Šta je novo?

Shta da menjam?

laki_ub

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2006
Poena
304
Imam 150 eura, shta bi mi predlozili da promenim u mojom konfiguraciji (ispisana u potpisu) znam da mi treba bar josh 265 RAM-a

Nisi rekao glavno: Zasto da menjas to sto imas?
Sta radis, cime se bavis na racunaru?
Malo je to vec sve bajato ako je za igranje, inace nije losa masinica za neke druge stvari.
Meni upada u oci i "mali disk" od svega 40Gb. Mozda da uzmes 120Gb disk, noviji, brzi sigurno a i veceg kapaciteta.

Posto znam da igrash igrice, prodaj ti lepo sve (mb, cpu, ram i grafu) skupi josh malo kinte i uzmi:

- DFI nF4X Infinity
- AMD Sempron 2500+
- 512MB (kingston, kingmax, PQI...)
- neku x550

Pa kasnije uzmesh i neku bolju grafu i veci hard...

:wall: Posto znam da igras igrice pre svega promeni graficku naprimer ATI 9600 i dodaj jos 512 mb ram memorije. :mad:
Rax13 ti je predlozio skuplju variantu. :type:

Poslednja izmena:
Ne volim ATI grafe mislio sam da uzmem bolju matichnu i veci hard oko 120 GB ali mislim da bi mi trebalo josh para jel mi treba bar josh 256MB RAM-a

- DFI nF4X Infinity ............................................. 80
- AMD Sempron 2500+ ........................................ 60
- 512MB (kingston, kingmax, PQI...) ...................... 45
- neku x550 ...................................................... 65

To je ukupno 250. Prodash tvoje za 70 i josh onih 150 shto imash to je 220. 30 evra trazi od cala :D

Kasnije opet skupi kintu i uzmi 120gb.

Za 150 eur možeš kupiti novu nf3 ploču i sempron 2800+ a za pare dobijene prodajom starih delova možeš uzeti dobru grafičku tipa 5700 ili 6200 i 256MB ram-a bez problema.

Don_Vito_Korleo je napisao(la):
Dobro onda uzvi 6200GT 128MB sa AGP slotom

Ne postoji 6200GT. Poslushaj ti mene. Tvoja mashina je dosta zastarela, a i ovaj Sempron i nForce 4-4x je trenutno extra dobra kupovina. Mozesh da uzmesh i n6200, ali je ona skuplja od x550.

Bez uvrede, ali covek je trazio sta da doda na vec postojecu konfiguraciju. Svakako da se to mnogo ne isplati na, u osnovi staru masinu (koja je slicna kao moja, ja imam AMD). Ako dokupis jos 512 Ram (Kinston, Geil, KingMax...) i neku solidnu graficku, zaista mislim da bi trebao da razmislis o Leadtek 6200. Najradije bih ti na to jos dodao neki veci HDD, mada nije imperativ, posle cega bi ti procesor ostao malo usko grlo...
Stvarno nisam siguran koliko je to isplativo, posto sam gore procitao da volis da se igras, ali ako ne previse, mozda bi ipak nadogradnja bio pametan potez.
A ako ipak volis da se igras, to je druga prica, a o tome cemo kada odlucis.
Pratite bre ljudi algoritam, prvo da vidimo da li ide putem 1. (nadogradnja) ili 2 (totalna zamena), a posle trazimo resenja koja su najpogodnija za taj put, pod odredjenim uslovima (cene, preferirani proizvodjaci) :d.

RAM da nadje 333/256 da doda moze samo polovan. Postoji sansa da nova memorija ne bude kompatibilna sa plocom. Uzimati veci HDD, sa IDE interfejsom malko je glupo danas. Promena ploce mu znaci ne gine, pitanje je samo sta uzeti.
U svakom slucaju moram da se slozim sa savetom da proda taj ceo komp jer se nadogradnja ne isplati. Ako nema novca ili ga mrzi da se cima najbolje je da pazari samo polovan 256MB/333 RAM od nekog (da potrosi sto manje) i da vozi jos neko vreme dok ne skupi love za pravi upgrade.

Poslednja izmena:
@Wolfman: U pravu si, ali poshto covek voli da se igra bolje resenje mu je totalna zamena zato shto u slucaju da uzme bolju grafu i josh rama procesor bi mu bio usko grlo (kao shto si i rekao).

Ja sam samo dao svoj predlog, na njemu je da odluci... :wave:

Radovane ne znam otkud ti ideja da ja volim puno da igram igre, uopshte nisam opterecen njima. Ja mogu da prodam ovu RAM i da kupim novih 512 tako da mi nije problem RAM, mislim da mi treba dobra maticna i grafa. eventualno neki bolji hard ne znam koliko mogu da uzmem para za moju matichnu i hard za graficku mogu najvishe da uzmem 1000 dindzi. Voleo bih predlog neke dobre matichne ne skuplje od 80 *******.

Nishta ne bi dobio zamenom ploce...
Nisam ja ni rekao da si opterecen, ali znam da igrash igrice. Zashto onda hocesh menjash graficku???

265Mb rama neces naci nigde ;) , 9 mega manje bi bilo preporucljivo da "pojuris".

Pa Laki_Ub :wave: nepostoji tj. jos nije napravljena RAM memorija od 265MB. :wall:

Poslednja izmena:
Pa dobro mala greshka u kucanju nisam ni primetio, nije to razlog da me zafrkavate, meni se svidela ideja Rax13 ako neko predlaze bolju nek je napishe
/
- DFI nF4X Infinity
- AMD Sempron 2500+
- 512MB (kingston, kingmax, PQI...)
- neku x550

Poslednja izmena:
Vrh Dno