Šta je novo?

Shift + DEL shortcut

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PJ

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Da li postoji nacin da se iskljuci ovaj shortcut?
Cesto ga koristim i navikao sam se na njega, ali nekoliko puta mi se desilo da obrisme i nesto sto ne treba.
Malopre mi se prvi put desilo da sam obrisao nekoliko fajlova, a nemam pojma sta je u pitanju. (ostali su markirani folderi, ja markirao 3 fajla za brisanje i on je pobrisao neke fajlove iz tih foldera, dok nisams tigao da stisnem cancel).

Jednostavno ne mogu da se navikenem da ne pritiskam SHIFT prilikom brisanja 🙁, pa bolje da to iskljucim ukoliko moze.

I ja imam slichan problem. Najbolje da instalirash getDataBack npr ali i to ti nije reshenje ako ne znash shta si izbrisao. I meni bi znachilo da iskljuchim ovo 🙂

Nasao sam sta je otislo (znam sta je od foldera bilo markirano, pa sam isao redom 🙂)....nekih 36 MP3 fajlvoa, nista preterano bitno...

Ali iskljucenje ovog shortcut-a bi bilo ekstra 🙂
Verujem da moze neki tweaker ili moda i u n-lite, ali...

Probaj da iscupas Delete taster sa tastature 😀 :crash:

Isti problem kod mene 🙂 ne mogu a da ne drzim shift kod brisanja, ali sam se vise puta zeznuo (confirmation window i ne primecujem, lupim enter pre nego sto shvatim da uopste brisem nesto). Imam instaliran getdataback, pa ako nesto gadno zeznem, nije problem. A da gasim taj shortcut necu, jer me kanta nervira 😀

I ja imam isti problem sa navikom da držim shift... Uffff.

Evo nečega što vam može pomoći. Znači startujte "ShiftDeleteCatcher.exe" i sve dok je on aktivan, Shift+Delete neće raditi ništa. Gasite ga iz Task Managera (u principu, mogao sam da napravim da se gasi preko prečice na tastaturi, al me mrzi 🙂 ). Tu je i source, pa ko hoće da presreće druge kombinacije, može to lako da odradi (Delphi 6 ili 7 potreban, najverovatnije radi i sa ostalim verzijama).

http://www.geocities.com/ivantod84/sdc.htm

RESPECT !

Bice VEOMA korisno...

"A posto je taj program ?" 😉

Slobodno recite jel vam koristio, da li vam pomaže, mail da vam pošaljem broj PayPal naloga :d itd.

:d
Thanx 😉

Nazad
Vrh Dno