Šta je novo?

SezamPro nova akcija

soko

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
650
Videh danas na Sezamovom sajtu informaciju da uz ADSL pakete daju SpeedStream 6515 Wi-Fi ruter. Doplata je 2000 + PDV.
Onako na papiru specifikacije deluju skroz pristojno a brand bi trebalo da garantuje da su tacne.

Posto sam ja vec doplatio 1500+PDV za onaj nesrecni Conexant prosle godine kad sam uvodio ADSL bilo mi je logicno da mogu da im ga vratim i uz doplatu razlike uzmem ovaj novi model. Mislim, nisam se tim Conexantom vozio na posao ili sedeo na njemu pa da se nesto pohabao. Isti je kao i prvog dana.

E to sto je meni logicno njima nije:

U korisnickom servisu kazu da mogu da dobijem taj novi ali uz doplatu punog iznosa.
Ok, pitam sta da radim sa onim starim, jel da ga ostavim sebi?
Nee, morate da ga vratite.
Pa dobro, vraticu ga, vi meni vratite 1500, ja doplatim 2000 i svi srecni.
Ne, ne vracamo novac.

Znaci na kraju transakcije ja treba da ostanem sa tim novim ruterom i 3500 dinara manje a nekoga ko sad uvodi adsl ce to isto kostati 2000 din.

A to sto je meni taj Conexant sluzio da bih mogao da koristim njihove usluge tj. sto je njima isti taj Conexant sluzio da od mene naplate cca 250e za dosadasnje usluge? To se ne vazi?
Pa da su ozbiljni, pozvali bi sami stare korisnike, zahvalili se na lojalnosti i poverenju i ponudili zamenu bez doplate. Narocito u svetlu cinjenice da se sada moze promeniti provajder bez bojazni od gubitika porta na centrali. Npr. kod PTT-a je sve veci popust kako prolazi vreme, neki imaju osetno nize cene nego Sezam......BTW kod mene ta opasnost ne postoji posto sam jedan od retkih u mom kraju sa ADSL-om preko ISDN linije.

OK, razumem ja korisnicki servis. Oni o strategiji firme znaju ono sto im neko napise i kaze. Meni izgleda da je menadzment Sezama mislio pre svega o novim korisnicima a da ovakvu varijantu nisu ni razmatrali. Ova iz kor. servisa kaze da im je ta oprema stigla pre 3 dana pa mi je donekle i jasno zasto jos nisu sve razradili. Ali iskreno se nadam da ce naci neku varijantu i za nas koji im vec duze vreme ostavlajmo svoj novac. Da bih to ubrzao poslao sam mail manageru i direktoru prodaje u Sezamu a ako ne bude odgovora poslacu i menadzmentu.

Verujem da ima jos korisnika koji imaju slicnu opremu i probleme sa njom pa bi bilo dobro da im svi posalju mail sa slicnim zahtevom. Mislim da ce posle dosta takvih mailova sigurno resiti da nam omoguce zamenu ovih jadnih Conexanta. Generalno, ja sam Sezamom skroz zadovoljan i ne bih menjao provajdera. Siguran sam da ce i ovaj put cuti glas korisnika ponuditi nam fer uslove kao nagradu za lojalnost.

P.S. Link ka ovoj temi sam poslao i Sezamu, zato se ne cudite nekim recenicama koje su pre svega njima namenjene.

Rekoh da sam Sezamom zadovoljan uz rizik da budem ismejan ovde od strane nekih koji.... pa recimo da nisu zadovoljni.

Evo jednog od razloga mom zadovoljstvu. Mail sam poslao danas malo posle postovanja ove gornje poruke. Odgovor je stigao pre 5 minuta a sto je jos bolje pozitivan je. Doduse nije po mene zbog ISDN-a ali jeste za sve vas koji ste kukali na Conexant a prikljuceni ste preko POTS linije.

Evo i odgovora:

"Postovani/Postovana ,

Molimo vas da uvazite nase izvinjenje zbog greske koja je nastupila u davanju
informacija od kolega sa call centra prilikom vaseg pitanja.
Naime, situacija jeste ovakva :

- svi korisnici koji su vec ranije iznajmili nas router i tada platili
odredjeni iznos (1000+PDV), sada taj router mogu da vrate i za iznos koji je
1000din+PDV dobiti Siemens wireless router.

Sve to bi bilo vrlo lako, ako vi imate POTS liniju, posto je Siemens SS6515
samo POTS router.

Korisnici koji imaju ISDN ne mogu koristiti samo ovaj wireless router zato sto
isti ne radi na ISDN linijama. Kombinacijom ovog routera (njegov 4 Lan port
moze raditi kao WAN port, podesavanje je posebno) i ranijeg conexant routera u
Bridge-modu, moze se da ta oprema bude funkcionalna i za ISDN korisnike."

