Šta je novo?

Shta mislite o igri Civilization 4

laki_ub

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2006
Poena
304
Mislim da je jedna od najboljih strategija , ume da bude monotona ali ja to vreme koristim da smislim strategiju

Civilization 4 je igra pre svega za one koji imaju dosta vremena i koji su malo pametniji.
Laki upamti to.

Mmmm ne... Civ3 i je dalje neprevazidjen... Bas se trudim da se naviknem na 4. ali ne ide, bar za sada...

^^
Šmeekeru,znate se u RL.
@GOXY83
Prvi put da čujem komentar kako se nekome više sviđa trojka u odnosu na četvorku :/

i meni se vise svidja 3 od 4 dela.
ne znam,uz trojku sam proveo barem 4-5-6,,, meseci aktivnog igranja dok sam cetvorku igrao 2-3 nedelje,presao dva puta i uradio uninstall.
ne kazem da je cetvorka (nisam uspeo da joj pronadjem ni jednu vecu manu),ali me nije zadrzala.verovatno su me strategije malo smorile,a ni nemam nesto vremena za zamlacivanje sa civom.

Cetvorka je definitivno bolje uradjena od trojke, ali je i meni trojka i dalje nekako bliza. Nekako mi se ne svidjaju one silne slicice kada su nauke u pitanju, lakse sam se snalazio sa naukama u trojci

meni se posle "malo" igranja GalCiv II puno vise svidja |))

Pa morali su da menjaju inace bi bio smor.
P.S. Sta je GalCiv II?

Galactic Civilizations ... jelte drugi deo :D Za moj ukus previse slobode i sirine, a malo izbora (al sam ga srocio :D ), doduse, dosta unapredjeno sve u odnosu na prvi deo.Svakako stvar ukusa, pa svaka preporuka za probu

Sad je izbio skandal oko galciva... gospoda iz stardocka nisu bas nikakvu zastitu koristili, cak ni serijski br nije obavezan (osim za skidanje patcheva, sto inace moze da se skine preko torrenta...), pa su na sajtu starforcea!! dali link za skidanje galciva, da bi demonstrirali zasto treba imati zasticenu igru, mislim uzas |[

inace igra je odlicna kad se malo vise covek udubi u nju.. i meni se u pocetku nije bas dopala, ali dosada je ucinila svoje |)), a u medjuvremenu sam se bash primio

Civ 3,4... Njesra

Ova igra u kompletu je ****** sa svim svojim delovima i nikom je ne bi preporucio a oni sto misle da je " smart only " - grdno se varaju ,) al sam si olaksao sto sam ovo rekao -

:wall:

vkozomar je napisao(la):
Ova igra u kompletu je ****** sa svim svojim delovima i nikom je ne bi preporucio a oni sto misle da je " smart only " - grdno se varaju ,) al sam si olaksao sto sam ovo rekao -
Pa jel' te neko tukao da je igraš? :smash:
Ja sam mnogo lepih sati proveo uz sve delove Civ-a i nije mi žao.

Kad sam bio mali sve teske igre su mi bile ****** :D

Ljudi ja stvarno ne kontam kome moze da se uopste svidi Civ4 vise od Civ3? Mozda samo novopecenim rookijima. Na Bartonu od 2.4Ghz + 1Gb RAM i R9700 NE MOZE da se igra mapa veca od "standard". Osim toga, pravi je smor - previse (glupih) tehnologija, a i religija ume da smara opako. Jednom recju, greh je uporediti Civ 3: Conquests (npr) sa Civ 4! Ja sam totalno razocaran i imao sam iskustvo slicno Sinteru - 3 puta odigrao, u toku trece partije psovao i M$ i Bila i Sida (na X-large mapi) kako je mogao na napravi tako ne-optimizovanu igru. U stvari, trecu partiju nisam ni zavrsio. Osecam da bi mi trebao neki AMD X8 cluster sistem da ne bih cekao "end of turn" pola sata!

Sve u svemu, primite moj predlog kao najveceg obozavaoca CIV serijala: zaobidjite cetvorku ili sacekajte pojavu 10GHz procesora, pa onda pocnite da uzivate.

Meni je od starta Civ4 radio sasvim ok, mada imam mašinu koja je recimo nešto iznad proseka, a posle patch-a radi još bolje.

Meni je, na primer, i u trojci i u cetvorci smetalo to sto, kada se igraju velike mape, moras da imas nenormalno mnogo gradova. Bilo bi mi mnogo gotivno kada bih mogao da odaberem ogromnu mapu, 7 civilizacija, i da mogu da postavim neki limit, da je maksimalan broj gradova koje moze da ima jedna civilizacija, na primer, 15. Ili neki drugi broj, koliko vec ko hoce. Da sam pametniji, i da znam sam da napravim neki patch za civilizaciju koji to radi, ne bih se odvajao od ove igre. Ovako me brzo smori.

Meni na burtonu 2500, 512mb i 5900xt club3d (koji uzgred prodajem) radi skroz ok. jedino nemogu da poteram velike mape sa full animacijom. al brza je i to mi se svidja kod civ3 morao sam da cekam dva dana da se obrne krug

Sa patchom se dobija na ubrzanju.
Medjutim stvarno su podbacili na samoj igri, tj. ubili su je. Po meni su najvise podbacili u trgovini. Zamisli da si pun para i da neka civilizacija jednostavno NE ZELI da trguje sa tobom, eto tako nisi im simpatican !! :) Neka mi samo neko kaze kada je to nekoj civilizaciji simpatija bila ispred interesa. Da ne pominjem da si u prvih otprilike 100 krugova SPRECEN da trgujes (osim za glupi open borders), sve dok ne pronadjes cini mi se writing ili alphabet, trgovanje parama tek kad pronadjes currency a da ne spominjem da sada ne mozes da trgujes svime i svacim, vec samo tehnologiju za tehnologiju, resurse za resurse, itd...
Sve u svemu, dosta je iskomercijalizovano, lakse, i normalno MANJE igrivo.

Majstor je napisao(la):
...Neka mi samo neko kaze kada je to nekoj civilizaciji simpatija bila ispred interesa...
Nama! :d Cuo si za "srpski inat"? :d
Inace, apsolutno se slazem sa tobom. Igra je bzvz...

Sem bolje grafike u odnosu na civ3, nisam nasla nista vredno igranja.
Uzas

Burazer koji je bas zagrizeni Civ fan je veoma zadovoljan novom Civilizacijom, pre svega novim sistemom borbe (vise nije svejedno cime i sta napadas odakle i kako). Meni prijaju nove tehnologije, lepoj grafici nista ne fali, a scenariji su takodje odlicni. Kao jedinu manu mogao bih da istaknem zahtevnost pre patcha se velike mape nisu mogle igrati na mojoj masini. Ipak je u pitanju samo nastavak odnosno upgrade..

Ljudi jel neko za multiplay da igramo? Ako ima vise ljudi mozemo da pravimo nas server... ajde pisite ovde ako je neko zainteresovan

Nazad
Vrh Dno