Šta je novo?

Shrink volume problem

• Začetnik teme Začetnik teme milanv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

milanv

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2004
Poena
319
Ovako, imam dva diska koji nijesu izdijeljeni particijama, na prvom Vista 64-bit a na drugom nesto podataka, od D sam htio da odvojim nekih 30 giga za novu particiju na koju bi stavio Win 7 da imam dual boot. Odem fino u disc management, stavim da odvoji 31 GB al Vista javlja gresku- There's not enought space to complete.. (iako imam slobodnog prostora oko 117 GB). Pogledam posle toga i vidim da mi fali 31GB na D a unallocated prostora nema kako bi ga formatirao za particiju :trust:. Kad butujem Win 7 prepoznaje C i neparticioniran prostor od 0GB. Pokusao sam i preko O&O Partiticion Managera da pronadjem prostor za koji sam "zakinut" al ga ne prepoznaje.

Kako da nadjem ovo da formatiram, ili mozda merdzujem to sa D opet pa odvojim preko nekog programa ?

:wave:

Poslednja izmena:
Uspio sam juce da formatiram drugi hard i vratim prostor al opet problemi, od potpuno zdravog diska sad navodno imam disk sa bed sektorima ( Paragon, Acronis..) :S:. Win kaze da je disk ok i u upotrebi nemam nikakvih problema. Problem nastane kad krenem da ga podijelim na dvije particije, Acronis Disc Director prijavi da ima read greske i ne uzima ga u obzir. Da problem bude veci ne mogu ni od prvog fizickog diska da odvojim particiju zbog ovih gresaka na drugom disku.

Doslo mi da reinstaliram Vistu pa sve iznova al neda mi se jer sam jedva nekako instalirao hp 1010 :wall:

Probaj da formatiras i napravis particiju pomocu Vista instalacionog diska. Ako nece onda definitivno imas bad sektore.

Probaj sa Paragon Hard Disc Managerom ili Paragon Partition Managerom, mozda oni pomognu.
Ja inace za te poslove koristim isto Disc Director Suite jer je jednostavniji i sto je jos bitnije daleko brzi nego Paragonovi programi, ali ako kao sto kazes Acronis nije mogao da pomogne probaj ipak neki od ova dva sto sam naveo.

@Zak81

Mislis da butujem pa onda, probacu i to

@Marti

Paragon nece ni da ga formatira nazalost

Nazad
Vrh Dno