Šta je novo?

Sezam GetOrder

Bojan

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
604
Jel postoji neka fora sa koriscenjem Sezamovog GetOrdera? Na njihovom sajtu pise:"Poseban režim pristupa Sezamovim serverima i servisima bez merenja saobraćaja." Medjutim meni se uopste ne pomera brojac za merenje saobracaja getordera, vec mi sve skida sa onih bednih 700 MB.
Jel postoji neki postupak kad skidam sa getordera ili se pod servisima ne podrazumeva GetOrder?!!!

Pretpostavljam da pricas za adsl? Ne znam kako su taj servis regulisali za adsl korisnike; da li si se ulogovao sa user_name@sezam (dodajes @sezam) ?

Da, da, zaboravio sam da kazem da imam adsl paket basic 256.
Kad se logujem na njihov ftp stavljam samo user_name (bez @sezampro) jer jedino tako moze da udje!!

Nemam adsl, niti cu ga imati po svemu sudeci - a ni poznanici u mojoj okolini nemaju tako de ne mogu da kazem "kakva je konkretno procedura konektovanja" na net tj. konkretno sezam ftp preko istog. A vidim, toga nema ni na sajtu.

Mogu ti samo reci kako to izgleda za klasican dialup - u okviru konekcije Network Connections pokrenes klasicnu Sezam konekciju koji si kreirao, ali umesto "obicnog" user_name kucas user_name@sezam i tek onda uspostavljas vezu preko modema. Kada si se konektovao, normalno mozes ici samo na sezam sajt, ftp i telnet i naravno da FTP i Login na sajtu ili Webmail nemaju veze (tu uvek koristis samo svoj user).

PS
sezam ima tehnicku podrsku - cimaj ih na fon ili mail [email protected] ;)

Potrebno je da se ulogujes na ADSL sa username!sezam@sezampro umesto sa username@sezampro da bi bio u tzv. 'sezam' rezimu gde ti se ne obracunava protok, ali imas pristup samo Sezamovim sadrzajima, izmedju ostalog getorder-u, tj. Sezamovom FTP serveru.

Poslednja izmena:
Hvala Dandy. To je to!!!
Pise u onoj sezamovoj knjizici, ali na predzadnjoj strani. To uopste nisam primetio.
Stvarno su pokvareni!!! Nisu mi ni odgovorili na mail koji sam im poslao!

Ne mogu da verujem da je neko uzeo ADSL sa LIMITIRANIM protokom??? Ko kad zvaces hranu, a ne gutas :)

djalf je napisao(la):
Ne mogu da verujem da je neko uzeo ADSL sa LIMITIRANIM protokom??? Ko kad zvaces hranu, a ne gutas :)
Pazi, ima smisla za odredjenu grupu ljudi koja zna da trosi relativno malo interneta, pogotovo sto je sada Sezam spustio cenu na 1300din. Naravno, vecina tih koji 'znaju' da im ne treba vise, posle nekog vremena ukapiraju da im ipak treba ;)

djalf je napisao(la):

Nemaju svi ljudi iste potrebe kao i ti.

Geek_master je napisao(la):
Nemaju svi ljudi iste potrebe kao i ti.
Bas tako. A i neki od nas imaju limitirane budzete. Trenutno sam sebi mogao da priustim jedino Basic. Naravno da bi mi trebalo vise, ali bolje ista nego nista!

Nazad
Vrh Dno