Šta je novo?

Sezampro ADSL - bezobrazluk

neki 2

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2005
Poena
304
prijavim se ja za sezampro ADSL, preko njihoog site-a, i kakva odgovornost, dobijem mail da je sve u redu, ima tehnickih mogucnosti i da cu za neki dan dobiti prikljucak
Yeaaaa
Prodje nekih 15 dana, ja pozovem, pitam, pisem. .... sada ce, neki dan, .. elem, nadjem ja druga koji radi u Telekomu, kazem mu ja da jurim ADSL, kaze on sredjujem ti za 7 dana, sutradan zove i kaze da sam se prijavio na sezampro, da se odjavim kod njih i da dobijam za neki dan.
Ali, ljubazna (polupismena) sluzbenica mi kaze da se ne mogu odjaviti kod njih :-( nego tek kad mi uvede telekom da se onda mogu odjavim. Ja kazem drugu, ali oni imaju pravila u Telekomu, kaze da si na spisku Sezamproa i da ne mogu nista dok me sa tog spiska ne stignu, i tako dan, dva, tri, deseet, mesec, dva meseca .... sa 200 poziva kada ce (sutra ce) .. juce dobijem komunisticki odgovor VI STE PRVI NA SPISKU. xa xa xa. koliko je to vremena. Pa ne znamo, mozda dana dva mozda nedelju dve .... sada mi dodje kad me zovnu da ih oteram u PM
Koliko ste vi cekali na ADSL prikljucak

2 nedelje Beotel... 5 dana Eunet... stim da je u ove prve dve nedelje uslo i telekomovo postavljanje adsl-a na broj... drugi put sam se samo prebacivao pa je islo brze, mada sam tada cekao i nekih 10 dana da me Beotel odjavi (#$!!@%&#)...

ma lako bih ja da me hoce odjave, ali necejuuuu. Ne znam koja je to fora, znam da se svako bori da ima korisnika ali ovo je ..... grrrrr

Poslednja izmena:
U Novom Sadu, ako ima slobodnih portova, kod Sezama se ne ceka duze od dva ili tri dana. Posto je postupak isti za sve provajdere, prepostavljam da je i kod drugih tako, osim ako su bas jako nesposobni.

Vreme je da kontaktiras Ratel i da ih prijavis, ali budi koncizniji, pisi u faktorima, tacno i precizno, kog datuma si se prijavio , a kog datuma si im rekao da ne zelis sa njima i tacno koliko dana te drze zavezanog.
Odnosno objasni Ratelu koja je posledica njihovog faktickog blokiranja tvog imena i tvog telefonskog broja.

Ratel ce im sigurno odrediti neku mandatnu kaznu i sigurno ce te osloboditi njihovih celjusti.

od kad su mi javili da imam mogucnost u centrali, cekao sam svega par dana

Beocity 3 meseca cekao na port, a kod sezama manje od 15 dana, dok kod Teljekoma 3-5 dana...

ja sam čekao 7 meseci, ali zato što nije bilo mogućnosti u veterniku, još pre onog prvog većeg širenja mreže. ali kad su trebali da krenu u veterniku zvali su me nedelju dana ranije i dali mi 3 meseca besplatno zato što sam čekao toliko.

Napiši mail sa žalbom i zahtevaj da te skinu sa liste (mail jer 'rek'o sam im da me skinu' nije nikakav argument u eventualnoj žalbi RATEL-u). Idi u poslovnicu/centralu Sezama i traži da pričaš sa šefom. Reci im da ćeš se žaliti RATELu. Ako ne budu poslušali, sakupi svu korespodenciju koju si imao sa njima, i to lepo pošalji RATELu.

Do problema je koliko kapiram doslo u samom Telekomu.
je predao zahtev njima za montazu ( ja sam taj period cekao 20 dana ).
E sad tu dolazi ona varijanta dok prodje kroz Telekomov informacioni sistem , pa dok se smisle njihovi radnici da to povezu i rese itd , mozda dok su oni to smisljali nestalo portova itd.....
Pitanje je da li oni uopste mogu i da storniraju taj zahtev u Telekomu jer ako je bandi trebalo vise od 45 dana da odrade nekih realnih 30min posla koliko ce im trebati za jos ove birokratije????
Ne radi se tu uopste o provajderu , nego se postavlja pitanje kako za sebe mogu da urade u roku od 7 dana a za druge ni 2 meseca nije dovoljno , ali Srbija *** ovde sve moze.
Ljudi shvatite sam provajder ima mozda 1% uticaja na brzinu montaze , njihov deo je da proslede zahtev Telekomu i da vama jave da je to gotovo , sve ostalo obavlja sam Telekom tako da brzina uvodjenja adsl-a nema veze sa provajderima.

Poslednja izmena:
Pa mogli bi ti provajderi malo da podmazu Telekom sa flashom viskija il tako nesto :d

Imao sam potpuno istu situaciju, ali ne i isto iskustvo:

Prijavio se kod Sezama za ADSL, dobio mail i poziv u kojem se me obavestili da nema slobodnih portova trenutno na centrali. U međuvremenu se prijavio preko sajta za Telekom ADSL (apsolutno nikakvu potvrdu nisam dobio da je prijava primljena). Nakon cca dve nedelje dobijem poziv iz Sezama da se proširuju kapaciteti na centrali i da sam na prvom nalogu za realizaciju. Potvrdim da i dalje želim priključak, ali dobijem ubrzo još jedan poziv iz Sezama u kojem mi saopšte da su iz Telekoma dobili informaciju da je taj broj telefona "rezervisan" i da nije moguće da im dozvole da realizuju priključak. Momak iz Sezama mi, pri tom kaže da ni ne pokušavam da otkažem tu prijavu kod Telekoma jer prosto neće da je ukinu.

Nakon toga i par desetina poziva Telekomu bez ikakvih problema dobijem kod njih priključak (niko me ni u jednom trenutku nije ni pitao iz Telekoma da li sam se prijavio negde drugo). Probleme sam imao sa njima zato što sam se prijavio preko sjta umesto lično, a podstanar sam.

Poslednja izmena:
Jos nista. A prvi sam na spisku :)))
Ma najmanje sto imam je vremena da se jurim i tuzim, jos zivim u nadi, ali ako ne stigne do pocetka oktobra moracu nesto da preduzmem
pozzzzz

Nisi jedini...

...i ja (i ko zna koliko nas ima sa zahtevom) jos uvek cekam da me Telemonopolkom udostoji bilo kakvog odgovora. Za sada cekam oko 4 nedelje. Nema slobodnih ADSL portova na mojoj centrali - to su mi rekli u Sezamu kao odgovor Telekoma prema njima, jer sam prvo njima poslao zahtev. Ali nakon sto su mi to javili emailom sam poslao opoziv zahteva i dobio za 1 dan odgovor-potvrdu bez problema.

pazi sad: na nbg 9 meseci od trenutka kad mi je javljeno da ima tehnickih mogucnosti :smoke:

navodno nije bilo portova. prva tri meseca sam ludeo, da bi mi jedan od sluzbenika (kad sam se raspitivao) 899. put rekao:
-pa eto nezvanicno portova ima, ali se cuvaju, imate li vezu da potegnete? :trust:

e sad se selim i opet treba ista procedura :d valjda ce biti bar malo brze

...i ja (i ko zna koliko nas ima sa zahtevom) jos uvek cekam da me Telemonopolkom udostoji bilo kakvog odgovora. Za sada cekam oko 4 nedelje. Nema slobodnih ADSL portova na mojoj centrali - to su mi rekli u Sezamu kao odgovor Telekoma prema njima, jer sam prvo njima poslao zahtev. Ali nakon sto su mi to javili emailom sam poslao opoziv zahteva i dobio za 1 dan odgovor-potvrdu bez problema.

ajd mi keveti pusti taj mail (opoziv) na PP, da pokazem onim majmunima. A ti imas pice
zamislite, i dalje sam prvi na listiiii

Pa mogli bi ti provajderi malo da podmazu Telekom sa flashom viskija il tako nesto :d

:D,ovo ni sam ne znas koliko si u pravu,da se vratimo u 90-te kada su se stvari tako zavrsavale :D
Nadam se da nema ljutis za ovaj komentar

A sto se tice ovoga za sezam,ja sam njihov korisnik i ja sam dobio svoj prikljucak za 7 dana.Jedino da ih iscimas kao ja,ali onako svetski,pa ce ti valjda da izadju u susret.

Koristim EUnet ADSL na nekoliko lokacija (firma, magacin, moja kuća, matorci...) i ni na jednoj nisam čekao duže od 3-4 dana na uvođenje...

Nazad
Vrh Dno