Šta je novo?

Settlers: Heritage of Kings

Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
619
Novi nastavak popularne igre se pojavio 9. februara pod nazivom "Heritage of Kings". Za sve stare ljubitelje Settlers-a igra ce biti razocarenje, naime i pored poboljsane grafike i zvuka (i to bas, bas) koncepcija je promenjena. Promenjena je ekonomija igre i sam play deo. Nema vise sece drva, pa strugare i na kraju stolara...sada samo secete drva (poznata koncepcija ovakve vrste igara), isto vazi i za sakupljanje/vadjenje kamena....I pored ovakvih izmena, ja provedoh juce 6 sati igrajuci. Zarazno je, i to veoma.
Vise na:

http://www.thesettlers.com/uk/home.php

Za one koji bi da vide screenshot-ove:

http://www.thesettlers.com/uk/screenshots.php

mene vrlo zanima ta igra ajde jos malo utisaka.

****** je što je promenjen stari gameplaz.Razočarao sam se.To mi se najviše sviđalo kod nje.

Koliko misija ima kako je koncipirana i ostalo.....?

Ako je gameplay Warcraftolik eto veselja ! Konacno cu odigrati neke Settlerse

pfff pa shta su sad napravili josh jedan generichki rts klon?!?! gde ce im dusha....

Da li je istina da je i druga moja omiljena igra Commandos promenila izvodjenje?

@Boyce
Ne, nije. Komandosi su i dalje takticka simulacija u kojoj vodis tim koji ima clanove sa raznim sposobnostima. Jedino ce mala razlika biti sto ce se igrati iz prvog lica a ne izometrijski

@G!!!
Ocito nisi igrao prethodne Settlerse pa ne znas koliko je to bilo ocajno, makar 3 i 4. Bolje da su napravili bilo sta sem toga...

Ma jedino su prvi settlers-i bili oni pravi. Pre nekih godinu dana sam ih opet igrao da se podsetim. Isli su na jednoj disketi, EJ!

priznajem nisam igrao setvorku ali mi je i treci deo ostalo u lepom secanju...

btw kako filipe mislis da commandosi nisu promenili izovdjenje?? pa upravo su to promenili?? nije vishe izometrisjki nego josh jedan fps... i to je za tebe 'jedina mala razlika' :) zapravo to je prevelika razlika jer se pretvara u josh jednu arkadicu (mada nije da je poslednji deo bi onesto zabavan) ali ljudi otkrili gde je lova u fps izvodjenju sa nabudzenom grafikom... woohoho zivela raznolikost medju pc igrama!

To i jeste problem, sto menjaju koncepciju igara u mainstream pravcu i na kraju nista osim imena i par specificnih sitnica ne ostane :(
Prvi settlers-i su imali jedinstven koncept koji se zasnivao na tome da je apsolutni akcenat na izgradnji infrastrukture. Ratovanje je bilo tu da zacini stvar i omoguci nacin da se osvoje/izgube kriticni resursi. Bilo je vrlo vazno kako se projektuje mreza puteva da bi sirovine i proizvodi sto efikasnije stizali do mesta gde su potrebni.
Secam se da sam imao obicaj da pustim 4 kompjutera da igraju sami, a ja povremeno pogledam sta se dogadja. Kao mala farma mrava :D
Cim su ubacili RTS elemente to vise nije bilo to :(

Steta sto neke firme ne postuju fanove :( Nadam se da i Commandos 4 i novi Settlers nece razocarati :(

e da, da li negde moze da se skine Settlers 1, makar i demo verzija, mada je mozda igrica vec sada free :)

Poslednja izmena:
Ako hoces mogu da ti ga posaljem i na mail, posto je spakovan manji od 1.5MB. Inace u verziji za PC se zove Serf City.

G!!! je napisao(la):
btw kako filipe mislis da commandosi nisu promenili izovdjenje?? pa upravo su to promenili?? nije vishe izometrisjki nego josh jedan fps... i to je za tebe 'jedina mala razlika' :) zapravo to je prevelika razlika jer se pretvara u josh jednu arkadicu (mada nije da je poslednji deo bi onesto zabavan) ali ljudi otkrili gde je lova u fps izvodjenju sa nabudzenom grafikom... woohoho zivela raznolikost medju pc igrama!

Moracu da krenem da kucam [ironija]***sadrzaj posta***[end_ironija] :d

Slazem se sa tobom, ali svako pravilo ima svoj izuzetak. Meni su komandosi postali toliko suludi da mislim da mogu samo da imaju beneficije od fps izvodjenja tj. prelaska na isti umesto da opet izdaju igru na istu foru :) Ne znam, prvi deo je bio super, drugi onako, treci vec bezveze...

Uostalom ko hoce ozbiljnu igru sa takvom tematikom igrace Silent Storm :smoke:

@dandy: hvala, ali vec evo skidam sa ovog abandonware sajta :)

Inace commandos 2 je bio odlican, bolji i od prvog dela (koji moze da bude malo naporan). Commandos 3 je isto mogao da bude ok, ali su ga zeznuli jer su menjali ono sto je dobro. Commandos serijal ima svoju vernu publiku, i mozda ovo prebacivanje u FPS nije bas pametno, ali ok. Verovatno ce biti kao i Hidden and Dangerous.

Ne verujem da su se odlucili da prebace u takticki fps zbog verne publike :) Pre bih rekao da su procenili da bi im prodaja jos jednog dela po istom arsinu jos opala pa su se odlucili na ovako radikalan potez. Inace ovo uopste ne mora ispasti lose, ukoliko se budu drzali nacela takticke pucacine, sto je vrlo moguce da ce morati ako hoce da zadrze atmosferu. Takve igre su uzasno deficitarne, cak bih se usudio da kazem da ni ne postoje. H&D ipak nije takav...
Znaci kad bi igra bila u Rainbow/Ghost Recon fazonu 1 shot-1kill uz par klasicnih "komandoskih" elemenata, a sigurno ce biti nesto takvo jer ne verujem da ce priroda komandoskih misija (uglavnom infiltriranje u pozadinu) dozvoliti "shoot'em all" gameplay

ma blah filipe da bacam pasulj kad si ironican a kad ne :)

inache silent storm je ultra mega :)

@filipenko: Sigurno je opala prodaja zbog loseg treceg dela :( Dosta uticaja na ljude ima preporuka od ortaka. Verovatno je to zaseklo prodaju odmah u pocetku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno