Šta je novo?

Sezam Pro -- Uzas I Katastrofa

• Začetnik teme Začetnik teme Twix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Izvinjavam se na ovakvom upadanju,ali imam jednu stvar da porucim.....
Svima koji koriste internet preko dial up-a neka dobro razmisle pre nego sto otvore nalog na SEZAMPRO provajderu........A zasto to pisem??

Naime,dugogodisnji sam clan sezama,i veza je uvek bila normalna,bez laga i gluposti koji su se svojevremeno npr. nasli na eunet-u......Elem,sezamova propaganda i marketing ucinila ga je KATASTROFALNO PREOPTERECENIM u odnosu na broj ulaznih linija koje poseduju....

Ja zivim na oko 300m (da,u pitanju su metri) od sezama,imam digitalnu centralu 32 ,bez pcm-a (znaci sam na parici),i uvek sam imao fenomenalnu vezu,ali sada je sve to proslos (bar sto se tice sezama).......Veza mi puca po nekoliko puta,a NAPOMINJEM da sam promenio vec 3 modema (prvi externi ambient,drugi neki glupi intel,pa onda i conexant-a,a sada imam US ROBOTICS 56K i NE POMAZE)..........Elem kad se konektujem na bilo koji moguci drugi provajder ovo se ne desava (npr. infosky,drenik,i dr.)......

P.S. Cak i sada kada sam ovo pisao veza mi je ukupno 4 puta pukla :cuss:
Sezam je poceo da nudi mnogo manji tj. nikakav kvalitet usluge,za razliku od nekada pre.....

Veliki pozdrav svima na Benchu....

meni sezam radi ok, transfer je uglavnom 5.x kB/s.. od ostalih yubc radi bolje, ali nije bolji koliko je skuplji, verat i eunet loshije, druge nisam probao.. mislim da se ipak neshto sjebalo na relaciji tvoja centrala - sezam..

Ali ljudi,ja godinama koristim sezam....download mi je stvarno uvek oko 5 kbs,ali vezu mi uvek prekida oko 17h..............ludim od toga.........pre je prekidao non stop,a ponekad ne prekida uopste.......ajde kad se neko seti neka se oko 17h nakaci na sezam...........mozda stvarno moja centrala zeza (mada je najnovija s obzirom na informacije koje sam dobio od samom projektanta doticne-poznajem ga.....).......

Stvarno veza puca na Sezamu nesto malo cesce nego na drugim provajderima, u bilo koje doba, ali je sve ostalo sasvim OK.

U jednom kracem periodu, pocetkom decembra, dobijanje veze je pocelo da bude cupavo ! Medjutim, od pre neki dan su znatno povecali broj ulaznih linija, tako da se sad veza opet dobija vrlo lako u bilo koje doba dana.

Najvaznija uloga Sezama je GetOrder, koji jeste malo usporio u poslednje vreme, ali zlata vredi, ja ne znam sta bih bez njega !

Sve u svemu, nemam vecih zamerki.

Pa bilo je ovih dana obavestenje da se upravo povezuju sa telekomom optickim kablom i da ce biti problema dok se ta operacija ne zavrsi... mozda je do toga...

Ja sam digo ruke od toga pre nekog vremena... sad je mozda bolje ali su cene lose tako da neka ih jos malo da se poprave... inace bio sam na maletene svakom vecem provajderu i svi su krs samo se ne zna ko veci...

Ne znam kako je u BG-u ali meni iz (check location :mrgreen🙂, radi savrseno.... Juce sam imao nekih problema pri povezivanju, (nije hteo da se uloguje), i za godinu dana ne znam da li mi je veza pukla 5 puta.... Nikad mi jos nije bila zauzeta 042 linija (imas info na sajtu da su prosirili broj ulaznih linija), a download.... U principu zavisi sta i odakle... Juce mi je skinuo 8mb sa Symantec-ovog sajta za otprilike 35 minuta....

Preporuka....

Meni SEZAM radi odlicno, a i njihov BESPLATNI SMS takođe!

Mislis na SMS uz pretplatu ili.... (vise nije besplatan)???

Twix je napisao(la):
Svima koji koriste internet preko dial up-a neka dobro razmisle pre nego sto otvore nalog na SEZAMPRO provajderu........A zasto to pisem??

Naime,dugogodisnji sam clan sezama,i veza je uvek bila normalna,bez laga i gluposti koji su se svojevremeno npr. nasli na eunet-u......Elem,sezamova propaganda i marketing ucinila ga je KATASTROFALNO PREOPTERECENIM u odnosu na broj ulaznih linija koje poseduju....

Ja zivim na oko 300m (da,u pitanju su metri) od sezama,imam digitalnu centralu 32 ,bez pcm-a (znaci sam na parici),i uvek sam imao fenomenalnu vezu,ali sada je sve to proslos (bar sto se tice sezama).......Veza mi puca po nekoliko puta,a NAPOMINJEM da sam promenio vec 3 modema (prvi externi ambient,drugi neki glupi intel,pa onda i conexant-a,a sada imam US ROBOTICS 56K i NE POMAZE)..........Elem kad se konektujem na bilo koji moguci drugi provajder ovo se ne desava (npr. infosky,drenik,i dr.)......

Sezam je poceo da nudi mnogo manji tj. nikakav kvalitet usluge,za razliku od nekada pre.....

meni se desava apsolutno ista stvar........'oce li vise onaj radijus-vektor...? 🙂

Meni se desavalo sa Sezamom da mi se konekcija umrtvi. Poslednjih 7 dana imao sam stalno probleme sa protokom - jednostavno, sve je pocelo uzasno da se vuce (danas je definitivno bolje), a nekim danima mi je net selektivno radio (otvara google i domaci net, ali nece nista sto je hostovano van Evrope?!?). Mada, za 764 dinara i ne treba ocekivati neka cuda.
Btw, kad ce tak RV da krene da radi 🙂?

Santa je napisao(la):
Mislis na SMS uz pretplatu ili.... (vise nije besplatan)???

Da, mislim da je 50 SMS poruka sasvim OK.

"Promocija SMS servisa se nastavlja besplatnim SMS porukama koje su uključene u pretplatu. Uz sve pretplate koje budu aktivirane od ovog trenutka na dalje obezbedili smo:

uz Sezam pretplatu 10 besplatnih SMS poruka
uz Nontop pretplate 50 besplatnih SMS poruka "

Mare je napisao(la):
Ja sam digo ruke od toga pre nekog vremena... sad je mozda bolje ali su cene lose tako da neka ih jos malo da se poprave... inace bio sam na maletene svakom vecem provajderu i svi su krs samo se ne zna ko veci...

ISTINA

Zivim za dan kada cu dobiti kabal........ovako je uzasno....zoves provajder,oni kazu nevaljaju centrale/veze;zoves centalu,oni kazu provajder je verovatno preopterecen................ :zid:

uzas

Twix je napisao(la):

Ja koristim sezam od skoro i super je ... nemam nikakvog razloga da ih propagiram ali su bolji od euneta i drenika i veza mi ne puca nikada imam USR 56k ext i na novoj i na staroj centrali jer imam 2 linije ! poz

ONDA NA SEZAMU TREBA DA STOJI
MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS : USR 56K Professional Message Modem
Kakve su to gluposti,aman....citajte da i ja imam externi usr!!!!

Ah da......MOLIM moderatora da lock-uje topic,posto ne bih hteo da ovde dodje do onih stvari,kao,taj je bolji,a taj nije,i ko zna cega.....u principu svi su uzas....
A i ja sam budala sto sam postovao ovo,ali bilo je u stanju krajnjeg besa zbog konstantnog pucanja veze.....izvinjavam se svima 🙁

Eh.....biseri sa sezamom se nastavljaju. Nisam uspeo da nadjem onaj TOPIC gde su jos vise ispljuvani, na nekoliko strana, 5 ili 6 cak, koliko se secam.

Elem, moji biseri sa njima su nastavljeni. Kao sto verovatno svaki clan ovoga foruma zna (nije neophodno, ali toliko sam smarao o tome...), potpisah ugovor sa njima 5.2.2005. za ADSL. Od toga nije bilo nista (na centrali sam filmski grad koja je u ponedeljak aktivirana za ADSL) nepunih godinu dana (oni su mi rekli bice SIGURNO za nedelju-dve). Naravno, popizdeo sam i sredinom januara ove godine sam raskinuo ugovor. Znam ja da je telekom krivac za moje cekanje, ali su se oni krajnje neprofesionalno poneli, obecavajuci nesto sto nije realno i sto ne zavisi od njih. Kao sto sam rekao na par tema, oni su potpisivali ugovore sa ljudima iz Cacka, Valjeva i ko zna odakle jos....a opste je poznato da van Beograda, Nisa i Novog Sada jos nema ADSL-a. Toliko o ozbiljnosti firme.

Kada sam saznao da je oprema na mojoj centrali konacno instalirana, potpisao sam ugovor sa EUnetom. Medjutim, ove pede*cine iz sezama mi salju SMS-ove kako je sve gotovo i da idem po opremu kod njih. Zovem EUnet da vidim sta se desava...i....imam sta da cujem. Moj zahtev/ugovor je stopiran jer je pre njih neki drugi provajder realizovao sa telekomom "projekat ADSL na mom broju". Naravno, u pitanju je sezam.

ALO BRE, ******CINE, sa KOJIM JE*ENIM PRAVOM!? Ne znam da li sam ja lud, ali ponavljam, jedini ugovor koji sam ja imao sa njima je ponisten krajem januara. Kako su oni mogli/smeli to da urade!?

Naravno, burazer ode danas do njih, oni mu uvalise opremu, onaj ugovor ponovo da potpise (sa identicnim informacijama) i popodne se povezah - sve radi.

Kaubojstina! Nemam pojma sta sad da radim!? Da li da raskidam ugovor sa EUnetom, da li da se pichkaram sa sezamom....nisam pametan.

U sustini, kvalitet sezamove usluge je sasvim ok, cak sam i dial-up njihov koristio, ali....nervira me ta neprofesionalnost, bezobrazluk i manipulisanje musterijama. Misle da su popili svu pamet ovog sveta ako neke stvari nisu zakonom definisane.

Ma...je*acu im sve po spisku i raskinucu ugovor cim istekne promotivni period.

Nemoj za**baćeš se.Ipak je Sezam institucija i imaju najbolju službu,najviše usluga (besplatnih) a ostali se tek uhodavaju.Bez nekog naročitog razloga da nekog hvalim.

A što taj nesretni Telekom, kada već jednom "ubode" taj DSLAM ili kako se već zove, to više ne ostavi na miru - ne dira?

Ovako je čitavo maltretiranje oko prelaska sa provajdera na provajdera...

Kakve logike ima isključivati nekog da bi ga za sat ili dan morao ponovo uključivati?
Šta, nemaju dovoljno tih kartica (ili šta je već u pitanju)?

Poslednja izmena:
Zee, stvarno, kad budes sledeci put radio search forumom, slobodno napravi novi thread ako je prethodni bio iz 2003. Chitam covekov prvi post, nigde ne pominje alternativna resenja (kabl, adsl, wireless), pishe da zivi 300 m od sezama, a pored mu stoji Johanezburg, Juzna Afrika... Dosta bre izvlacenja tredova iz naftalina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno