Šta je novo?

SezamPro dial-up problem

Shobe

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-12400 & Be Quiet Shadow Rock 3
Matična ploča
MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI DDR4
RAM
Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz
GPU
Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
Storage
Kingston KC3000 NVMe 512GB + 2TB, Lexar NM790 2TB, Samsung 870 EVO 2TB, HDD Toshiba 3TB
Zvuk
Logitech Z533, JBL Tune 570 BT
PSU
Be Quiet Straight Power 11 850W Platinum
Kućište
Be Quiet Pure Base 500 FX
Monitor
Lenovo L27q-30
Miš & tastatura
Logitech M650L & Logitech MX Keys
Mobilni telefon
iPhone 8 128GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Od nove godine, zet ima problema sa Sezamovim dial-upom.Naime, on moze bez problema da se konektuje, ali uopste ne moze da surfuje, tj nijedan browser ne otvara strane.Da li je upitanju mozda virus (ja sam skenirao NODom i nije nista nasao) ili sta? On je njih cimao, ali oni kazu da problem nije do njih? Zna li neko u cemu moze biti problem?

Možeš da probaš da proveriš podešavanja firewalla, da nije u firewallu blokiran pristup internetu, ukoliko tvoj zet i ima instaliran i aktivan firewall, a nije loše ni da skeniraš računar nekim antyspy progamom (ad-aware, spybot - search and destroy...). Da nije ranije bila neka štetočina na računaru, pa pa da je posledica štetočne problem sa internetom?

da mozda sezam ne koristi proxy?

@Goran
Ako me secanje dobro sluzi, njemu je bio iskljucen i ovaj Windowsov firewall, a ovo sa antispyom cu probati.

@pilauda
Sezam ne koristi proxy.Znaci, neposredno pre nove godine, sve je radilo ok.On nije bio kuci nekih 10ak dana i otkad se vratio (posle nove godine) ne moze da surfuje.

Enivej, hvala na savetima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno