Šta je novo?

sezampro adsl i kucna bezicna mreza...

Jova

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
309
U kuci ima tri racunara. Trenutno jedan pristupa NET-u preko Sezampro ADSL-a. Hteo bih da omogucim pristup svim racunarima preko AP-a, odnosno da napravim kucnu bezicnu mrezu. Odabrao sam ovaj uredjaj:
Allied Telesyn AT-WA1104G 802.11g, 1xWAN, 4xLAN, SOHO Wireless Router & WDS bridge
Da li njime mogu zavrsiti posao, odnosno da li ce uredjaj koji se dobija od Sezampro-a moci da se koristi sa ovim AT-om? Ostatak posla (povezivanje ostalih racunara preko wireless-a na AT) znam da namestim. Pozdrav.

Ako koristis Sezamov ruter, bolje da uzmes neki uredjaj koji ce i njega zameniti, posto je konstantan izvor problema. Ja sam npr. uzeo Linksys WAG200G, koji je ujedno ADSL2+ modem, ruter i AP. Vrlo je jednostavan za konfigurisanje i radi besprekorno vec preko 6 meseci. Cena mu je izmedju 70 i 80 evra.

....ili mozes neki tp-link koji je jeftiniji a zavrsava posao....

Ako koristis Sezamov ruter, bolje da uzmes neki uredjaj koji ce i njega zameniti, posto je konstantan izvor problema. Ja sam npr. uzeo Linksys WAG200G, koji je ujedno ADSL2+ modem, ruter i AP. Vrlo je jednostavan za konfigurisanje i radi besprekorno vec preko 6 meseci. Cena mu je izmedju 70 i 80 evra.

Koje wireless kartice preporucujes za konektovanje na njega (signal bi trebao da prodje kroz dva zida) i gde u BG sve to moze da se nadje ? Da li se kabal iz splitera direktno kaci na njega ?

Oko wireless kartica ti ne mogu pomoci, posto su desktop racunari povezani na njega mreznim kablom, a svi notebook-ovi koje sam kacio na njega su imali integrisani wireless. Signal do notebook-ova bez problema prolazi kroz dva zida. Za cene pogledaj na PC Berzi (nisam iz BG-a), a sve informacije o samom uredjaju mozes naci ovde. Kabl iz splitera ide direktno u njega.

I kod mene je desktop racunar povezan kablom ( iako ima i wlan ), notebook's imaju integrisane kartice i sve sljaka kao lood i izvan kuce....
ili ovde

Nazad
Vrh Dno