Poruka skracena i prenesen deo koji se tice sire javnosti.
Ustvari sad kad procitam pazljivo, pa i ja mogu da uzmem ovaj ruter. woohoo

Poslednja izmena:
Znaci jos jedan plus za Sezam i njihovu profesionalnost.

Rekoh da sam Sezamom zadovoljan uz rizik da budem ismejan ovde od strane nekih koji.... pa recimo da nisu zadovoljni.

Evo jednog od razloga mom zadovoljstvu. Mail sam poslao danas malo posle postovanja ove gornje poruke. Odgovor je stigao pre 5 minuta a sto je jos bolje pozitivan je. Doduse nije po mene zbog ISDN-a ali jeste za sve vas koji ste kukali na Conexant a prikljuceni ste preko POTS linije.

Evo i odgovora:

"Postovani/Postovana ,

Molimo vas da uvazite nase izvinjenje zbog greske koja je nastupila u davanju
informacija od kolega sa call centra prilikom vaseg pitanja.
Naime, situacija jeste ovakva :

- svi korisnici koji su vec ranije iznajmili nas router i tada platili
odredjeni iznos (1000+PDV), sada taj router mogu da vrate i za iznos koji je
1000din+PDV dobiti Siemens wireless router.

Sve to bi bilo vrlo lako, ako vi imate POTS liniju, posto je Siemens SS6515
samo POTS router.

Korisnici koji imaju ISDN ne mogu koristiti samo ovaj wireless router zato sto
isti ne radi na ISDN linijama. Kombinacijom ovog routera (njegov 4 Lan port
moze raditi kao WAN port, podesavanje je posebno) i ranijeg conexant routera u
Bridge-modu, moze se da ta oprema bude funkcionalna i za ISDN korisnike."

Poruka skracena i prenesen deo koji se tice sire javnosti.
Ustvari sad kad procitam pazljivo, pa i ja mogu da uzmem ovaj ruter. woohoo

Ja imam isto budjavi conexant i hocu da ga zamenim,koji siemens router je u pitanju?Ne treba mi wireless,koliko ima lan portova?

Poslednja izmena:
Procitas prethodne poruke - tamo pise model. Onda odes do gogleta, to je jedan starac kojeg ja pitam kad mi nesto treba. Ne zivi preko sedam mora i sedam gora, tu je na 2 klika od tebe. Pitaj ga slobodno, sve ce ti reci.

@soko
Ako si uzeo taj novi ruter javi kako se snalazi sa torretima jer conexant je bio nikakav sto se toga tice, ako sam pustio torrente na jedan komp ostali nisu vise mogli da otvore nijednu web stranicu.

Nece ti mnogo pomoci ono sto ja bih ti ja rekao.
Mislim da je bolje da ipak pitate korisnicki servis ali na e-mail. Telefonom gledaju da resavaju samo urgentne stvari pa ce vas brzo otkaciti. E-mail uvek mogu da proslede nekom ko ce se malo pozabaviti time i odgovoriti vam malo opsirnije.
Ja cu svakako uzeti taj Siemens ali kod mene je ISDN linija pa ce Conexant morati da ostane izmedju linije i ovog Siemensa u bridge modu, zato mislim da ti moje iskustvo nece mnogo znaciti. Pitanje je dali ce on i dalje nesto tu rutirati i zaglupljivati se pri torentovanju ili ce podatke samo prosledjivati.
Uzecu ga za par dana posto sam se nedavno istovario za upgrade. Cak im ni pretplatu nisam jos platio, super je stvar ovih 15 dana sto nam daju fore da platimo. Ja dosad nisam to koristio ali evo, dobro dodje ponekad.

Malo me brine to sto nisam uspeo na netu naci neki "manual" za ruter i to sto su neki imali problema sa port forwardingom tako da je moje interesovanje splasnulo barem dok ne vidim jos neka iskustva bilo od korisnika odavde ili korisnika sa neta uopste. Takodje ni na simensovom sajtu nisam pronasao nista vezano za ovaj ruter...

Ja sam na Sezamu još od vremena kad se dešavalo da zovem korisnički servis pa ne moram ni da se predstavim jer me poznaju po glasu (a verujte mi na reč da nemam ni govornu manu, niti sam često zvao).

Recimo, ja sam imao grdne probleme sa ADSL-om i Telekomom, pa u 3 sata ujutru pošaljam mail Dejanu Ristanoviću, a on mi uključi dial-up for free sat kasnije. To nekome možda izgleda sitno ali za mene su to velike stvari i ja ne verujem da bi kod drugih provajdera tako nešto bilo moguće. OK, možda je to i neka vrsta "popusta" za "starog korisnika", ali ja bih morao imati baš jak razlog da napustim Sezam, a nemam ga.

Ja sam na Sezamu još od vremena kad se dešavalo da zovem korisnički servis pa ne moram ni da se predstavim jer me poznaju po glasu (a verujte mi na reč da nemam ni govornu manu, niti sam često zvao).

Recimo, ja sam imao grdne probleme sa ADSL-om i Telekomom, pa u 3 sata ujutru pošaljam mail Dejanu Ristanoviću, a on mi uključi dial-up for free sat kasnije. To nekome možda izgleda sitno ali za mene su to velike stvari i ja ne verujem da bi kod drugih provajdera tako nešto bilo moguće. OK, možda je to i neka vrsta "popusta" za "starog korisnika", ali ja bih morao imati baš jak razlog da napustim Sezam, a nemam ga.

A ti si onaj sto svaki dan smara sto mu "internet radi sporo" :D
Ahaha, shalim se. Istina je i meni sezam radi skroz ok i nisam primetio da se desava da te skracuju za protok i sl. U svakom slucaju xtra je sto su apravili ovu novu ponudu pa cak i ako je samo za direct line adsl. Bolje iko nego niko ;)

Videh danas na Sezamovom sajtu informaciju da uz ADSL pakete daju SpeedStream 6515 Wi-Fi ruter. Doplata je 2000 + PDV.
Onako na papiru specifikacije deluju skroz pristojno a brand bi trebalo da garantuje da su tacne.

Posto sam ja vec doplatio 1500+PDV za onaj nesrecni Conexant prosle godine kad sam uvodio ADSL bilo mi je logicno da mogu da im ga vratim i uz doplatu razlike uzmem ovaj novi model. Mislim, nisam se tim Conexantom vozio na posao ili sedeo na njemu pa da se nesto pohabao. Isti je kao i prvog dana.

E to sto je meni logicno njima nije:

U korisnickom servisu kazu da mogu da dobijem taj novi ali uz doplatu punog iznosa.
Ok, pitam sta da radim sa onim starim, jel da ga ostavim sebi?
Nee, morate da ga vratite.
Pa dobro, vraticu ga, vi meni vratite 1500, ja doplatim 2000 i svi srecni.
Ne, ne vracamo novac.

Znaci na kraju transakcije ja treba da ostanem sa tim novim ruterom i 3500 dinara manje a nekoga ko sad uvodi adsl ce to isto kostati 2000 din.

A to sto je meni taj Conexant sluzio da bih mogao da koristim njihove usluge tj. sto je njima isti taj Conexant sluzio da od mene naplate cca 250e za dosadasnje usluge? To se ne vazi?
Pa da su ozbiljni, pozvali bi sami stare korisnike, zahvalili se na lojalnosti i poverenju i ponudili zamenu bez doplate. Narocito u svetlu cinjenice da se sada moze promeniti provajder bez bojazni od gubitika porta na centrali. Npr. kod PTT-a je sve veci popust kako prolazi vreme, neki imaju osetno nize cene nego Sezam......BTW kod mene ta opasnost ne postoji posto sam jedan od retkih u mom kraju sa ADSL-om preko ISDN linije.

OK, razumem ja korisnicki servis. Oni o strategiji firme znaju ono sto im neko napise i kaze. Meni izgleda da je menadzment Sezama mislio pre svega o novim korisnicima a da ovakvu varijantu nisu ni razmatrali. Ova iz kor. servisa kaze da im je ta oprema stigla pre 3 dana pa mi je donekle i jasno zasto jos nisu sve razradili. Ali iskreno se nadam da ce naci neku varijantu i za nas koji im vec duze vreme ostavlajmo svoj novac. Da bih to ubrzao poslao sam mail manageru i direktoru prodaje u Sezamu a ako ne bude odgovora poslacu i menadzmentu.

Verujem da ima jos korisnika koji imaju slicnu opremu i probleme sa njom pa bi bilo dobro da im svi posalju mail sa slicnim zahtevom. Mislim da ce posle dosta takvih mailova sigurno resiti da nam omoguce zamenu ovih jadnih Conexanta. Generalno, ja sam Sezamom skroz zadovoljan i ne bih menjao provajdera. Siguran sam da ce i ovaj put cuti glas korisnika ponuditi nam fer uslove kao nagradu za lojalnost.

P.S. Link ka ovoj temi sam poslao i Sezamu, zato se ne cudite nekim recenicama koje su pre svega njima namenjene.

