Šta je novo?

Shiznuo USB / Pomoc Savet!

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Imam problem sa plocom "Gigabyte Ga-8ipe1000" naime usb portovi su na racunaru radili uvek normalno .. I onda sam hteo da instaliram windows 7 da malo osvezim racunar i da vidim kako ce da radi.. E onda se pojavio problem posto nije napravljen drajver za muzicku za windows 7 pa sam onda instalirao xp nazad i od tada usb nece da radi .. Nekad mish i flesh svetle ali nece da rade odnosno windows ne reaguje ama bas nikako .. A nekada jednostavno nece ni da svetle .. Tacnije mish recimo uvek svetli dok usb svetli samo nekada... Pokusao sam i da vratim widnows 7 na komp ali ista prica .. Ne znam sta da radim pokusao sam i napojnu da zamenim .. Dacu i ostatak konfiguracije mozda je nesto od toga povezano mada ne vidim kako .. Intel 3.0Ghz , 3x 512mb ddr1 400mhz , Maxtor 80gb , Ati Radeon 9550 256mb/128bit-a , Napajanje 550w msi , DVD-RW .. Pokusavao sam i da upalim u biosu neke opcije ali nista.. takodje sam pokusavao i da stavim na fabricka podesavanja u biosu ali opet isto.. Ako neko moze neka pomaga da predlog .. Hvala

Imam problem sa plocom "Gigabyte Ga-8ipe1000" naime usb portovi su na racunaru radili uvek normalno .. I onda sam hteo da instaliram windows 7 da malo osvezim racunar i da vidim kako ce da radi.. E onda se pojavio problem posto nije napravljen drajver za muzicku za windows 7 pa sam onda instalirao xp nazad i od tada usb nece da radi .. Nekad mish i flesh svetle ali nece da rade odnosno windows ne reaguje ama bas nikako .. A nekada jednostavno nece ni da svetle .. Tacnije mish recimo uvek svetli dok usb svetli samo nekada... Pokusao sam i da vratim widnows 7 na komp ali ista prica .. Ne znam sta da radim pokusao sam i napojnu da zamenim .. Dacu i ostatak konfiguracije mozda je nesto od toga povezano mada ne vidim kako .. Intel 3.0Ghz , 3x 512mb ddr1 400mhz , Maxtor 80gb , Ati Radeon 9550 256mb/128bit-a , Napajanje 550w msi , DVD-RW .. Pokusavao sam i da upalim u biosu neke opcije ali nista.. takodje sam pokusavao i da stavim na fabricka podesavanja u biosu ali opet isto.. Ako neko moze neka pomaga da predlog .. Hvala

Sad sam nesto razmisljao , pre nego sto sam instalirao windows xp resio sam da ocistim racunar .. jel moguce da sam uspeo da zagubim neki od onih malih dzampera da mi je ispao da nisam primetio pa da zbog toga usb nece.. jer sam probao prednji usb i nece ni on?! Ako je mozda to da li neko ima sliku ili zna kako bi to trebalo da izlgeda?

Ne zelim da spamujem ali ne znam zasto nece da mi radi edit opcija .. bilo kako bilo da napisem sta sam jos probao .. Posto sam nasao na netu da nisam ja jedini koji ima ovaj problem odlucio sam da pogledam sta su ljudi radili .. uglavnom jedini covek koji je uspeo resiti je rekao da je to resio tako sto je instalirao linux .. ja sam i to probao ali bez uspeha i u linuxu isti problem .. ima struje ali sistem ne reaguje iako svi uredjaji rade regularno.. U windows 7 u device menageru sam dobio poruku "windows has stopped this device because it has reported problems. (code 43)" nzm kako to moze da se popravi.. ali izgleda da nije do sistema.. da li neko ima ideju?

Nisam siguran al probaj da vidis dal moze da ti usb flesh vidi u biosu ili da probas da butujes sa njega ako imas neku butabilnu fleshku.
Velika je verovatnoca da je to hardwerski problem.

imaš mini winxp u hirenu.On ima neki generički drajver koji pasuje na sve.

Nisam siguran al probaj da vidis dal moze da ti usb flesh vidi u biosu ili da probas da butujes sa njega ako imas neku butabilnu fleshku.
Velika je verovatnoca da je to hardwerski problem.

Ne vidi ga u biosu .. Stvarno ne mogu da provalim zasto.. a najvise me nervira sto windows 7 vidi kad ukljucim nesto .. ali izbaci taj error 43 dok ostali os ne reaguju ama bas nikako.. A sve je radilo ok..

imaš mini winxp u hirenu.On ima neki generički drajver koji pasuje na sve.

Sad cu da probam.

Poslednja izmena od urednika:
ako si procitao sta sam pre dva dana pisao sa slicnim problemom, clear cmos je resio problem....

Nista od navedenog nije pomoglo..

Probaj sa drugom verzijom windowsa.

Probaj da zamenis m.plocu :)

ps
ako je do severnog mosta moguce da imas jos neke probleme tipa sa lan audio i sl.

Poslednja izmena:
Nisam imao slicnih problema, a na guglu vidim da postoje mali milion "resenja". Tastatura u ruke, otvori gugl, pa kreni redom..

Deluje da je juzni most poceo da se odvaljuje od ploce. Nadaj se da ce se na ovome zavrsiti. Cesto posle ovoga krecu i drugi problemi: otkazivanje LAN, IDE, tastature, misa...jednom recju sve sto je u nadleznosti juznog mosta. Moguc je i totalni otkaz ploce u najgorem slucaju. Jedino resenje je prekuglavanje istog. Problem je isplativost. Ova ploca ne vredi mnogo i ne isplati se, sem ako nisi u stanju da ovo sam uradis, u sta sumnjam, jer ne bi ni pitao, moje duzno postovanje.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ne rešava prekuglavanje uvek problem kod ovih ploča. Često treba zameniti sam čip. Nije ni to problem, nađe se ploča sa istim čipom i obavi se transplantacija. I da, totalno neisplativa procedura.

Vidi nabavi neku USB PCI karticu pa dok šljaka šljaka.

Izvinjavam se na gresci, mislio sam na south bridge a napisao severni lol
sorij jos jednom :)

edit
da jos jedna stvar, postoji opcija da ako imas duvaljku i malo fluxa da zagrejes plocu tj da malo osvezis na coskovima chipa.
Prekuglavanje i zamena chipa je glupo ako sama usluga takvog servisa kosta kao jedna nova ploca(srednje ili nize klase) :wall:

Poslednja izmena:
upravo, probaj da samo jos jednom osvezis cipove, ili ako to ne pomaze, menjaj plocu. :(

Nazad
Vrh Dno