Šta je novo?

Sezampro i sistemske poruke

Santa

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
675
Prvi put da dobijem ovakav mail:

----- 19/04/2003
20:31 Pogrešna lozinka pri PPP pristupu: "gotiks"
20:32 Pogrešna lozinka pri PPP pristupu: "gotiks"

Neko pokusava da mi se nakaci na nalog ali sta dalje... Jel' mogu nekako da vidim sa kog broja?

pa pishe ti sa kog provajdera, mislim da je to jedino shto mozesh da saznash, ako je sa sezama onda cesh mozda i uspeti neshto vishe

Santa je napisao(la):
Prvi put da dobijem ovakav mail:

----- 19/04/2003
20:31 Pogrešna lozinka pri PPP pristupu: "gotiks"
20:32 Pogrešna lozinka pri PPP pristupu: "gotiks"

Neko pokusava da mi se nakaci na nalog ali sta dalje... Jel' mogu nekako da vidim sa kog broja?

To znači da je neko pokušao da pristupi tvom POPu tj. koristeći tvoj username na sezamu i šifru "gotiks". Može biti da je čovek jednostavno pogrešio username.

stefan je napisao(la):
...

To znači da je neko pokušao da pristupi tvom POPu tj. koristeći tvoj username na sezamu i šifru "gotiks". Može biti da je čovek jednostavno pogrešio username.

Moze biti i da te taj neko zna pa napipava sifru.

stefan je napisao(la):
...

Tesko da je pogresio username, sta je, slucajno kreirao konekciju sa mojim username-om? Pre ce biti da pokusava da mi provali sifru(tako je Ser_Zile :x ), ali me zanima da li ikako mogu saznati sa kog broja?

Ne nisi pogresio ni username ni password pod uslovom da zelis da pristupis mailu na Sezamu sa drugog provajdera. U tom slucaju moras da stavis alternativni password, koji se podesava na sezamovom sajtu.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne nisi pogresio ni username ni password pod uslovom da zelis da pristupis mailu na Sezamu sa drugog provajdera. U tom slucaju moras da stavis alternativni password, koji se podesava na sezamovom sajtu.

Ma to sam vec odradio, ali je stvar u tome sto u to vreme nisam uopste bio na netu... Brine me to sto je pogodio broj karaktera u passwordu. :x

Pogledaj da nemas na kompu nekog crva/trojanca...

Ili stavi genericki password koji nista ne znaci ni na jednom jeziku tipa rfg47vbg5
cheers

Ponavljam da to uradish preko Sezamove podrshke, verovatno je neko ko te zna, tako ti moze napraviti veoma ozbiljne probleme---->pozuri!!!

Meni se desila ista stvar skoro. Dobio sam istu poruku ali nisam reagovao tj. nisam menjao sifru pa sam tek posle video da mi je neko spucao @world vreme (duduse nije bilo mnogo, oko 20 minuta). I sto je jos zanimljivije i moja stara sifra je imala 6 karaktera.

Promenio sam lozinku, Norton internet security mi je stalno ukljucen sad cu i da skeniram komp pa cu videti... a za @world vreme se ne brinem posto ga nemam :)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Nego, super ti signature. cheers

E bato, koliko sam se ja je**** s' njima... Jos sam blag :D

Nego, nema virusa, niko mi se nije kacio na nalog barem po listingu poziva, iako sam pokusao da se konektujem na sezam od 0.00 do 0.07 ali nisam uspeo.

Videcu sta ce biti u narednih nekoliko dana...

Hvala svima na odgovorima.

Pozdrav

E samo da javim sta je bilo:

Znaci prosledio sam mail na [email protected] i ljubazno objasnio o cemu se radi. Odgovor mi je stigao:

Postovani,

Nazalost, u ovom slucaju nije ostvarena PPP konekcija i nemamo podatke sa
kog broja je poziv dosao. Ukoliko je ovo usamljen slucaj, verovatno je neka
greska u pitanju. Ipak, ako Vam to odgovara, mozemo podesiti da se konekcije
za Vas nalog primaju isklucivo sa broja 026******

Pozdrav,

Vrlo ekspeditivno, nema sta. Odusevilo me je to sto ovo nije generisan mail, vec je neko zaista imao vremena da sedne i procita mail(sto se vidi po reci isklucivo ;) ), pa i da licno odgovori.

Sve pohvale Sezamu.

Pozdrav svima!

Da poprilicno su korektni, a ne znam da li ste primetili da su uveli i spam guard sto je za svaku pohvalu.

cnikola je napisao(la):
Da poprilicno su korektni, a ne znam da li ste primetili da su uveli i spam guard sto je za svaku pohvalu.

Koji odlicno radi, stiglo mi osam spam mail-ova danas :(

cnikola je napisao(la):
Jos da neko koristi mail od domaceg provajdera, u omom slucaju sezam.. :rolleyes:

Ma sve te opcije su za seka-perse! :D

Pa dosta prosecnih korisnika interneta kod nas koristi mail od ISP-a. Dovoljna im je kvota, sto moze iz OE-a da se cita/salje, njima su onda svakako korisne te opcije.

Salim se, salim se... samo (izgleda bezuspesno) pokusavam da citiram Silverglidera :)

... ali se ipak postavlja pitanje ko moze bolje da te zastiti nego ti sam?

Mislim da bi opstoj kulturi nasih ljudi mnogo vise godilo da malo i sami porade na zastiti od npr spama i virusa, jer:

1. kako znas da je sve sto njihovi filteri definisu kao spam zaista spam ?
2. (i mnogo vaznije) kako znas da i kroz najbolju antivirus zastitu nece proci neki novi lukavi virus? (mislim, bolje je i odredjena nesigurnost nego lazni osecaj sigurnosti)
3. kad koristis npr. peglu - ne zoves proizvodjaca ili trgovca koji ti je prodao tu peglu da njome rukuje :) tj. da ti pegla ves... zar ne?
Hocu da kazem - ako su mi proverili postu na viruse - zar taj isti softver nije samo jos jedna, makar i teorijska mogucnost, pored mail servera samog, da ti neko cita poruke...

Najzad, koliko ja znam, (ponovo ne zelim da me se pogresno shvati a mozda i nisam u pravu) Sezam komplet radi sa M$ serverima koji su poznati po svojim rupetinama u bezbednosti... Sigurnost?

Misljenja sam - Windows klijenti i Linux serveri = 8) (ne moram biti u pravu)

Ajd' u zdravlje! (D)

Vrh Dno