I mene isto zanima ovaj router...AKo si ga uzeo napisi neki komentar.
Meni je potrban sa spajanjem na lap top koji je sprat nize!!!
Trenutno imam actiontec modem sezamov!!!
POzdrav

Kupio sam juce ovaj SpeedStream, "ponukan" bukvalno ovim Thread-om, pa sta bude. Naime imam ISDN liniju, sto znaci da budjavi Conexant mora da ostane u igri i to u bridge modu.
Procitavsi gore napisano, jos jednom sam putem maila proverio sa podrskom Sezama, da li je sigurno izvodljiva ta kombinacija, rekli su "naravno", s tim da ce da mi posalju sva potrebna uputstva oko setovanja. Poslali su setovanje conexanta u bridge mod i inicijalna setovanja Siemensa, koja sam uzgred dobio stampano u kutiji sa uredjajem. Znaci slaba vajda, jer ono glavno, a to je setovanje WAN opcije u Siemensu, nedostaje. Nisu, naravno, ni telefonom umeli da mi kazu, jer "nisu od proizvodjaca dobili doticno uputstvo", i posto ne poznaju uredjaj napamet - stativa! Doduse, u trenutku dok ovo pisem, ostalo je da me pozove lik iz podrske koji mi je dao ona obecanja o podrsci, ali dok sam cekao taj poziv - VOILA! - uspeo sam da nesto skarabudzim (poziv cekam vec 3 sata). Sinoc sam se ubijao od 21h-03h, pa rekoh jutro je pametnije od veceri i posle neprospavanih par sati sam prionuo na posao i rezultat je tu.
Sto sam ovako opsiran?
Pa zato sto u atacmentu sledi mali tutorial, koji ce mozda nekome da pomogne, jer u ovoj pomalo zamrloj temi je bilo dosta slicnih pitanja i nedoumica. Napominjem da sam prvo po prilozenom uputstvu u kutiji odradio inicijalna podesavanja, pa tek onda sam se bacio na akciju iz prilozenog tutoriala.
Na laptopu je proradila wireless konekcija, takodje na 2 desktop racunara sve fercera, na jednom je "obtain automatically", dok je na drugom staticka adresa koju sam mu zadao iz ponudjenog opsega (zbog komunikacije sa DremBox-om, ko razume shvatice), takodje i DreamBox fercera sa svojom statickom/privatnom adresom. Navedene 3 sprave su naravno "ubodene" u LAN portove na Siemensu.
Ono sta mi je malo ostalo nejasno, lampica "DSL" na Siemensu ne zeli da se upali, dok "internet" uredno svetli. Verovatno je to posledica sto je router nakacen na WAN preko Conexanta i sto u Line ulazu nema nicega (opet zbog ISDN-a, tel. linija je bocnuta u Conexant), tako da vas to ne zbunjuje.
Neki su pitali za WiFi domet Siemensa. U dvoristu, 10m od rutera, kroz 2 zida i jednu plocu (podnu, jer sam na 1. spratu), signal - EXCELLENT, u sobi koja je 10m od rutera i kroz 3 zida ali koso postavljena u odnosu na signal - VERY GOOD. Lap je malecki DELL INSPIRION, ako nekome znaci.
Kome ovo treba, radovace se sto sam preopsiran, a u prilogu sledi tutorial.

Prilozi

• Siemens ADSL Router-podesavanje za bridge sa conexant-om.doc
    1,006 KB · Pregleda: 682
Znači, ova podešavanja na ruteru nisu mogli komplikovanije da skarabudže. Njako sam se tri sata juče, slična situacija kao i kod bobiske, s' tim što nije isdn linija. Svi portovi su mi popunjeni - dva kompa, wireless mreža, i dreambox. Manje više se sam ruter upogoni da radi očas posla, ali "naprednija" podešavanja su da se obesiš. Do opcija se dolazi sve okolo, naokolo. Na primer, filtracija po mac adresama za wireless ne može da se namesti, ako se ne izabere neka od enkripcija podataka, pa kad se sve to namesti, onda ponudi mac filter, pa kad se i to namesti, onda se isključi enkripcija, a za mac filter uopšte ne pita, tako da on ostaje aktivan (srećom, ali ******ski urađeno). Druga priča je otvaranje portova, koje je slično zakukuljeno, ali sam nekako sve uspeo, i za sada radi kako treba. Čini mi se da je protok za nijansu slabiji (odnonsno labilniji) od tp linka koji sam imao, ali je zato ping ka guglu spao sa 90-tak na 70-75 ms. Zaključak - sve radi, svašta može da se podesi, ali je komplikovano neverovatno.

Nazad
Vrh Dno