Šta je novo?

Sezam VS Telekom

BEGINER

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
320
Imam ADSL preko Sezama ali sam razmisljo da se prebacim kod Telekoma pa me interesuje da cujem iskustva i Sezamovaca I Telekomovih usera i da dobijem neki savet da li da se prebacim ili ne

ja sam vec pisao 100 puta,imam i sezamov i telekomov adsl,kod mene oba rade gotovo isto (odlicno) cak je i ping do googla isti,p2p ,ja nikakvu razliku ne primecujem, a radim sa mrezama,internetom,prof. deformacija.

Poslednja izmena:
Ok hvala,ali polako nemoj odma da se nerviras sto ponovo pises...Mene zanima jer nekad,cini mi se ne mogu da garantujem ko da mi adsl prekida sa vremena na vreme,tipa vuce mi 50kb i onda odjednom na 2-3sekunde se izbaguje i onda nastavi da mi vuce ali manjom brzinom:wall:,pa sam zato pitao...A i ucinilo mi se da kod ortaka koji je kod Telekoma nema takivh bagova i da mu malo bolje radi net...pa me je interesovalo d cujem misljenja i odgovore...

Zadnjih 5 dana Telekom je katastrofa uvece ...bar kod mene .

Ok hvala,ali polako nemoj odma da se nerviras sto ponovo pises...Mene zanima jer nekad,cini mi se ne mogu da garantujem ko da mi adsl prekida sa vremena na vreme,tipa vuce mi 50kb i onda odjednom na 2-3sekunde se izbaguje i onda nastavi da mi vuce ali manjom brzinom:wall:,pa sam zato pitao...A i ucinilo mi se da kod ortaka koji je kod Telekoma nema takivh bagova i da mu malo bolje radi net...pa me je interesovalo d cujem misljenja i odgovore...
ma opusteno,ne ne nerviram se uopste :)
evo sada sam pogledao telekom radi ok,zadnjih par dana nisam ni koristio,ja kod sezama nemam tih problema.

Meni pomogose kao u call centru..ubacio rucno DNS i prebacio u modemu na GMDT ...ali opet nestabilno bruka jedna .
Korekcije ogromne
CRC Down/Up 5690/0
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 1123/0

Juce su bili desetocifreni brojevi .

preferred : 212.200.191.166

alternate : 212.200.190.166

Telekom keva. Osim malog problema sa modemom, da kucnem u drvo, radi odlicno! Bez problema!

ma sta radi...evo opet ne mogu da otvorim neke sajtove kao pre nekoliko dana :(

Pre ce biti da je do tvog racunara. Ako izuzmemo male probleme s proleca prosle godine, zbog nedostatka ip adresa u ip pool-u, koji su reseni za vrlo kratko vreme nikakvih problema sa telekom ADSL.

P.S. Problem sa bagovanjem rutera zbog ICQ protokola sam resio tako sto Huawei radi u bridge modu, a konektovanje na provajdera radi TP-Link TL-WR642G

Zadnjih 5 dana Telekom je katastrofa uvece ...bar kod mene .
Zadnjih 5 dana i Sezam je katastrofa. Meni je malopre (oko 15h) protok bio gori nego na 33.6 dialupu, strana na Benchu se otvarala po 5 minuta. Onda sam se diskonektovao i više nisam mogao ni da se konektujem jer modem nije ni imao ADSL signal (treptala lampica). I juče je tako bilo, i prekjuče... (mislim, spor protok, nije bilo prekida ADSL signala do danas, ali bilo je kad ne mogu da se ulogujem po 15 minuta). Telekom izgleda nešto radi, ja ne znam šta, nema obaveštenja o radovima.

Poslednja izmena:
Ma definitivno nesto ne valja,kod telekoma evo sinoc i danas tek nesto oko 20 kbps, a preko dana 52. Imam uplaceno 512. L***vi!!! A na kraju meseca traze 1400 dindzi.

Internet kod izgleda kao lutrija kako ti zapadne...:)

Ne znam da li ima neke veze, ali i Neobee se vec dva dana vuce na p2p, na 1mbps dl mi ide 15-50 na dobrom torrentu i to u periodima kada Neobee-ju p2p kao radi (pre podne):smash:

Sezam kod mene radi besprekorno. Od kad sam zamenio onaj plavo-beli ActionTec sve je perfektno. Evo sad skida 2 torrenta, DAP i otvara forum za 2 sec na 512. Prezadovoljan sam ,)

Da li ste ti i ortak imate istu brzinu aDSL-a?

Ako imate, probaj kod njega tvoj nalog sa Sezama i kod tebe njegov nalog kod Telekoma. Ako moze i na par dana. Ako ti Telekom kod tebe bude radio isto/priblizno kao i Sezam, a verujem da hoce, onda je problem u tvojoj "last mile" odnosno u fizickom kablu izmedju tebe i razdelnika u centrali odnosno linka tvoje centrale ka glavnom Telekom routeru.

Ako je razlika evidentna onda menjaj :).

Ja sam kod mene probao sa mojim 1MB Neobee nalogom i prijateljevim Telekom nalogom iz drugog grada.

Na Speedtest-u ja imam sa Neobee oko 840-850 dl, a on sa Telekomom ima oko 980-1000. Ja naravno opletem po Neobee-u i probam njegov nalog kod mene i imam oko 860-880!? Jeste nesto bolje ali ne dovoljno da predjem.

Meni sezampro odlicno radi.Evo sta sam dobio na 512/64
220564616.png
(nije nikakvo udvostrucivanje paketa,to je vec bilo)

Poslednja izmena:
Ovo nije trebalo da uradis, vrlo je verovatno da ce posle ovog posta brzina da ti se vrati na normalu!

SezamPro>
uspostava i oprema je besplatna na koriscenje, na ugovor nemas obaveze, jedino je potrebno bar jednu pretplatu platis (tj jedan mesec koriscenja) inace sve sto placas jeste tvoja pretplata, instalacija adsl-a je 10-15 radnih dana (telekom obavlja te radove), tak oje kod svakog provajdera, Sto se tice otkaza potrebno je 15 dana pre obavestiti i to je sve.....

Mada je maltene nikome ne preporucujem promenu provajdera (jedino ukoliko bas nije zadovoljan) zasto?
Zato sto je pitanje da li ces dobiti ADSL kod drugog provajdera i ako dobijes koliko ces cekati...

jer ti kada otkazes kod jednog provajdera, tvoj port je slobodan i prvi sledeci korisnik koji je na cekanju ce dobiti tvoj port a ti ostanes bez istog i onda prc nema neta, SAVET prvo proveri stanje centrale

Vrh Dno