Šta je novo?

Sezam menja rezim?

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Bio sam danas u sezamu, i kazu da od sutra ukidaju @home i pretplate.

Pazite sad ovo: nove cene ce biti:
Flat rate oko 850 dinara
Deset sati oko 220 dinara

Any comments? Ja mogu samo da kazem da to zvuci super ako ne bude bilo neko "ali"

I YUBC je snizio cene za 20%

ZoNi je napisao(la):
pa, nema nista na Sezamovom sajtu...

Bice sutra kao poslato svima na mail, ovo mi je rekla ona sto radi tamo, naravno neoficijelno...

ZoNi je napisao(la):
pa, nema nista na Sezamovom sajtu...

I da ima teško bih pronašao :) S obzirom kakav im je sajt naravno...

Geek_master je napisao(la):
Bio sam danas u sezamu, i kazu da od sutra ukidaju @home i pretplate.

Pazite sad ovo: nove cene ce biti:
Flat rate oko 850 dinara
Deset sati oko 220 dinara

Any comments? Ja mogu samo da kazem da to zvuci super ako ne bude bilo neko "ali"
Uh nadam se da gresis oko ukidanja @home. Sezam je jedini koji nudi takvu vrstu pretplate. Steta ako je ukinu.

svi snizavaju cene jedino absolutok ne :(
10 sati - 400din!!!

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Uh nadam se da gresis oko ukidanja @home. Sezam je jedini koji nudi takvu vrstu pretplate. Steta ako je ukinu.

Bice net mnogo jeftiniji, tako da i nema potrebe za @home. No sacekajmo jutro, sve ce se znati :)

Da ukida se @home (basic) a za 99 kinti se dobija 5 sati. @home od sada moze kao full*0.5... (kao eunet).

htedoh reci za 99 din ce biti 5 sati full ili 10 @home.

Fica je napisao(la):
svi snizavaju cene jedino absolutok ne :(
10 sati - 400din!!!

Nikada nisam shvatao, zasto neki provajderi mogu da drze tolike cene. Ne znam, jel taj AbsolutOK radi nesto posebno dobro, ili je kod njih manja guzva itd...Medjutim, oni su bili u grupi "nepodobnih" provajdera (VoIP) tako da je vrlo moguce da ih Telekom dere sa cenama ili im daje nepovoljnije uslove...Ove cene su pale koliko sam ja shvatio zbog novog nacina zakupljivanja linkova (SMIN).

Heinz je napisao(la):
...

Bice net mnogo jeftiniji, tako da i nema potrebe za @home. No sacekajmo jutro, sve ce se znati :)

Jos kada bi omogucili pristup tom flat paketu preko onih SMIN brojeva za celu zemlju...Mada, sumnjam da imaju tolike kapacitete.

U cemu je trik sa tim pojeftinjenjima? Jel Telekom ukinuo neki harac ili je nesto drugo u pitanju?

Heinz je napisao(la):
No sacekajmo jutro, sve ce se znati :)

:D

Nego, meni su ta pojeftinjenja nekako sumnjiva, nadam se da nece da nam se vrati preko (ogromnog) telefonskog racuna ako se bude tarifiralo isto za celu zemlju...

Takodje se nadam da ce ptt da da jednom onaj kablovski net, pre neki dan su mi prebacili kablovsku sa kds bezanija na ptt kds... jes da nema vise nicpor ali valjda ce bar biti net :)

...
...

Slazem se.
Menjanje rezima je mach sa dve ostrice...
Sa jedne strane - do pre mesec i po,dok nisu prosirili te famozne linije,broj korisnika na sezamu je bio zaista rekordan (iz razumljivih razloga) ali je kacenje trajalo i po pola sata a neretko i sat vremena...
To je bila nocna mora...

Ako ukinu @HOME - desice im se vrlo brzo nesto slicno kao i sa Beotelom,koji je do pre 2 godine bio jako popularan - dok nije ostavio samo FULL rezim...
Kasnije je shvatio da se debelo z@jeb'o pa ne samo da je vratio LITE (1/2) vec je uveo i GAME rezim za CS beotel server (1/3) itd...
Medjutim,"karta" na koju sezam igra - jeste upravo @WORLD rezim i korisnike koji uglavnom taj rezim i koriste,a kojih je opet mnogo.
Ako se uradi prosta racunica da se za 220 din dobija 20 sati @WORLD (pod uslovom da se koristi od 03-09 h) ce biti primamljiva...ali samo u pocetku dok se ne shvati igra...
Naime, ko normalan hoce da ceka 03h ujutro ?
Ajde,ustace u 07h da "potrosi" taj sat (tj 2 sata :) ) ali nezaboravite da od 07h Telekom zakucava skuplju tarifu !
Tako da IPAK morate da ustanete u 05h da biste bili racionalni i stedljivi...
Kako god - ispada 100 dinara vise a dobijate manje... :(

Ovaj korak definitivno nepozdravljam,ali me nesto i ne pogadja...
Jer za mesec-dva-tri stize kablovski...i ondak zbogom Sezame i Telekomeeeeee.... :happy:
Naravno - sto se manje obracunava internet vreme,vise curi Telekom vreme...pa Vam to na kraju ispadne isto... :eye:

Takodje, ne mogu da precutim - svoj intuitivni osecaj: a to je da je Sezam ooodavno u nekom tajnom deal-u sa Telekomom jos od uvodjenja tih pretplata...
Jer 1h x 30 dana ne znaci samo Sezamu...vec mnogo vise Telekomu koji zna da cete Vi tih 30 sati kako-tako potrositi...
Kao neka "Vesala" majku mu... :whip: (monopol)

mi signal za kablovski net na celom starom gradu cekamo vec 5 meseci.Stvarno se nadam da ce biti tih 1-2 meseca iz tvoje priche

Ma ko ceka - taj i doceka...
Tako ti je to kod nas uvek bilo i bice...
Kad smo kod kablovske,ovi nashi opet dr*aju kanale,cak mi i iskvarishe sliku na 'polovinu' njih ! :cuss:
P.S. kolko onaj Hansol ?

Ima li nekih offical novosti oko tog novog cenovnika - flat rate za 850 din?!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Na taj FLAT RATE dodati oko 1200-2400 za telefon...i ispada preko 2000 dinara...

WTF?
Kakve veze ima tel? Sta mozda je broj 042 :mrgreen:

Treba i manje od 850 da bude, ali još ništa nema zvanično.

Pogledajte sajt Sezam-a, sada je i zvanicno objavljeno - flat rate za 850, prakticno nema vise @home...ima neki @sezam rezim koji bas nije jasan, izgleda samo pristum Sezamovim sadrzajima ako ne uzmete flat.

Mene kopka onih 10% popusta u sezamu... to znaci da je flat 849 - 85 = 764 dinara... bice zanimljivo videti da li ce to ostati tako.

Provalite da flat za isdn kosta samo 1100 din... ako to vazi za dva kanala onda su bas jeftini. Steta sto skoro niko nema isdn... ja sam jos uvek na krshu koji ako se konektuje na 42000 posle 15 minuta obara brzinu na 31000 :( A jos sam medju srecnijima :(

Nema veze sto nema @home kad su ove cene u pitanju, imam samo jedan problem a to je sto ce sad ceo NS da predje na sezam jer niko ne daje cene kao oni a pogotovo flat tako da mogu da zaboravim na kacenje iz prve za koji mesec kad se procuje :(

WTF?
Kakve veze ima tel? Sta mozda je broj 042 :mrgreen:
Aha...kad ti sledeci mesec doce racun bice wtf... :idea:
A to sto te niko nece dobiti na tel...dok si non-stop on-line...

Vidim ja da cu se vratiti na Beotel ;P
Lopovima se osladilo :)
Jedino @World postaje "povoljniji" ali Benchu sigurno necu pristupati @World :beat:

andjelkoyu je napisao(la):
...

Aha...kad ti sledeci mesec doce racun bice wtf... :idea:
A to sto te niko nece dobiti na tel...dok si non-stop on-line...

Vidim ja da cu se vratiti na Beotel ;P
Na Beotelu imas i local...i Game...i WebMail (tj. netrebaju ti nikakvi sati da bi procitao email a na Sezamu moras pretplatu+sate)
Lopovima se osladilo :)
Jedino @World postaje "povoljniji" ali Benchu sigurno necu pristupati @World :beat:

Ako je fon zauzet tu je mobilni na koji moze da zove ko hoce ako mu trebam. Ako visis od 15-17 i 22-02 to te kosta 1000din/mesec + 850flat :) i na kraju nemoras sam da placas taj flat nego ga podeli sa nekim.

Ser_Zile je napisao(la):
...

Ako je fon zauzet tu je mobilni na koji moze da zove ko hoce ako mu trebam. Ako visis od 15-17 i 22-02 to te kosta 1000din/mesec + 850flat :) i na kraju nemoras sam da placas taj flat nego ga podeli sa nekim.
Intereantna filozofija...nema sta :)
Pa od ovakvih Telekom i zivi :!:

A garantujem da bi se 10h-02h oteglo do 04 ili 06h
Zarazno je to,veruj mi :!:
Ostaje samo da pojasne tu Sezam pretplatu...
Sta znace tih 5 sati konkretno i kakav je to @Sezam rezim ?
(mozda omogucava @World vreme za 50% manje :mrgreen: :beat: )

Evo sta su meni rekli kad sam ih zvao:
1. non-stop pristup za obicne smrtnike (nemaju ISDN) je 849 dinara, i tu nema sta da se objasnjava, znaci koristite internet kako stignete u neogranicenim kolicinama...
2. nin-stop ISDN isto kao i ono gore samo je cena za jednokanalne 1100 dinara a za dvokanalne korisnike 1700 dinara
3. Sezam pretplata, je nesto slicno BASIC pretplati, samo sto sada nema onih sat vremena dnevno, nego dobijete @world 5 sati koji vam vaze duplo vise to jest 10 ako pri konekciji napisete @sezam
4. ako uplatite samo sate, mozete da koristite internet neograniceno, ali nemate pristup sezamovim sadrzajima, za svaki sat dobijate po 20+20mb mail kvote.

dakle vise nema @home rezima, a taj @sezam rezim ti sluzi samo da mozes da pogledas sta se desava na sezamovom sajtu, znaci vreme, getorder, i telnet...
jos jedna napomena, ovo neograniceno vreme ne moze da koristi 2 korisnika istovremeno, dakle samo sa jednog racunara je dozvoljen pristup
i ono najvaznije a meni skroz nerazumljivo kazu da ako ostavim neki racunar preko noci da skida podatke a da ja nisam pored njega da ce oni to znati i da ce mi prekinuti vezu i ukinuti pretplatu

Vrh Dno