Šta je novo?

SEZAM PRO??? ADSL Protok

djteamkgyu

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2008
Poena
301
Imam u kuci 4 racunara, koristimo internet preko rutera conexant. Komsija preko puta koristi ADSl Telekoma istog protoka (512). Kada je kod mene u kuci ukljucen samo jedan racunar i kada skidam isti film sa istog sajta (torenta) i preko istog programa kao i komsa njemu je download 57kb/s a meni nikako ne prelazi 7kb/s ! :wall::wall::wall: ZASTO LJUDI AKO BOGA ZNATE (za jedan film mi treba 10 dana) :wall:

lose si namestio torrent , meni preko sezama torrenti idu od 50-180

Pretpostavljam da je to onaj Conexant koji si dobio od Sezama. E pa iskreno - mnogo si se usrecio, jer taj ruter nije za P2P, i ako nabijes neki protok na pocetku posle par sati ce izgubiti sve konekcije i tad jedino pomaze restart. I mene je mnogo taj ruter zezo i kad sam pazario jedan 2Wire preporodio sam se po tom pitanju.
Naravno moras i malo da setujes komp, procitaj ovo:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138714

220564616.png

Vidi kakav sam rezultat dobio sezampro 512/64
Treba bolje da podesis opcije u utorrentu(ili sta vec koristis) i nadji bolji tracker sa vise seedera(najbolje privatni)

Poslednja izmena:
Šta će vam filmovi i torent neznam stvarno
Uvedi kablovsku pa gledaj dan i noć
Po meni prvobitna svrha kvalitetne konekcije su igrice

Poslednja izmena:

To je vrlo subjektivno mishljenje. Ja npr. uopshte ne koristim internet za igranje. A u vezi filmova i torrenta - da li na kablovskoj postoji mogucnost da odgledash film koji hocesh i kad hocesh bez reklama??? ;)

E stvarno ovde ima mozgova :wall:

Resio sam problem UZEO TELEKOMOV ADSL !

:mad:SEZAM:mad: je ****** raspitao se bolje i ne bih nikome preporucio njih kao provajdera !

Korisnik sam Sezama od pre dva dana,od samog starta problem sa onim glupavim Conexant-ovim modemom,ali srecom pa sam imao svoju zamenu:d
Inace nikakav problem sa protokom,torrenti zakucani na 102-105, cak i surf radi sasvim pristojno uz maximalnu brzinu DL.

Ja od pre 2 nedelje imam poteskoca u konektovanju kada ukljucim komp. Treba mu po 5 min. Posle te torture se konektuje na 512/32 umesto na 512/64. Naravno drzi vezu, nema pucanja i lupanja, ali me ovih 32 uzasno nervira. Radi mi Skype, ali koristi jedno 70-80% uploada. Sta ciniti po ovom pitanju. E da i telefon mi ne radi, fiksni... ne treba mi, ali ima da zovem "divljake" iz poste da srede to. :smash:

Poslednja izmena:
Ja od pre 2 nedelje imam poteskoca u konektovanju kada ukljucim komp. Treba mu po 5 min. Posle te torture se konektuje na 512/32 umesto na 512/64. Naravno drzi vezu, nema pucanja i lupanja, ali me ovih 32 uzasno nervira. Radi mi Skype, ali koristi jedno 70-80% uploada. Sta ciniti po ovom pitanju. E da i telefon mi ne radi, fiksni... ne treba mi, ali ima da zovem "divljake" iz poste da srede to. :smash:

definitivno problem do telekoma
zovi sezam teh podrsku i prijavi da bi preneli zalbu telekomu

Ma šta će da baca pare na kablovsku kad može gledati rts i pink? :-devil-:
Ovo je verovatno "izjava godine" :wall:

Imam u kuci 4 racunara, koristimo internet preko rutera conexant. Komsija preko puta koristi ADSl Telekoma istog protoka (512). Kada je kod mene u kuci ukljucen samo jedan racunar i kada skidam isti film sa istog sajta (torenta) i preko istog programa kao i komsa njemu je download 57kb/s a meni nikako ne prelazi 7kb/s ! ZASTO LJUDI AKO BOGA ZNATE (za jedan film mi treba 10 dana)

Prosledjivanje portova (OBAVEZNO)>
conexant AB ruter potrebno je proslediti portove za torent koji koristis.
ma sledeci nacin >
udji u ruter 10.0.0.2 (ukoliko nisi menjao IP)user :admin, pas:conexant
sa leve strane udji u upciju Configuration> Virtual server i ubaci br. porta koji treba da prosledis, i IP svog racunara....

Vrlo prosto, i torent ce ti bez problema raditi

Nazad
Vrh Dno