uT2003, pa cak i SOF2.... (da ne pominjem MorrowinD), potrebna je i visoka rezolucija da se vide detalji... Teksture su poceli da rade u 1024*1024, pa i vece... a na njima sitniji detalji sa isto tako velikim teksturama... to je gomila sitnih detalja i ako ih gledas u 800*600 na 19 - ici... to je bullshit!

GTA3 najbolje izgleda tek od 1024, a 1280*960 je preporukaa... GTA3 ce raditi na GF3 u ovoj resoluciji, ali samo na zver masini *athlon 2100+ KT333*.... Ako neko ima Tandera na giga i nesto, onda mu treba GFTi4200... A on vec sada kosta nesto vise od 200 eura.. npr. ovaj MSI sto je kod mene... koji jos moze da se klokuje... do GF4400 pa i GF4600 modela (bezmalo - 20 MHz za memoriju) i to stabilno.

Uz to, ima kvalitet slike bolji nego Chaintech i jos neki GFti4600 koje sam testirao... Ma, verujte, ima bolji kvalitet od bilo koje GF4 kartice do sada... Ja sam bio, i dalje sam frapiran kvalitetom ove kartice... a cena je samo 200 i kusur eu....

Jos... imas i NOVI video out chip Philips 7104 koji prvi put vidim *dakle, nije 7102*, i koji je prvi Philips to support 1024*768!!!
Twin View, nView i ostale fore rade perfektno....

Ima i DVI....

Sta pozeleti vise!???

byMaX je napisao(la):
Sta pozeleti vise!???
... na ovo ne mogu da se ne nadovezem... recimo dobar provod, dobru ribu :p ... sto vecina nas ne moze da priusti ako previse ulaze u hardver, svrsishodnost je najbitnija, to se shvati vremenom ;)

RamOne je napisao(la):
... na ovo ne mogu da se ne nadovezem... recimo dobar provod, dobru ribu :p ... sto vecina nas ne moze da priusti ako previse ulaze u hardver, svrsishodnost je najbitnija, to se shvati vremenom ;)

I ja se nadovezujem na Ramona: dve dobre ribe :)
A sad pitanje iskusnim sa video karticama. Sta je vase misljenje, koja je najbolja kupovina Graficke( sa novim kompom AMD 1600+, kt 333, monitor 17'' VS (Samsung 757dfx ako ne skupim kes)) koja ce moci da se izbori sa zahtevima danasnjice u igrama i programima, a da nema nerealno veliku cenu. Sta se vise isplati GF2 ti ili GTS, ili mozda GF3 ti200, GF4mx440...?

byMaX je napisao(la):
GTA3 najbolje izgleda tek od 1024, a 1280*960 je preporukaa... GTA3 ce raditi na GF3 u ovoj resoluciji, ali samo na zver masini *athlon 2100+ KT333*.... Ako neko ima Tandera na giga i nesto, onda mu treba GFTi4200... A on vec sada kosta nesto vise od 200 eura.. npr. ovaj MSI sto je kod mene... koji jos moze da se klokuje... do GF4400 pa i GF4600 modela (bezmalo - 20 MHz za memoriju) i to stabilno.

GTA3 je lose optimizovan pa se razlicito ponasa na razlicitim konfiguracijama. Na Thunder- [email protected], 768MB Rama i MX400 da radi odlicno u 800x600. Ljudi tvrde da su ga igrali (znaci ne videli :) ) na K6-2 sto je meni malo neverovatno ali ajde.
Takodje, ima nekih problema sa ucitavanjem textura pa zna da secka i na Asus GF3 (Full) I P4 1.6A. Posle malo duzeg igranja animacija je tecna. Pogledaj malo po GTA3 forumimam i videces koliko prijavljenih problema sa FPS-om ima. Cak i da FRAPS prijavljuje konstantno 50FPS-a a i dalje se ima utisak da animacija nije tecna (vsnyc je ukljucen)...

Nazad
Vrh Dno