Šta je novo?

Sezamov Conexant modem pod Vistom

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Kad pokusam da startujem instalaciju sa CD-a prijavi mi USB ADSL modem driver is already installed, uninstall and try again. Pogledam u Control Panel, pod other devices se nalazi USB ADSL modem, uradim uninstall,probam ponovo i nece. Nadjem na CD-u fajl _setupdrv.exe, podesim compatibility XP i run as admin, krene ona instalacija, izbor zemalja itd, ali kad dodje do dela searching for devices prijavi da ce sistem da se resetuje za 10 sekundi, odradi reset i nikom nista.
Kad probam da podmetnem instalacioni CD po pokretanju Found New Hardware Wizard-a, ne uspe da nadje drajvere.
Par godina zivota sam izgubio zbog ovoga. Pomagajte.

Poslednja izmena:
ja sam se skoro cimao oko slicnog problema. prelazio sam na vistu i nikako da instaliram glupavi modem:mad: nakon celodnevnog nerviranja, pozovem podrsku (sezampro) i resim sa njima to za 5 minuta :p pozovi ih nista te ne kosta, ustedece ti vremena i nerviranja.
pozz
ps. broj je 3081818 (mislim :) )

Poslednja izmena:
Ultimate 32-bit. Nemam para za 64-bit. :D

Nasao sam na jednom forumu ovakav odgovor od Sezama, ali se kod mene uopste ne ponasa tako, niti mogu to da uradim:

"Nije moguce izvrsiti instalaciju upravljackog programa na Windows Vista
operativnom sistemu za ADSL modem koji ste dobili na upotrebu.
Resenje je da uredjaj koji ste dobili na upotrebu zamenite drugim tipom
modema, ciji je proizvodjac Conexant. Uredjaj koji sada imate odnesite u
prostorije prodajne sluzbe sistema i dobicete na upotrebu Conexant USB ADSL modem.
Prilikom instalacije postupite na sledeci nacin:

- ubacite instalacioni disk
- prikljucite uredjaj na slobodni USB port - pri ukljucenju uredjaja na USB
port racunara , Vista ce prepoznati Conexant ADSL device
- pokrenite control panel, a zatim device manager
- u device manageru se kada je uredjaj prikljucen pojavljuje se na dva mesta,
na oba mesta je potrebno kliknuti desnim klikom na "neinstalirani" uredjaj, te
potom kliknuti na install drivers,potom, izabrati browse my computer te
pokazati na putanju do drivera (prema nasem CDu, to je : `D:\driver\ADSL\Wan`)
pa kliknuti na 'next'.
- ponoviti radnju na uredjaju, koji je dodatno prijavljen medju USB devices
- 20tak sekundi posle, ukoliko je sve povezano kako treba, modem ce se
sinhronizovati (dobice ADSL vezu)
- resetovati racunar, nije potreban reset posle reinstalacije drajvera, isti
postaju funkcionalni samim zavrsetkom instalacije
- na desktopu se kao i na ostalim verzijama Windowsa pojavljuju dve ikonice,
Access Runner DSL , i Access Runner Control Panel, pokretanjem Access Runner
DSL-a konektovacete se na sistem

Nakon uspesne instalacije upravljackog programa moci cete da nesmetano
pristupate sistemu."

Moze, meni na visti radi tako, mada moras da vodis racuna jer postoje dva razlicita Conexant Usb modema koje zezam daje ... ima jedan koji ide samo na USB a drugi koji ima svoje napajanje, za taj sto ide na USB radi, ja vozim tako ...

i kod mene vozi isto tako :D
samo me jako nerviraju te dve ikonice (exe i setup) koje se pojavljuju na desktopu svaki put posle restarta ili ukljucivanja racunara. Jel zna neko kako moze da se spreci njihovo pojavljivanje. Na xp-u sam spustio samo ikonicu za konekciju u quick launch i odatle se konketujem. I na xp se ne pojavljuju nakon svakog restarta na desktopu.

pozovi ih, nemoj da razbijas glavu :wall: nece te pitati da li imas legalan windowz :D

Poslednja izmena:
Nazvacu ih kad budem kuci, nego vec u prvoj stavki je kod mene drugacije, Vista mi prepoznaje modem kao ADSL USB modem, ne kao Conexant. I kada sam prvi put uradio uninstall tog uredjaja iz other devices, vise se uopste tamo ne pojavljuje kad ga prikljucim. inace, u pitanju je Conexant koji ide samo na USB.

Da li ima negde drajvera za ovaj modem koji rade od 64-bit. vistom.
Na 32- bit instalacija tece bez problema.
Da to je onaj modem bez uticnice za struju.

a sto vam je tesko da pozovete korisnicki servis??? pa mi placamo to! a od njih ces da dobijes najkonkretniji odgovor. da li moze, gde naci drajvere i sl...
pozz

ps. a jesi li probao uopste one drivere sa cd-a?

a sto vam je tesko da pozovete korisnicki servis??? pa mi placamo to! a od njih ces da dobijes najkonkretniji odgovor. da li moze, gde naci drajvere i sl...
pozz

ps. a jesi li probao uopste one drivere sa cd-a?

Tesko da ces dobiti od njih pravi odgovor.Zavisi na koga naletis pri pozivu. Rekli su mi danas da verovatno nema jos drajvera isto kao sto u rekli i za 32-bit vistu pre mesec dana sto nisu bili u pravu.
Normalno cd podava 32-bit ne i 64.
Drajveri su sa diska.

Poslednja izmena:
Ja zvao i rekao mi covek da je jedino resenje rucna instalacija iz Device Manager-a, koju sam inace probao 100 puta i ne radi. Jedino da zamenim modem za drugi.

izgubio sam CD sa driverima za XP :(
jel moze neko da mi ih okaci please, googlao sam i nisam nasao nista sto mi radi sa routerom.
znaci usb conexant hasbani 4 port ethernet router driver mi treba.
ubicu se ako ne mi ne proradi uskoro, tacnije cale ce da me zadavi jer sam njegov komp cackao :p

izgubio sam CD sa driverima za XP :(
jel moze neko da mi ih okaci please, googlao sam i nisam nasao nista sto mi radi sa routerom.
znaci usb conexant hasbani 4 port ethernet router driver mi treba.
ubicu se ako ne mi ne proradi uskoro, tacnije cale ce da me zadavi jer sam njegov komp cackao :p

Izvoli. :wave:

Prilozi

• drajveri za ruter.zip
    726.4 KB · Pregleda: 53
ja sam se jebavao sa modemom.
spržio mi ga grom, pa su mi dali neki malo drugačiji koji čak ima drajvere za vistu. a onaj prvi koji sam imao nije podržavao vistu, ali meni je radio na ultimate visti 32bit.
i sad ovaj optimizovan za vistu ne radi, pa sam ga zamenio, pa ni taj nije radio i tako čak šest modema sam menjao i onda mi je dosadilo i uzeo sam 1200 dindži i platio za ruter i od onda nijednog problema.
a da sam baksuz to sam video pet dana kasnije kad su izbacili akciju za wireless ruter za 2000 din.
ne bi mi bio problem da dam 2000 za ruter, jer imam i laptop, al ****ga sad me mrzi.

hvala :)

ja sam se jebavao sa modemom.
spržio mi ga grom, pa su mi dali neki malo drugačiji koji čak ima drajvere za vistu. a onaj prvi koji sam imao nije podržavao vistu, ali meni je radio na ultimate visti 32bit.
i sad ovaj optimizovan za vistu ne radi, pa sam ga zamenio, pa ni taj nije radio i tako čak šest modema sam menjao i onda mi je dosadilo i uzeo sam 1200 dindži i platio za ruter i od onda nijednog problema.
a da sam baksuz to sam video pet dana kasnije kad su izbacili akciju za wireless ruter za 2000 din.
ne bi mi bio problem da dam 2000 za ruter, jer imam i laptop, al ****ga sad me mrzi.

Mozes da vratis taj ruter i da doplatis za Siemens 1000+pdv.

@Worf

Nema na cemu.

ma ko ga šiša, ko što sam rekao sad me mrzi.
bitno je da radi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno