Šta je novo?

ShockWave DW333 - kupljen

Učlanjen(a)
10.09.2003
Poena
680
kupio sam shockwave dw 333 player i prvi utisci su da moze i da se zaobidje pri kupovini. mozda on svojom garancijom od dve godine u comtrade-u i ima neki hardwerski kvalitet ali softwerom ne zasluzuje previse paznje.
titl je beo i OK velicine. sa mojim kupljenim playerom original fmw je imao jako mali titl na divx-u ali sam resio kada sam uradio update firmwarea sa sajta www.shockwave.co.yu.
ima blagi outline, prem da mi nije jasno zasto se ne stavlja zuti titl kao defalt, jer je makar meni lakse da ga citam.
player ima problema sa kodecima nekih filmovima (ali retko, jako), nisam proveravao koji su kodeci, ali je tu verujem kao i ostali. znaci ne zaostaje. uglavnom cita sve.
taj deo mu je pristojan, medjutim ima velike probleme sa titlovima. cesto nece da ih sinhronizuje sa fimom. mozda cak i precesto. inace titl je ok, proban na BS playeru.
titlovi su uglavnom u ovom formatu koje nece da sinhronizuje

{274}{370}OK, još jednom. Od poèetka.|Šesti, u redu?
{372}{441}Jedan, dva, tri, èetiri. Jedan, dva...
{1757}{1849}Život je hodanje po žici.|Sve drugo je èekanje.
{1867}{1964}- To je vrlo teatralno, Joe.|- Da, znam.
{1966}{2043}- Jesi li to ti smislio?|- Volio bih da jesam.
{2054}{2116}- Sviða ti se?|- Pa, dobro je.
{2181}{2217}Poènimo!

nije problem samo formata titla, jer iste ovakve na nekim filmovima cita OK. nisam se pozabavio time pa ne znam gde brlja i zasto. cita nasa slova uredno. verujem da titl mora da bude u istom folderu, ali ne istog naziva. ako ne mora, ja nisam provalio kako se ucitava.
daljinac je "ugaoni" tj. nije bas snazan, mora da se uperi u player. zvuk mi se cini OK, prem da sam ga samo slusao na TVu.
u pakovanju se dobija kabl za povezivanje sa TVom, kabl za fm antenu, kabl za am antenu sa antenom, daljinac i bakterije.
od uputstva se dobija dobra volja, tj. nikakvo uputstvo nisam dobio (sto milsim da nije ni u skladu sa zakonom :D ) pa moram da lutam onim tasterima ko lud da provalim kako se recimo memorisu stanice. a player sam po sebi nije bas naj u reakciji pritiska na dugme daljinskog, pa kada kucate stanice ili cekate neku reakciju ima onaj lag koji vas uvek zezne.

kada bi neko malo sredio firmware bio bi to pristojan player.

ne znam kako, ali titlovi su zeeeeesci problem sa ovim playerom?
gotovo se moze reci da je sansa 50% da titl ne radi.

nisam puno slusao FM na njemu, ali je iz taka uhvatio b92 bez smetnji. slusam sa mini linijice ispod playera i mislim da ovaj shockwave bolje hvata sa antenom samo utaknutom, nisam je odvijao. linijica je bas osetljiva na prijem i oseca se skoro svaki pomeraj kabla od antene.
ako te bas zanima prijem, procavrljacu ga.
platio sam ga 5600 dinara.

josh malo da dopunjavam,
pokazuje 18 karaktera naziva filma samog fajla, sto je bez veze jer ne znas koju seriju da pustis iz istog foldera ukoliko je naziv veci

glavni folder diska

unutar foldera

daljinac

mp3

sam kvalitet izlazne slike je po meni OK. mozda malo secka kada ide sa leva na desno i suprotno. ali nije bas uocljivo.

evo i glavnih menija

problem sa titlovima je i dalje aktuelan, jel ima jos neko ovaj player?

Poslednja izmena:
Sto se tice ogranicenja od 18 karaktera u file browseru radim na tom problemu.
Sto se tice problema sa titlovima to je sredjeno imas u atachmentu firmware sa kojim je to ispravljeno. Imas na www.shockwave.co.yu uputstvo za flesovanje plejera. Posle flesovanja plejer obavezno mora da se ugasi na mreznom prekidacu i da se saceka tridesetak sekundi pa ponovo upali.

Prilozi

• dw333.zip
    893.5 KB · Pregleda: 329
Sto se tice ogranicenja od 18 karaktera u file browseru radim na tom problemu.
Sto se tice problema sa titlovima to je sredjeno imas u atachmentu firmware sa kojim je to ispravljeno. Imas na www.shockwave.co.yu uputstvo za flesovanje plejera. Posle flesovanja plejer obavezno mora da se ugasi na mreznom prekidacu i da se saceka tridesetak sekundi pa ponovo upali.

hvala,
ali da li mislimo na isti problem. znam da je bilo prblema sa obrnutim titlom, kao i velicinom. ja sam fleshovao firmware kada sam ga kupio, pre jedno 10ak dana.
ali sinhronizacija titla je i dalje losha, svaki drugi titl ne radi.

Ovaj firmware resava problem sa desinhronizacijom prevoda u odnosu na film.

a lepo, hvala.
sada cu da ga skinem i instaliram

:wave:

A koja je razlika izmedju ShockWave DW333 i DW330

Razlika je samo u tjuneru koji poseduje DW333, normalno i firmware nije isti. Ako nekom treba firmware za dw330 koji otklanja iste nedostatke kao i kod dw333 mogu da ga stavim u atchmentu.

Pozdrav,
Gile

PA da li se isplati dati vise tih 15-20e za DW333 ili uzeti ovaj DW330

Plejeri su potpuno isti jedina razlika je u FM tjuneru i izlazu za slisalice, pa kome ovo treba mozda se i isplati jer ima sasvim solidan tjuner. Licno ja radio slusam samo u kolima tako da ne bih nikad dao 15-20 eura za ove mogucnosti na DVD-u.

Pozdrav,
Gile

Imam DW330, hajde okači firmić i uputstvo, pa da i moji matorci uživaju.:D
Pozdrav.:wave:

uradio sam upgrade. na filmu na kom nije radio titl, sada radi.
gileii pozdrav i hvala. sada je player potpun.
ako popravis ono sa 18 karaktera i ukoliko se setish postuj molim te novi firmware ili link i na benchu.

edit: koga mrzi da cita post gde ima link ka citavom uptstvu koga se treba pridrzavati da ne bi bilo :wall: ...

http://www.shockwave.co.yu/podrska.htm

Kod:
Uputstvo za updatovanje Dw330/Dw333
Ovaj fajl koji ste download-ovali sa naseg sajta narezite na obican CD (CD-R ili CD-RW).
Predlazemo Vam da za rezanje koristite program Nero Burning Rom.
U polju za naziv diska unesite naziv “MTK” bez znakova navoda.
Brzinu rezanja podesite na 4X ili  na 8X. Obavezno zatvorite disk (No multisesion). 
Disk sa firmware-om koji ste narezali ubacite u uredjaj. Sacekajte par trenutaka, uredjaj ce izbaciti poruku na Ekranu TV-A da se vrsi UPGRADE i otvorice fioku sa diskom.
Izvadite disk iz loadera i sacekajte. Posle 60 sekundi zatvorice se fioka i izaci poruka na srpskom "Nema diska". Ugasite uredjaj sacekajte 60 sekundi, ponovo ga upalite i time je proces updejtovanja gotov.
U toku procesa ubacivanja firmware-a NESMETE ISKLJUCITI UREDJAJ IZ STRUJE.
U koliko Vam posle ubacivanja diska na ekranu TV-a izadje poruka, “Nepoznat Disk”, znaci da disk nije lepo narezan, verovatno niste upisali naziv diska, pa ponovite postupak rezanja.
Za sve dodatne informacije u vezi ovog postupka, mozete kontaktirati nasu sluzbu tehnicke podrske na info-telefon 0800/105-105."

Poslednja izmena:
gileii rules.:smash:
Pozdrav.:wave:

***. greska bice ispravljeno u njkracem roku.

Pozdrav,
Gile

I ja sam od pre par minuta vlasnik ovog plejera i imam par pitanja za ostale...

Stvar koja me potpuno iritira je "zujanje" plejera... Zujanje se cuje u meniju, a i kada se film pusti. Dolazi do izrazaja u tihim scenama... Televizor je neki Samsungov...nije neki kvalitet, ali je 100% ispravan. Zujanje se cuje tek kada se plejer startuje i _jako_ iritira. Nije mnogo glasno ali se ipak cuje, pogotovo ako te nervira.

Stanje se donekle da srediti tako sto zvuk pojacate na 20, a onda malo smanjite na TV-u, ali i dalje moze da se cuje.

Da li je ovo normalno???

Poslednja izmena:
ne znam, i kod mene se cuje zujanje ali jako tiho, tek kada otpanjim TV (LG) se cuje. u tihim scenama filma ga nisam provalio. (zujanje uopste nisam ni provalio dok ti nisi rekao, jer mi TV nikad nije odpanjen)
verujem da je to zujanje uobicajeno kod svih playera, ne samo kod naseg.
moji roditelji imaju sasmung i npr. ne bi me cudilo da se kod njega zujanje malo jace primecuje, jer taj samsung ima bas krs zvuk.
moj LG koji je ista shklj klasa kao i taj samsung je sony trinitron i bower wilkins u jednom za njega.

Poslednja izmena:
zujanje plejera

i ja imam neo dvd isto se cuje zujanje pa sam ga otvorio i ustanovio da zujanje dopire iz naponskog dela odakle ide struja za napajanje i tu mislim da nemoze nista da se uradi.
pogotovu se cuje kad ukljucim preko pojacala zvuk.

Elem updejtovao sam plejer Shockwave DW333 sa ovim firmwareom:

(ovo je poruka sa elite-a usera "gileii", sa linka koji je dao "moon")
-------------
Evo firmware-a za DW330 sa ser.br. 5xxxxx i 6xxxxxx. Uputstvo imate na www.shocwave.co.yu

Pozdrav,
Gile

Ispravka ovo je f/w za DW333

[Ovu poruku je menjao gileii dana 18.11.2006. u 10:32 GMT+1]
-------------

Ispostovao sam proceduru i na prvu ruku je izgledalo sve kako treba...

Onda sam uocio da na welcome screenu pise velikim slovima DW330, znaci nije 333... A potom kad sam pustio filmove, koji su pre dobro radili nisam imao zvuka!?
I dalje ga nemam... I ne znam sta da radim... Pomagajte... veceras sam kupio plejer i ne znam sta da radim sad...

Skinuo sam posle i ovaj firmware sa benchamrka u vezi sa desinhronizacijom titlova, (to je i bio razlog zbog kojeg sam krenuo u flesovanje) i pokusao da ponovo flesujem sa njim, ali nista... Izbacuje mi "Unknown disc"... Dva puta sam probao, disk sam lepo narezao sa labelom MTK... na 4x...

Da li moze neko da mi pomogne, pretpostavljate kako se sad osecam...???

Poslednja izmena:
Jedina stvar koju nisam odradio jeste bilo iskljucivanje prekidaca... To sam u medjuvremenu odradio i sada imam zvuk, hvala bogu... Takodje se i problem desinhronizacije resio.

Ali i dalje mi stoji DW330 umesto 333 na welcome screen-u., sto i nije neki problem, ali sam primetio i da mi vise ne radi tuner, sto je i logicno jer je firmware za 330 koji ga i nema!? I takodje, zasto mi odgovara sa Unknown disc kada ubacim disk sa firmware-om iz ove teme...???

Poslednja izmena:
Problem resen. Uspeo sam ipak da podmetnem plejeru f/w iz ovog thread, tako sto sam disk narezao bez Joliet-a...

ja sam kupio player pre dva dana i krci mi zvuk kod DVD snimaka snimljenih digitalnom kamericom sony hc 39e i autorizovanih u DVDlab-u. kod vecine drugih playera ovi diskovi rade normalno. kako bi se to moglo resiti? Kakve formate zvuka ili da pokusam da promenim podesavanja u dvdlab-u?

Poslednja izmena:
ja sam se zeznuo kao implant, nije mi djavo dao mira i naleteh na elitesecurity-u na isti thread kao on, ali nisam povezao loncice. tamo pise da je za dw333 ali je u stvari za dw330. video sam da je poboljsano prikazivanje naslova sa 18 karaktera na oko 50, rekoh super.
kada sam gurnuo taj firmware, ma nije ni vratanca zatvorio vec je ucitao (sa joliet je narezano), a sada nema sanse da vratim stari firmware od dw-333.
i prvi put kada sam ga update imao sam problem, no posle jedno 5og rezanca sam uspeo. sada se jbvam celu noc.
ako nisam pokusao jedno 30ak puta na razne nacine, nisam ni jednom. cak sam i novi burner program instalirao i nista. 3 cdrw diska sam promenio.

inace mi je lepsi fw od dw333, font u browseru je lepsi i citljiviji, na ovome od dw330 radi kada zumiras pa kada ides na kursore od daljinskog, na fw-dw333 levo-desno kursori ne rade. no to nije bitno ni malo.

sutra cu da odem do ortaka da mi nareze na svom rezacu, mozda ima i do njega, prem da onda ne bi progutao iz prve ovaj od dw330, kupicu i obican cdr disk koji trenutno nemam.

ovo je neverovatno, nece pa nece. ali samo ovaj firmware koji je jedini dobar pravi ovakve probleme, vise puta sam update i samo sa njim imam problem.
probao sam da rezem i sa drugim rezacem, starim LG i sve isto. polako ostajem bez ideja.
moj divni dw333 ostaje zarobljen u telu dw330...:D

uspeo iz drugog cdr diska, narezano sa CDBurnerXP Pro 3, brzina 1x, sa iso level 1 umesto jouliet.
huh...

Vrh Dno