Šta je novo?

setovanje repetera i rutera

TheWickerMan

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Dell Latitude 7480
Mobilni telefon
OnePlus 8T
Malo je specifičnija situacija. Internet signal dobijam bežično, u TP Link Repeter. Na njega je LAN kablom nakačen ruter NetGear.
Problem je što često dolazi do pucanja konekcije ka uređajima bilo da su nakačeni na WiFi od TP Linka ili na WiFi od Netgeara. Samo pokaže protok da je 0 i to je to.
Kako setovati NetGear, Bridge mode ili ? Broj uređaja je uvek mali, 2-3.

Delis sa komsijom?
Zavisi od dosta stvari, ne znamo ni kako je podeseno pre tp linka, da li tp link ima dhcp...
Recimo da je tp link samo hvatac signala i da ga gura na kabl prema netgear. Netgear moras da podesis kao repeater i da pustis uredjaje pre njega da rese dhcp. Ovo znaci da ce tvoji uredjaji biti na istoj mrezi kao i komsija. Isto tako ce komsija moci da pristupi tvojim uredjajima. Tehnicki, tebi ne treba ruter, vec switch posle tp linka.
Alternativno, komplikovanije, i ne bas srecno resenje, ali bih licno preferirao, da kabl od tp linka gurnes u wan port netgeara. Wan ip podesis na jednu mrezu, a svoju lan mrezu na drugu mrezu. To je NAT i gubis neke funkcije, ali mislim da je ok. Dobijas svoju mrezu za svoje uredjaje. Bilo bi super kada bi komsija ukljucio DMZ za tvoju wan adresu.

Imam pristup "komšijinom" ruteru, pošto je ruter na gornjem spratu a ovo sve je za drugi stan u prizemlju. Ne kradem net :)
Ova prva opcija gde je Netgear repeter mi se svidja. Nebitno da li će imati oni pristup meni ili ja njima. Kažeš da mi treba switch umesto rutera posle TP Linka. Mogu li od Netgeara da napravim switch?
Druga opcija, na Netgearu nemam WAN port nego samo LAN port gde piše Internet.
Hvala puno

Trebalo bi da netgear moze da se podesi kao repeater. To se moze zvati, AP ili repeater mode.
Ako bas nema konkretno podesavanje, onda moras na njemu da iskljucis DHCP, a njegovu lan adresu rucno podesis da bude u istom opsegu kao originalni ruter.

Vrh Dno