Šta je novo?

Sezam ADSL(modem)-diskonektovanje problem?

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Drugar je skoro uzeo ADSL kod sezama, dobio je modem, i posle par dana non stop mu se diskonektuje internet.
Sve je uredno povezano.

Znaci on se konektuje na internet sve radi ok i odjednom pukne veza.
Korisnici koji imaju modem, da li se to i vama dogadjalo?

Ja imam ruter kod sezama i nikad takvih problema nisam imao.

Može biti modem, a može biti i problem sa ADSL pločom u centrali (ja sam imao upravo taj problem svojevremeno). Može biti i neki lokalni problem na kompu. Neka se žali Sezamu, ako ne pomogne zamena modema treba da Telekom proveri u centrali.

meni se to dogadjalo pre vise od godinu dana pa sam zamenio modem i opet je bilo isto,medjutim ubrzo se situacija popravila i do sad radi bez greske.pretpostavljam da su nesto doterali u centrali,zato se zali sezamu pa nek oni vide.

Ja sam pisao ovde o tome... Meni su iz Sezama javili da je Telekom ispitao i da se pokazalo da jedna ploča u centrali nije ispravna. Nevolja je bila što je sve trebalo da se menja zbog prelaska na PPPoE pa Telekom nije hteo da menja nešto što je i onako uskoro trebalo da se menja tako da je taj problem trajao jedno mesec dana, dok nije sve prešlo na PPPoE. Nije ovde bila ključna promena protokola nego to što je tada neispravna ploča u centrali zamenjena ispravnom.

@ZoNi

I ja imam Conexant, ovi što su dobili ActionTec ubiše se kukajući. Neko je ovde objavio cene tih modema, 5$ komad. Ja sam se valjao od smeha kad sam video. Conexant košta znatno više.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno