Šta je novo?

Sharp Tm200

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Sta mislite o ovom telefonu? Da li ga neko ima ili zna sta o njemu iz iskustva? Sta mislite da li ima neki telefon za slicne pare koji ima takvu kameru?

Imam doticni, nabrojacu ti dobre i lose osobine. Prvo dobre :D , extra kvalitetan ekran, po mnogo cemu bolji od bilo kojih drugih(rezolucija, dot pich), slike su jako dobrog kvaliteta, poredio sam sa k750 i sharp ima bolje, ne extra bolje ali se ipak preimecuje razlika. Sam uredjaj je odlicne izrade, koriscena je srebrna plastika dobrog kvaliteta, nema skripuckanja , krckanja i ostalih "cudnih" zvukova. Softver telefona je solidno brz, ne istice se kao sampion ali nije ni spor. Mp3 player je pristojan , uz karticu moze da se koristi kao poprilicno funkcionalan mp3 player.
E sad mane, telefon ima softverski zakljucan bluetooth, znaci radi samo handsfree i komunikacija sa racunarom (i to iskljucivo uz softver telefona). Ne mogu se prebacivati podaci sa jednog telefona na drugi. Za sharp gx30 je postojalo resenje u vidu upgrade-a softvera (umesto gx30 se stavi gx30i), tako da sam na prethodnom telefonu uspeo da prevazidjem to ogranicenje. Verovatno postoji neki fabricki softver i za ovaj, potrazicu. Druga stvar, softver za telefon ima ogranicenje od 800kb, tj. maximalna velicina jednog fajla je 800kb sto ume da nervira naravno kada oces pesmu da prebacis. E sad, sve ovo moze da se resi prostom kupovinom card readera (koji je oko 10eu), znaci uzmes njega i kopiras do mile volje.... I jos jedna stvar, mp3 ne moze kao zvono (opet softvare)...
Na kraju sve zavisi sta trazis od telefona, ako ti treba telefon sa odlicnom kamerom, extra ekranom i dobre izrade, sharp za svaku preporuku....
p.s. baterija drzi oko 2-3 dana... poz! :wave:

pazi trenutno imam Motorolu v550. Ima ekstra izradu, prednost je sto moze da pusta mp3, i bluetooth radi ok sto su jedine prednosti, mada sam video na mobilnisvet.com sam video da je neki cuo za otkljucavanje i da ce naci, pa ce se valjda naci resenje. Sto se tice fajlova card reader rules. Inace sharp bas hocu zbog ekrana i kamere.

Onda ne mozes da pogresis, taj telefon je sto se tice kamere i display-a jedan od najboljih..... i jos jedna stvar...trenutno drzi cenu oko 155 tako da ga uzmi sto pre, jer nece jos dugo........ inace cena u evropi za njega je ~600eu :D

einstein je napisao(la):
mada sam video na mobilnisvet.com sam video da je neki cuo za otkljucavanje i da ce naci, pa ce se valjda naci resenje. Sto se tice fajlova card reader rules. Inace sharp bas hocu zbog ekrana i kamere.

A to za otkljuvanje, pre ili kasnije ce natrcati neki firmware koji zavrsava posao, uvek dodje :p , u svakom slucaju obavesticu te ako nesto nadjem, i zamolio bih te ako ti naletis ranije da me obavestis :) poz!

deky je napisao(la):
Onda ne mozes da pogresis, taj telefon je sto se tice kamere i display-a jedan od najboljih..... i jos jedna stvar...trenutno drzi cenu oko 155 tako da ga uzmi sto pre, jer nece jos dugo........ inace cena u evropi za njega je ~600eu :D

600$ je cena,a i zasto bi iko normalan "preko" dao te pare za takav telefon koji je potpuno ogranicen glupostima koje ni jedan drugi telefon nema...kad za te iste pare moze da uzme 5x bolji bilo koji drugi telefon sa 2mpx i jos da ustedi pare ? izgled nema,izdrzhljivost nema(plastika je)...o softweru da i ne govorim...funkcije =0,ima dobar veliki display,kameru...i to mozda dobru,jer nisam video slike direktno sa njega ali opet... :p 600$ preterali su,tih 150 je cak i plafon koji mogu da izvuku za njega,K750i ga i po brzini i po funkcijama i po kvalitetu kamere jede za doruchak :smash:

