Šta je novo?

setup was unable to create a new system partition or locate an existing...blablabla

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
crko mi hdd na kom je bio win, drugi hdd (storage) sam podelio u dve particije preko norton partition magic-a i kada pokrenem instalaciju win7, prilikom odabira particije na kojoj ce da bude instaliran OS, dobijam doticnu poruku - setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition

probao sam i format te particije i preko diskpart-a da je stavim da bude active ali dzabe... sta mi je ciniti? (ps. format celog hdd-a ne dolazi u obzir jer imam dosta bitnih stavki i nemam uslove gde da ih skladistim)

HEEELP!!!! :/

Nemoj više nikada da koristiš taj norton partition magic zastareo je mloooogooo. Ako ne možeš da nađeš acronis disk idi na paragon i tamo ima besplatan partition manager. On ti može napraviti boot disk sa koga digneš sistem i praviš particije. Nemoj da zaboraviš da particiju na kojoj instaliraš win bude aktivna. Kod mene se ne vidi aktivna particija jer imam i Ljinux instaliran pa je on prepisao inače to je boot particija.:eyebrows:

instalirao taj paragon ali ne mogu nista da uradim jer mi sad ne vidi HDD u my comp a u disk manager-u pise unknown partition size il tako nesto. ubicu se ako sam s**** podatke :/ sta da radim?

Neznam za Paragon ali na Easus Partiton Masteru bi se deo gde je ta particija pokazala kao prazna. Samo treba da mu kažeš da napravi novu particiju kao Primary i Activ NTFS. Neće dirati druge.

Dodao bih da ako disk menadžer kaže unknown probaj da je formatiraš preko njega ili nađi više tih programa i digni ih preko cd-a pa probaj da formatiraš i uvek podatke reži ili na disk ili ih drži na onaj usb hard disk za bekap.

Verovatno je oštećena particiona tabela
1. Pokreni boot-abilni Acronis Disk Director ili Acronis Backup and Recovery, i probaj da napraviš novu particiju i/ili formatiraš tu postojeću
2. Ako to ne uspe, probaj sa nekim drugim boot-abilnim partition managerom ( Paragon ili neki drugi )
3. Ako i to ne upse, ipak ćeš morati da se nekako snađeš za disk na kome ćeš backup-ovati tvoj disk, pobrisati sve particije, napraviti nove i instalirati sistem
Imao sam jedan takav slučaj, donese klijent komp sa Vistom, kaže nešto se koči i ne radi kako bi trebalo
Rekoh, fucking Vista, ima samo 1 GB rama, obrišem C particiju, stavim mu XP, i sve po redu, probam, radi sve lepo
Sutra me zove, kaže ovo se opet koči, donese ga, probam stvarno se koči
Onda krenem prvo zamenim napajanje i sata kablove, testiram memoriju, hard disk, sve OK, radi
Sutra ponovo zove, opet neće, tad na netu naletim na sličan problem, srećom sam imao mesto na mom hard disku da mu backup-ujem podatke, pobrišem sve particije, napravim nove, instaliram ponovo sistem i dan danas taj komp radi

Jednostavno u biosu u boot meniju diseblujes HDD, instaliras i kod prvog restarta ga vratis.

Nazad
Vrh Dno