Šta je novo?

Shoping Time!

Doomhammer

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2005
Poena
604
Pozdrav raja. evo malo sam citao ove teme i ima ih par o kupovini racunara, ali nekako svaka je prica za sebe i nisam se pronasao u nekoj od tih tema pa otvaram ovu.
Znaci ovako imam nekih 600e i hocu da kupim novi racunar jer je ovaj moj na izdisaju.
Znaci treba mi neka hajmo reci gamerska konfa koja se moze naci za ove pare.
Monitor i ostale periferije imam znaci kuciste i ono u njemu me zanima. Isto tako mozda bih mogao kupiti neku plocu sa integrisanom graf. pa za mjesec-dva ubaciti 3870 ili 8800GTS ili da uzmem manje rama pa da kasnije samo ubacim jos rama. Prije par godina bih se smejao sam sebi zbog ovakvog pitanja ali eto nisam u toku sa razvojem hardwarea pa zbog toga ovo i pitam. Nebih zelio da neko preporuci AMD platformu pa da pocne svadja i provokacije kako je Intel bolji. Znaci neki best-buy za te pare. Hvala

3870 ne dolzi u obzir, jer ne treba pariti intel/ATI i AMD/Nvidia.
Ako si ironiocan i zahebavas se,napisi to_Ovaklo samo zbunjujes ljude,zamisli da neko ko ne prati graficke karte procita ovo i poveruje da nesto tu ne valja sa kombinacijom intel/ati/amd.Glupo je siriti ovakve dezinformacije po forumu.

Poslednja izmena:
Pretekla su me vec trojica u komentaru, pa da se ne ponavljam!
Nego da predlozim nesto:
ploca: dfi blood iron p35 (ili lanparty p35, neko vec neko pomogne, od asusa moze p5k pro) ~95e
proc: recimo zbog cene e2180 ~60e
grafika: palit 8800gt 512MB ~190e
hdd: 500GB ~85e
neki rezac (liteon, samsung) ~25e
memorija: 2x1GB ddr800 geil ultra (naravno moze i neka druga) ~40e
kuciste: definitivno Cooler Master 690 ~65e
napajanje: corsair 450vx ~65e (moze i lc6550g za 45e, da se uklopi tacno u cenu)
sve ukupno ~625e
Zasto ovako? Pa rekao si da bi posle jos mozda dokupio nesto, pa posle uzmes recimo neki core2duo 8200 (vec bio u oglasima za 135e),8400, ili neki quad, a ovako ce ti odmah raditi igrice (trazio si gejmersku konfu) pa mi je malo glupo uzeti prvo integrisanu grafiku. Ovako ces imati dobru osnovu za bilo kakav upgrade posle.

Poslednja izmena:
Rekao si da CF radi na svega nekoliko intel 775 ploca.(kasnije si poceo da se izvlacis sa poredejnjem 16x/4 16x/16)

Onda si rekao da ne treba pariti intel/ati/amd.sto je tvoje pogresno misljenje ,posle toga si rekao da intel optimizuje svoje chipsetove za nvidiu (jos se cudis kako to niko nije primetio?!?) verovatno ni sam ne znas da SLI ne radi ni na jednom intel chipsetu.

Ovo nisu korisni saveti vec nebuloze ili gluposti,vidis da ti se ljudi smeju ovde.

Poslednja izmena:
@Igoritza: to vise nije ni smesno covece... iskuliraj

@ostali: pomoz'te gospodinu dumhemeru :) da kupi to sto hoce...

Ajde da ne otvaram jos jednu temu. Ova je pri vrhu liste a imam slicnu dilemu. Evo moje ideje:

DFI Lanparty P35 T2
Intel C2D E8200
Kingston 2X1GB 1066
Gygabyte 8800GT (neka novija verzija sa Zalmanom)

Dali biste nesto promenili i zasto. Samo mi ne preporucujte GEIL (imam svoje razloge). Sve ukupno, uklapa se u pomenutu cenu. Ostaje mesta i za neko pristojnije napajanje ako sadasnje ne bude moglo kvalitetno da potera ovo.

Posto niko drugi nece, nastavicu prepisku sam sa sobom.

Nadjoh jos 2 ploce u slicnom cenovnom opsegu. To su Asus P5KC i GA EP35C-DS3R. Obe podrzavaju i DD3 memoriju sto bi trebalo da omoguci lak upgrade kad ta memorija postane dostupnija. Pitanje je samo ima li to smisla i koliko dobro/bolje rade ove ploce sa novijom memorijom ili je to deo marketinga.
Neka preporuka? Kakve su pomenute 3 ploce generalno: stabilnost, BIOS podrska, OC, potrosnja, zagrevanje...

Neko ce valjda sad odgovoriti.

Sa DDR3 dobijas minimalno bolje performanse ali si obezbedjen na duze staze a i koliko vidim polako padaju cene istih tako da mozda i nije toliko losa investicija u njih.
Obe ploce su dobre mada bih ja licno dao prednost gigabyte-u cisto zato sto sam primetio da ljudi imaju vrlo malo problema sa njima, mada su obe ploce ok izbor.

Ja bih izbegavao ove hibridne DDR2/3 ploče, jer su u prošlosti slične ploče imale problema.

Što se tiče DFI-a, vrhunska ploča, još ako si spreman da se udubiš u ultra-detaljni BIOS, odlično. :smoke:

Vrh Dno