AyS^ je napisao(la):
600$ je cena,a i zasto bi iko normalan "preko" dao te pare za takav telefon koji je potpuno ogranicen glupostima koje ni jedan drugi telefon nema...kad za te iste pare moze da uzme 5x bolji bilo koji drugi telefon sa 2mpx i jos da ustedi pare ? izgled nema,izdrzhljivost nema(plastika je)...o softweru da i ne govorim...funkcije =0,ima dobar veliki display,kameru...i to mozda dobru,jer nisam video slike direktno sa njega ali opet... :p 600$ preterali su,tih 150 je cak i plafon koji mogu da izvuku za njega,K750i ga i po brzini i po funkcijama i po kvalitetu kamere jede za doruchak :smash:

Hm, aj sad jedno po jedno.... "izgled nema"??? Odakle ti mozga da raspravljas o ukusima? :trust: . Druga stvar ja licno mislim da je k750 izuzetno ruzan telefon... ali opet to je stvar ukusa, znaci ne vredi raspravljati :D. "Izdrzljivost nema, plastika je"??? Pa sta, znaci svaki telefon koji je izdradjen od plastike je krs??(90% telefona, ukljucujuci i tvoje cenjene SE i nokie). Da si malo radio sa njim, kao naprimer i sa gx30 skapirao bi sta znaci kvalitetno izradjen telefon, ne krckaju i nepuckaju kao mnoge nokie... "Funkcije=0"?? Sta to znaci? Tel ima 2mpx kameru, 320x240 pixela extra kvalitetan ekran, mp3 reprodukciju, sta tome fali? Jeste ima ogranicenu upotrebnu vrednost bt-a pa sta? Ako to nije prioritet card reader sve resava......"kameru...i to mozda dobru,jer nisam video slike direktno sa njega ali opet" ---------->"K750i ga i po .......................i po kvalitetu kamere jede za doruchak" Cekaj prvo kazes da nesto nisi video, a onda tvrdis da je nesto drugo bolje od toga sto nisi video? :trust: Jel si ti ozbiljan? Iz mog prvog posta mozes da vidis da sam ja VIDEO slike sa oba tel-a na kompu, ne pricam glusposti........I poslednje napolju niko ne drzi cenu tog telefona bez razloga..... ali da se ovo ne pretvori u prepucavanje zelim svima da preporucim (koji su zainteresovani za ovaj tel) da prvo procackaju malo i da vide telefon pre nego sto kupe, i onda ce shvatiti o cemu sve vreme govorim..... poz! :wave:

RUS je napisao(la):
Da li može da pušta mpeg4? Ako može da li može da rotira prikaz pa da prikaz bude preko celog ekrana?

Pozdrav

Iskreno da ti kazem nisam probao :d , 3gp fajlove moze da pusta u fullscreen-u ali mpeg4 nisam probavao....

p.s. ajse posto si trazio 8910i..... javi se na pm, imam lika koji prodaje ocuvan :)

izvinjavam se za offtopic.....

deky je napisao(la):
Hm, aj sad jedno po jedno.... "izgled nema"??? Odakle ti mozga da raspravljas o ukusima? :trust: . Druga stvar ja licno mislim da je k750 izuzetno ruzan telefon... ali opet to je stvar ukusa, znaci ne vredi raspravljati :D. "Izdrzljivost nema, plastika je"??? Pa sta, znaci svaki telefon koji je izdradjen od plastike je krs??(90% telefona, ukljucujuci i tvoje cenjene SE i nokie). Da si malo radio sa njim, kao naprimer i sa gx30 skapirao bi sta znaci kvalitetno izradjen telefon, ne krckaju i nepuckaju kao mnoge nokie... "Funkcije=0"?? Sta to znaci? Tel ima 2mpx kameru, 320x240 pixela extra kvalitetan ekran, mp3 reprodukciju, sta tome fali? Jeste ima ogranicenu upotrebnu vrednost bt-a pa sta? Ako to nije prioritet card reader sve resava......"kameru...i to mozda dobru,jer nisam video slike direktno sa njega ali opet" ---------->"K750i ga i po .......................i po kvalitetu kamere jede za doruchak" Cekaj prvo kazes da nesto nisi video, a onda tvrdis da je nesto drugo bolje od toga sto nisi video? :trust: Jel si ti ozbiljan? Iz mog prvog posta mozes da vidis da sam ja VIDEO slike sa oba tel-a na kompu, ne pricam glusposti........I poslednje napolju niko ne drzi cenu tog telefona bez razloga..... ali da se ovo ne pretvori u prepucavanje zelim svima da preporucim (koji su zainteresovani za ovaj tel) da prvo procackaju malo i da vide telefon pre nego sto kupe, i onda ce shvatiti o cemu sve vreme govorim..... poz! :wave:

zasto branis telefon koji si mi nudio u zamenu za k750i ?:p

AyS^ je napisao(la):
zasto branis telefon koji si mi nudio u zamenu za k750i ?:p

Zato sto zelim da probam, nisam ga imao do sada, nijedan telefon nemam duze od 1.5 - 2 meseca, ovaj moj je mator mesec znaci vreme je da leti :D
p.s. iako tvrdim da je k750 ruzan, ne osporavam da ima dobre funkcije, sto je kod mene prioritet, poz! :wave:
p.p.s dobio si info, uzivaj u 8910i ;)

Poslednja izmena:
E pa kupio sam Sharp. Za sada su utisci veoma dobri. Kupio sam karticu od 1GB pa cemo da vidimo kako ce da ide. Jos nisam prebacio slike na komp da vidim slike ali cu i to ubrzo da uradim pa javljam kakve su.

einstein je napisao(la):
E pa kupio sam Sharp. Za sada su utisci veoma dobri. Kupio sam karticu od 1GB pa cemo da vidimo kako ce da ide. Jos nisam prebacio slike na komp da vidim slike ali cu i to ubrzo da uradim pa javljam kakve su.

Dobro dosao u klub ;) , uzdravlje te sluzio , poz! :wave:
p.s. ako te nesto interesuje, slobodno pitaj :)

Ma sad pokusavam da nadjem drugi software koji ce da podrzava bluetooth kako treba pa da ga fleshnem(nije mi to mnogo bitno al moze da posluzi kad neko hoce da mi presnimi sliku). Inace gde ima da se nadje kabl?

einstein je napisao(la):
Ma sad pokusavam da nadjem drugi software koji ce da podrzava bluetooth kako treba pa da ga fleshnem(nije mi to mnogo bitno al moze da posluzi kad neko hoce da mi presnimi sliku). Inace gde ima da se nadje kabl?

Iskreno nemam pojma, nemam ni ja kabl...... A mozda je bolje da ga nosis u servis da ga oni fleshnu? :)

Pa koje melodije moze da pusti kao zvono kad mp3 ne moze? Kako se ponasa sa prijemom signala i kakav je u oblastima gde je signal los? Jeli ga povezao ko sa racunarom, da li to uopste moze i sa kojim programima?

einstein je napisao(la):
Kako da pustim video (i koji video podrzava) sa kartice?

Udjes u videos----> my videos-----> options-----> switch to memory card i to je to, naravno na kartici moras da imas folder VIDEO(s) iz koga telefon cita video klipove, on sam pravi svoj raspored foldera na kartici, a to mozes da zavrsis prostim formatiranjem kartice..... ;)
Inace ja pustam 3gp...... sa drugima se nisam zezao, a iskreno nisam ni imao nesto vremena.....

Srdjan je napisao(la):
Pa koje melodije moze da pusti kao zvono kad mp3 ne moze? Kako se ponasa sa prijemom signala i kakav je u oblastima gde je signal los? Jeli ga povezao ko sa racunarom, da li to uopste moze i sa kojim programima?

Od melodja mozes da stavis MIDI i smf za ringtone. Sto se tice prijema odlican je buduci da ima externu antenu, a povezivanje sa racunarom mozes da obavis preko softvera koji skines sa sharp-ovog sajta, poz :wave:

deky je napisao(la):
Udjes u videos----> my videos-----> options-----> switch to memory card i to je to, naravno na kartici moras da imas folder VIDEO(s) iz koga telefon cita video klipove, on sam pravi svoj raspored foldera na kartici, a to mozes da zavrsis prostim formatiranjem kartice..... ;)
Inace ja pustam 3gp...... sa drugima se nisam zezao, a iskreno nisam ni imao nesto vremena.....

ali ja sam kompresovao kristijana i nisam uspeo da ga pustim (fajl je velicine 2MB)

Vrh Dno