Šta je novo?

Sherovanje interneta

iMejl.srb

Cenjen
Učlanjen(a)
06.02.2012
Poena
154
Koji je najlaksi nacin da primam signal, sherujem ga po celoj kuci.

Imam wireles usb, 2 access pointa i ruter linksys wrt54gl.. Ako moze neko da kaze kako sta, posto se vec 2 dana mucim i mislim da sam sjebao sve xD

Hvala!

A kako mislis da ti neko pomogne kad das ovakav opis problema....

Kao prvo napisi koji internet koristis?
Koji signal mislis da primas, wifi direkt od provajdera ili od komsije...?
Sta si probao od podesavanja?

Iskoristi jedan Access point da primis signal a drugi ili wrt54 da posaljes signal.

zar je bitno dal je provajder ili komsija? :)

Od komsije hvatam, imam internet preko wireless kartice, e sad bih da sredim sve to da stavim na tavan odakle cu slati po celoj kuci net.
Recimo da nista nisam probao, jer sve sto sam probao je fail :D

Pa bitno je jer ako uzimas od komsije onda je ili open sistem ili ti je dao sifru, a kad imas net od provajdera onda je ili hotspot ili pppoe.

U svakom slucaju, iskoristi jedan od AP-ova (samo nam napisi koji su :) ). Idi na wireless podesavanja i nasunjaces negde survey i on ce ti pretrazi mreze koje hvata i nakaci se na mrezu koju zelis, drugi ap iskoristi da ti salje signal po kuci.

Wifi karticom kako se povezujes sad na komsijinu mrezu serujes na racunaru. Dodelis joj ip adresu tipa 192.168.1.1 ( dajem primer mozda ti je vec setovana na nesto pa prilagodi) AP vezes na mreznu karticu racunara na koji ti je serovana WIFI kartica i stavis ga u AP mode ( da glumi baznu stanicu tj baca signal ostalim uredjaima u kuci) njemu dodelis ip adresu 192.168.1.2 i def gatway 192.168.1.1 i ubacis dns servere ( koji su vec u zavisnsti od neta kojij koristis ) Onda na sledecem racunaru nakacis drugi AP koji stasvis u klijent mod i konektujes se na ovaj prvi AP kojij si vec setovo. njemu dodelis 192.168.1.3 i dns-ove. Ista prica i za poslednji racunar samo ide sa WIFI karticom i naravno adresom 192.168.1.4 ako ti se poklapaju adrese medju utvojim uredjajima ili sa uredjajem komsije na koji se kacis napravices IP konflikt i to nece raditi ni tebi ni komsiji, pa proveri koja je ip adresa njegovog rutera kad se vec kacis =]

Poslednja izmena:
Ugasi covek komp i nema vise nigde internetaa....

Sa to opreme sto ima i sobzirom da nema svojku konekciju to mu je :)

Najlakse bi bilo da nakaci ruter na link i da razbaca wifi signal a ostali racinari da se kace wifi karticama ali ... :)

btw istripovo si me sa tom bubicom na avataru :D

Pa kako to mu je? On vec ima 2 AP-a a sa jednim od AP-ova moze da ostvari klijentsku vezu ka komsiji a sa drugim da deli net sebi po kuci. O tome se radi. Ako na WRT54 stavi DD-WRT onda ce moci i on da mu radi kao AP client ili samo kao AP router kao i inace.

Wifi karticom kako se povezujes sad na komsijinu mrezu serujes na racunaru. Dodelis joj ip adresu tipa 192.168.1.1 ( dajem primer mozda ti je vec setovana na nesto pa prilagodi).

Pa obicno je 192.168.1.1 ili 192.168.1.254 dodeljena samom ruteru tako da.... U svakom slucaju najbolje da samoj kartici dopusti da dobije podesavanja od DHCP-a a sa time ce dobiti i default gateway i DNS-ove itd....
Inace njemu to uopste nije potrebno. Covek ima dva access point-a i jedan wrt54 ruter. Kao sto sam vec rekao sa jednim od AP-ova moze da izvrski klijentsku vezu ka komsiji a sa drugim ruterom ili opet AP-om deli net sebi po kuci bezicno. Ne znam sta ovde nije jasno....

Bubica je zakon :)

Poslednja izmena:
Repeater je takvo zlo da je to neopisivo. Jel probao neko od vas repeater mod u zivotu? Ja sam probao na preko 20 lokacija i jedina stvar u kojoj repeater moze da bude dobar je u slucaju produzetka dugackih linkova ali i tad se koristi opsti bridge.

Repeater je cisto zlo, ako vec ima 2 ap-a nek ih iskoristi oba,a ako mi ne vreruje nek proba repeater pa ce i sam da se uveri. Samim tim mora znati da mora koristiti jedino WEP ili open auth kao zastitu na drugom wifi uredjaju. Ako vec zeli da koristi samo jedan ap nek mu podesi mod rada na bridge + AP (wds ap).

Probao sam, radi kako sam ocekivao. Taj mod je zamisljen za ono sto mu treba, a sad posto vec ima viska opreme, ja bih takodje to sve iskoristio.
Pozz

Pa ako je wireless zasticen sa wpa/wpa2 psk onda mu je repeater beskoristan, to sam hteo reci. Inace jako lose radi i kad radi. Ako je G standard ne treba ocekivati brzine vece od 7mbps u repeater modu + neverovatno zbunjuje glavni ap kod kojeg dolazi do naglih deauth posle odredjenog vremena. Medjutim nekome moze i lepo da radi, ali u vecini slucajeva ne.

hvala na odgovorima, ali ja i dalje nista nisam uradio. Evo danas sam bas kupio kod cige za 1000din jos jedan linksys wap54g i tp link wa730re, no nebitno.

Jel bih mogao i kako, da podesim ruter linksys wrt54gl na prima signal od komsije, a access point linksys wap54g da salje po mojoj kuci? Ali da ne koristi racunar, zato sto sam planirao ako moze, da napravim kao neku stanicu u dvoristu odakle cu to sve slati i primati

Poslednja izmena:
Kad jedno jutro komsija postavi sifru, ostaces sa gomilom rutera i kartica sa kojima ces moci jedino da se slikas :p

Komsija = drug s kim sherujem internet, tako da dok god placamo imam net :p
i dalje stoji pitanje:
Jel bih mogao i kako, da podesim ruter linksys wrt54gl na prima signal od komsije, a access point linksys wap54g da salje po mojoj kuci? Ali da ne koristi racunar, zato sto sam planirao ako moze, da napravim kao neku stanicu u dvoristu odakle cu to sve slati i primati

Nazad
Vrh Dno